WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TC Jeugdnieuws

We zijn weer begonnen! De eerste competitiewedstrijden zijn geweest na de oefenronde eind augustus. Het is leuk om de blije gezichten weer op het veld te zien en het enthousiasme waarmee zowel de kinderen als de trainers/coaches bezig zijn, stemt zeer tevreden!

In dit TCJ nieuws het laatste nieuws rondom de teamsamenstelling, de jongens- en mascotte-actie en nog wat herhalende informatie over de teamsamenstelling voor de zaal.

 

Samenstelling TC Jeugd seizoen 2020-2021

De TC Jeugd kent dit seizoen de volgende samenstelling:

 

Voorzitter Kwaliteit en Ontwikkeling   Steven Baart
Voorzitter Organisatie en Communicatie   Steven Kalkman
Lettercoördinator A   Jasper Westerbeek
Lettercoördinator B   Jetske Marcelis
Lettercoördinator C1,2, 4   Tijdelijk Jeroen vd Wolf
Lettercoördinator C3, 5,6   Tijdelijk Ben van Tol
Lettercoördinator D   Anne Geerars
Lettercoördinator E   Hugo Faas
Lettercoördinator F   Johanna van Drongelen
Contactpersoon Kangoeroes en Pukkies   Anouk Knops
Lid   Simone Baas
Lid   Ben van Tol
Lid   Jeroen vd Wolf

 

Voor de functie van lettercoördinator C zoeken we nog steeds een kandidaat, zodat Jeroen en Ben zich met hun specifieke taak binnen de TCJ kunnen bezighouden. Ben je geïnteresseerd, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is ook het mailadres waarop alle leden bereikbaar zijn voor al jullie vragen.

 

Teamwijzigingen ten opzichte van de publicatie

In de evaluatie na de publicatie van de indeling van dit seizoen bleken we Jasmijn Schollema onjuist te hebben ingedeeld. Zij is daarom van de C6 naar de C5 gegaan. Verder zal Zoë Leer in de A3 gaan spelen. Timo Creemers gaat in de C6 spelen. Pleuntje Duindam traint daar mee en wanneer ze gaat spelen zullen we haar in een team indelen.

We hebben opzeggingen gekregen van Marit vd Geest, Fay Paesch en Xander en Sophie Brussen.

 

Ter herinnering: indeling voor de zaalperiode

Zoals we bij de publicatie van de teamindeling al meldden, gaan we de komende weken gebruiken om te bekijken of we de kinderen inderdaad goed hebben ingedeeld. Door het uitvallen van de competitie in het voorjaar hebben we een heel stuk van de ontwikkeling van de kinderen niet kunnen zien. De huidige indeling is dus gemaakt op basis van wat we op dat moment wisten.

We zullen zelf veel wedstrijden zien en ook trainingen bekijken; we zullen extra kritisch zijn in de selectieteams (A3 en B-, C- en D-selectie), maar ook met de andere teams houden we wat dit onderwerp betreft een lijntje.

Kortom: we kunnen dus op basis van wat we de komende weken zien voor de zaalperiode wijzigingen aanbrengen.

 

Het hangt in de lucht dat we in de zaal een extra F-team kunnen formeren. Wanneer dat het geval is, zullen we meerdere opties overwegen, waarbij de optie om de F5 en de nieuwe kinderen te mixen een heel serieuze is. We hebben gemerkt dat een team met alleen maar net startende kinderen voor het team zelf vaak niet prettig is. Door een mix te maken van kinderen die al wat ervaring hebben opgedaan en nieuwe kinderen creëren we wat meer balans in een team. Wanneer dit aan de orde is, zullen we dat met de betreffende ouders bespreken.

 

Invallen in andere teams

Vorig jaar hebben we een indeling gehad met ruime teams. We hebben goed geluisterd naar de feedback van de ouders en kinderen zelf: veel teams waren te groot en de kinderen vonden dat ze te weinig speeltijd hadden. We hebben dit seizoen op minder grote teams ingezet, maar signaleren dat het wedstrijdsecretariaat het nu al twee weken vrij druk heeft om de teams compleet te krijgen. In een aantal gevallen lukt dat zelfs helemaal niet.

Dat heeft twee oorzaken:

- Er wordt veel afgezegd

- Er wordt vaak nee gezegd, wanneer de vraag om in te vallen gesteld wordt.

 

Het eerste was in de eerste week verklaarbaar vanwege de laatste restjes van de vakantie en in deze tijd meer zieken dan anders. Toch is er ook veel afgezegd om andere redenen. Wat betreft het tweede punt: het is leuk om in te vallen en je helpt er ook nog eens een ander team mee!

We willen jullie vragen om voor er afgezegd wordt eerst even te bedenken of er oplossingen zijn, waardoor de wedstrijd misschien toch mee gedaan kan worden. En pas als het écht niet kan, dan pas afzeggen! Graag woensdag voor 20 uur! Uiteraard kan het in geval van ziekte daarna ook nog, maar liever niet! Word je gebeld of je wilt invallen, probeer het eens!

 

Trainersbegeleiding

Je hebt ze vast al gespot en de trainers zeker: de trainersbegeleiders! Het korps is uitgebreid: Ruben Boode heeft vanaf dit seizoen hulp van Wibout vd Velde en Lisette vd Willik om onze trainers te ondersteunen in het neerzetten van kwalitatief goede trainingen met oog voor het persoonlijke!

Goed om jullie zo veelvuldig langs en vooral óp het trainingsveld te zien.

 

Bericht voor de coaches: wissels invoeren!

Het KNKV baseert de teamindeling voor de zaal op de resultaten, waarbij geven ze ieder kind een bepaald aantal punten mee, wat de speelsterkte bepaald van het team. Dat maakt dus dat er gelijkwaardige teams tegen elkaar spelen in een poule. Het is daarom belangrijk om altijd de wissels in te voeren om deze indeling zo eerlijk mogelijk te maken. Soms is een scheidsrechter al snel met het bevestigen van de uitslag, maar blijf alert en blijf elkaar aanspreken op het naleven van deze simpele handeling!

 

MMM: ... Mix en Match Mascotteproject!

Jullie hebben er al over kunnen lezen op de site; het project waarbij een selectiespeler voor een aantal weken gekoppeld wordt aan een team. Hoe gaaf is dat?! Jouw mascotte die misschien wel komt helpen met coachen en een training komt geven of van wie je een appje krijgt om je succes te wensen bij jouw wedstrijd!

Aanstaande zaterdag zullen de eerste selectiespelers gekoppeld worden aan de B- en C-teams. Dit gaat na de wedstrijd van Top 1 plaatsvinden op het hoofdveld via een loting! We vragen alle teams uit deze letters om bij de wedstrijd aanwezig te zijn en na de wedstrijd mee te lopen naar de plek op het veld waar de loting plaatsvindt.

 

Maar... die mascotte uit de selectie gaat wat voor jullie team doen, maar deze verwacht natuurlijk ook, dat jullie hem of haar komen aanmoedigen. Spreek dus met je team af om met zijn allen te gaan kijken!

 

Jongenswerving

Dit stukje eindigt met een stukje over jongenswerving, maar behoort eigenlijk bovenaan te staan. Er zijn écht meer jongens nodig om onze sport als gemengde sport toekomstproof te maken, maar ook om met de selecties op hoog niveau te blijven spelen.

September is daarom uitgeroepen tot jongenswervingsmaand! Zie ook een eerder stukje op de site.

Trommel al jouw vrienden op en neem ze mee naar de training! En wordt jouw vriendje lid? Dan krijgen jullie allebei een heel leuke TOP-gadget!

 

Share