WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Fortuna - TOP. De wedstrijdrecensie

 

Zaterdagavond: Fortuna/Delta Logistiek - TOP/SolarCompleet 20-26

 

Zondagmiddag: de wedstrijdrecensie met Tim Flokstra

 

 

Na twee verliespartijen won TOP knap uit bij Fortuna. Een nieuw verlies was nog niet dramatisch geweest voor de stand maar had de ploeg misschien wel onzeker kunnen maken. TOP speelde echter uitstekend bij de landskampioen. Tim Flokstra reageert op een paar steekwoorden.

 

 

De opstelling

 

We hadden inderdaad weer een andere met Thomas - wij zeggen altijd Tho - en Julia in de basis en bij elkaar met Barbara en Paul. Het is met de blessures van Nick en Celeste elke week puzzelen met z’n allen om de beste opstelling voor de komende wedstrijd te krijgen. Nu kwam daar ook nog een ontstoken teen van Frank bij. Die mocht alleen invallen in hoognodige gevallen. Dat vak met Julia en Tho was waanzinnig goed op de training donderdag en dus koos Jan daarvoor.

 

Julia en Thomas

 

Logisch dat je ernaar vraagt: ze hebben natuurlijk al vaker in het eerste gespeeld maar zijn nog niet samen in de basis begonnen. Dat tegen Fortuna: ga er maar aan staan. Maar het ging uitstekend. Tho kan soms een lakse houding hebben maar áls hij een keer in de wedstrijd zit, kan hij ook echt heel goed zijn. Dat was-ie gisteren tegen Nik van der Steen, alle complimenten wat mij betreft. Julia had het voor de rust moeilijk tegen Jessica Lokhorst omdat ze de fout maakte te veel een-op-een tegen haar te willen spelen. Maar Jessica is niet zomaar een speelster natuurlijk. In de rust hebben we besproken dat ze meer voor de tweede kans moest gaan en de goals die ze in de tweede helft maakte, kwamen ook uit dat soort situaties. Allebei hebben ze het goed gedaan maar ik vond dat iedereen goed was. Ze allemaal aflopen zou een beetje een lang verhaal worden maar individueel en als team hebben we het goed gedaan. Toch een voorbeeld van dat laatste: Fortuna heeft een sterke rebound en door veel te herhalen kunnen ze de bal lang vasthouden. Doordat wij ons ingesteld hadden op het stelen van de rebound, kwam Fortuna slecht in zijn spel. Zelfs het overzetten van Thomas Reijgersberg naar het andere vak had weinig effect. Dat was het gevolg van goed teamspel van ons.

 

Opvallend moment

 

Je moet er zelf nog maar even over nadenken als je hem niet direct snapt maar ik moest erg lachen toen de speaker bij het voorstellen zei: “De leiding van vanavond is handen van Marcel Luttik en zijn assistent Joeri Kok”.

 

“Alle ballen op Anholts”

 

Dat zongen Fortuna-supporters. Ik vond het wel grappig, in ieder geval hoort het erbij. Het beste wat je kunt doen is om ze met je acties stil te krijgen. Paul scoorde gelijk al de 0-1 en had helemaal het gelijk aan zijn kant met die mooie goal op aangeven van Nick. Paul schoot gewoon goed gisteren.

 

Nick?

 

Ja, Nick! Hij zei al op de training: “I…, i…, ik m…, m…, mag weer wissel zitten!”. Nick is er wel klaar mee de hele tijd te moeten toekijken. Het moet heel fijn voor hem zijn geweest om, hoe kort ook, weer even in te hebben kunnen vallen. Hij zal het weer moeten opbouwen want met alleen wat fietstraining kun je natuurlijk geen wedstrijdritme opbouwen. Laten we hopen dat hij snel weer helemaal inzetbaar is want we zullen hem nog hard nodig hebben. Het was in ieder geval mooi dat hij samen met Paul die mooie goal kon maken.

 

De opluchting

 

Eerst was er de opluchting bij het tweede. Dat krijgt wat minder aandacht maar ook het tweede strijdt voor wat het waard is. Zo’n afgang als tegen Tempo 2 hoor je dan wel maar de laatste weken zijn ze prima bezig. Vorige week al winst en nu van Fortuna 2 die dacht ik bovenaan stonden. Het was een uitstekende wedstrijd van het tweede waarbij vooral Wouter (de Koning) uitblonk. Het gaf ons in ieder geval ook een lekker gevoel om te beginnen. We hadden een plan, begonnen goed, even ging het wat minder maar nog voor de rust waren we weer bij. Toen het vijf punten was in de tweede helft was het koel blijven en uitspelen en dat is uitstekend gelukt. De opluchting zat hem er vooral in dat we er weer wat beter voorstaan in de stand met het oog op de eerste vier plaatsen. Hadden we verloren, was er ook nog niets verloren geweest maar nu is het wel veel beter.

 

10-6

 

Misschien dat we met zes punten zenuwachtig waren geworden maar ik heb bij niemand op dat moment onrust gemerkt. Er was ook geen vraag iets anders te doen maar we bleven gewoon bij het plan. Bar trok ons er doorheen en vervolgens konden we doorstomen.

 

Wat als…?

 

Als we verloren hadden? Dat is geen relevante vraag want we hebben gewonnen. 

 

Het wisselen van Fortuna

 

Ik weet niet precies hoe het zat maar ik heb begrepen dat er iets mis was gegaan in de communicatie tussen de staf van Fortuna en de jury. Ze mochten op een gegeven moment niet meer wisselen en met het uitvallen van Mirjam Maltha hadden ze wel een probleem. Toen bleek dat Nik van der Steen er niet meer in mocht, hun topscorer. Dat was gunstig voor ons want met Nik weet je het nooit. In principe zat Frank klaar om hem te gaan verdedigen maar dat was dus niet meer nodig. Het was blijkbaar niet heel slim van Fortuna wat daar gebeurde.

 

Waarom je erbij had moeten zijn

 

Als TOP’er had je een heel mooie avond met een en twee die wonnen. Vier punten en twee spannende wedstrijden. Dat vond Celeste bijvoorbeeld ook die niet speelde. Die stond te stuiteren van de spanning, zei ze.

 

Waarom je thuis had kunnen blijven

 

Het was stervenskoud in die hal. Als speler heb je daar geen last van maar als supporter kan ik me voorstellen dat het een beetje fris was.

 

Algemeen cijfer

 

Twee overwinningen. Ik geef een 8.

Share