WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP/LITTA start veldcompetitie met nipte zege tegen DVO/Accountor: 18-19 (12-6)

Sassenheim. Na een half jaar geen officiële wedstrijden vanwege corona is de veldcompetitie weer gestart. Met nieuwe hoofdtrainer Leon Braunstahl en een nieuwe hoofdsponsor LITTA begon TOP met een uitwedstrijd tegen DVO uit Bennekom. In de eerste helft was DVO op alle fronten beter en oogde veel fitter en gretiger. Dit resulteerde in een geheel terechte voorsprong van 12-6 met rust. Na rust herpakte TOP zich en met een beter strijdplan en vooral ook beter verdedigen kroop de ploeg dichterbij en met nog zes minuten op de klok was de stand voor het eerst gelijk: 16-16. TOP gaf de wedstrijd niet meer uit handen en wist na een hectische slotfase de twee punten mee naar Sassenheim te nemen. Eindstand 18-19. 

 

Bij TOP is de selectie, met enkele aanvullingen vanuit de A1, in stand gebleven. Na een korte voorbereidingsperiode waarin vanwege alle omstandigheden maar één oefenwedstrijd werd gespeeld moest TOP gelijk aan de bak. Tegen DVO zijn het vaak lastige wedstrijden en dat was nu niet anders. DVO had een langere voorbereiding gehad en was vooral in de afronding in de beginfase heel scherp. Binnen vijf minuten was het al 3-0. De aanvallen bij TOP liepen stroef en daarnaast was er ook wat pech in de afronding. De grootste achterstand was bij 11-4, maar daarna volgde een fase waarin TOP beter in de wedstrijd kwam. Lange aanvallen, veel schoten, maar nog te weinig goals en daar profiteerde DVO uiteindelijk van. Bij rust was de stand 12-6. 

 

Na rust kwam Tim Flokstra in het veld en met zijn reboundkracht stelde hij vooral vakgenoot Mick Snel in staat om te blijven herhalen op het schot. Drie goals op rij volgden en de achterstand werd teruggebracht naar 12-9. Het werd nu een echte wedstrijd. TOP speelde veel beter en vooral verdedigend werden de taken goed en vooral ook als vak uitgevoerd. Nog steeds had vooral het vak van Mick Snel, Tim Flokstra, Sanne Jousma en Jet Hendriks veel pogingen nodig, maar door de al genoemde reboundkracht van Flokstra bleef de bal lang in de ploeg. Bij 14-9 scoorde TOP vier keer rij, waaronder een fraaie doorloopbal van Barbara Brouwer en een wegtrekbal van Frank Mostard. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een benutte vrije bal en een afstandsschot betekenden weer een marge van drie doelpunten. TOP zat inmiddels wel lekker in de wedstrijd, ontregelde het spel van DVO en ging door. Paul Anholts schoot één keer vanaf de zijlijn en de bal verdween door de korf. Sanne Jousma kwam weer terug in het veld en liet zien waarom, met haar vierde goal schoot zij de 16-15 binnen. Vervolgens was het aanvoerder Snel die een vrije bal benutte en met nog zes minuten op de klok was de stand voor het eerst in evenwicht. Mostard bracht TOP voor het eerst op voorsprong, maar DVO wist weer langszij te komen. De slotfase was spannend, maar nadat eerst Snel en vervolgens Jet Hendriks beide raak schoten, was de tijd te kort voor DVO om nog gelijk te komen. Al was de slotfase nog heel hectisch, TOP gaf de punten niet meer uit handen. Een knappe overwinning en een mooi begon van het nieuwe seizoen.

 

Doelpunten: Sanne Jousma (4), Mick Snel (4), Frank Mostard (3), Jet Hendriks (2), Barbara Brouwer (2), Thomas Tiggelman (2), Celeste Split en Paul Anholts

Share