Bij TOP vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Eerder is n.a.v. de contributieverhoging gevraagd om na te denken over de mogelijkheden voor leden die bepaalde activiteiten niet kunnen betalen.
Er bestaan al verschillende regelingen buiten TOP waar mensen gebruik van kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds sport en cultuur en de sport en cultuurregeling volwassenen, waarvan ook al gebruik gemaakt wordt door onze leden. Om er ook voor te zorgen dat kinderen mee kunnen op TOPkamp of mee kunnen doen met het Paasfestijn hebben wij aanvullend een TOPfonds in het leven geroepen.
Waarvoor is het TOPfonds?
Het TOPfonds is een fonds waar jeugdleden gebruik van kunnen maken als zij onvoldoende financiële middelen hebben om mee te doen aan activiteiten. Doel is dat alle jeugdleden de mogelijkheid hebben om mee te kunnen doen.
Voor wie is het TOPfonds?
Het TOPfonds is er voor alle jeugdleden. Je kunt als ouder een aanvraag bij TOP indienen voor een tegemoetkoming van de kosten van een jeugdactiviteit als je gebruik maakt van het jeugdsportfonds of een andere minima regeling van de gemeente. Als je gebruik maakt van deze regelingen dan kun je dus ook gebruik maken van het TOPfonds.
Waar kun je een tegemoetkoming in de kosten voor krijgen?
- Kosten voor het TOPkamp
- Kosten voor het Paasfestijn
- Kosten voor het lidmaatschap als je niet onder de het jeugdsportfonds valt
- Eventuele kosten voor andere jeugdactiviteiten in overleg
Hoe maak ik gebruik van het TOPfonds?
Wil je gebruik maken van het TOPfonds? Neem dan contact op met
Mooie actie en wilt u helpen?
Het fonds wordt gevuld met donaties van leden en sponsoren. Vindt u dit een mooie actie en wilt u graag een steentje bijdragen? Er zijn diverse mogelijkheden om deze actie te sponsoren. Neem gerust contact met
Daarnaast zullen wij bij de betaling van de contributie, Paasfestijn en TOPkamp ook de mogelijkheid geven aan leden om een donatie te doen.
Campagne Geldstress van de overheid
Steeds meer jongeren kampen met problematische schulden. Schattingen variëren volgens het CBS tussen de 20,1 en 26 procent. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil jongeren stimuleren om al in een eerder stadium aan de bel trekken. Nog vóór er problematische schulden ontstaan. Maar jongeren weten vaak niet waar ze terecht kunnen. Daarom start het ministerie samen met Geldfit de campagne ‘Geldstress’.
Deze richt zich op jongeren (18 -27 jaar) met beginnende geldproblemen en wil hen bewegen hulp te zoeken via de website van Geldfit.