WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Corona en uitwedstrijden en trainingen en complex en kantine en terras

Vanaf deze week zijn alle teams weer begonnen met de trainingen en zaterdag ook oefenwedstrijden. Eerder publiceerden we al over de Corona-regels voor de trainingen en op ons complex en later in de kantine. Hieronder voegen we na de basisregels, de regels voor de uitwedstrijden toe en zetten we alles nog een keer bij elkaar in één publicatie. Met deze regels doen we ook als TOP/LITTA ons uiterste best om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Om ons te helpen bij het in goede banen leiden van de zaterdagen zoeken we nog vrijwilligers; meldt je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wat tevens het adres is voor tips en suggesties. Met elkaar maken we dat iedereen zich welkom, maar ook veilig voelt bij TOP/LITTA. 

 

 

Basisregels voor iedereen:

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, uitgezonderd tijdens het sporten en voor tot kinderen t/m 12 jaar;
 • vermijd drukte;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons complex;
 • schud geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht, neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee;
 • spreekkoren aanheffen of zingen en schreeuwen bij wedstrijden is niet toegestaan.

 

Uitwedstrijden

Om te voorkomen dat we ’s morgens teveel ‘bezoekers’ op ons complex hebben, verzamelen alle ploegen van TOP/LITTA die op zaterdag voor 12.00 uur vertrekken naar een uitwedstrijd buiten de hekken van ons complex. Dat kan nabij de fietsenstalling zijn, of als de teamapps al goed functioneren, kan je als team ook afspreken aan de korte zijkant van de Korf, halverwege of aan het begin van de Sportdreef, bij een van beide ingangen van het Rijnlands. Na het spelen van de uitwedstrijd is iedereen welkom bij TOP/LITTA, ook al ben je mogelijk voor 12.00 uur al terug. Kom dus altijd wel terug naar TOP/LITTA. Juist in de ochtend hebben we de meeste (jeugd)wedstrijden tegelijk en zodra die wedstrijd is afgelopen, telt iedereen die daaraan meedeed als ‘bezoeker’. Er geldt een maximum van 250 personen als ‘bezoeker’ op ons complex. In de middag hebben we aanzienlijk minder wedstrijden tegelijk. 

Voor het vervoer naar uitwedstrijden gelden de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Ben je dus 13 jaar of ouder, zorg dan dat je een mondkapje bij je hebt, als je naar een uitwedstrijd gaat. Dit geldt ook voor de ouder/verzorger die rijdt of ouders die meerijden naar een uitwedstrijd. We verzoeken iedereen zich, met het oog op elkaars veiligheid, aan dit advies houden. Maak hierover afspraken met elkaar. 

Tot slot gelden er op het complex van de tegenstander, net als op het complex van TOP/LITTA, ook regels in verband met Corona. Verdiep je daar van tevoren (via de website van die vereniging) of bij aankomst in. Neem een paraplu mee bij dreigende regen. Grote kans dat je niet binnen of in een dugout kan schuilen voor de regen vanwege 1,5 meter. Hou je, net als bij TOP/LITTA, aan de regels die bij de ontvangende vereniging gelden. Volg eventuele aanwijzingen van vrijwilligers van die vereniging op. Gedraag je kortom als een waar TOPPER, ook bij de andere vereniging door je ook daar aan hun Corona-regels te houden. 

 

Op het complex van TOP/LITTA:

 • We handhaven de aparte in- (brede hekken) en uitgang (smalle tennishek tegen kantine aan) van het complex, hou dus rechts als je het complex op komt of verlaat;
 • Gebruik de desinfectie bij de in- en uitgang van het complex;
 • Kom zoveel mogelijk al omgekleed naar TOP/LITTA en douche zoveel mogelijk thuis. De kleedkamers en douches kunnen wel weer gebruikt worden, maar voor 18 jaar en ouder geldt hierbij de 1,5 meter afstand, uitgezonderd voor kinderen t/m 12. Hierdoor is de capaciteit van de kleedkamers zeer beperkt (maximaal 5 personen die 1,5 m afstand moeten houden per kleedkamer).
 • Vanwege goede controle op de kantine blijft de binnendeur van de kleedkamergang aan de kant van de kantine gesloten. De kleedkamers zijn alleen buitenom via de buitendeur aan de kant van de snelweg bereikbaar;
 • Bespreek zoveel mogelijk buiten op het veld. Alleen jeugdteams tot en met de A kunnen gebruik maken van de bespreekkleedkamers om te bespreken, mits de coaches van 18+ ook 1,5 m houden tot iedereen vanaf 12 jaar;
 • Ook in de dugout en op de bank geldt 1,5 m. In de vaste dugout op het hoofdveld minimaal een stoel ertussen bij 18+. Hetzelfde vlak voor de wedstrijd, geen kleine kring maken. 
 • Toeschouwers en ouders hebben weer toegang tot ons complex (gebruik ook de desinfectie!). Daarbij geldt dat toeschouwers van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar en de sporters moeten houden, tenzij t/m 12 jaar of een huishouden. 
 • Gebruik dus de hele lengte van de (leun)hekken rondom de kunstgrasvelden om veilig op 1,5 m afstand naar de wedstrijden te kijken;
 • Neem een paraplu mee bij dreigende regen. De capaciteit van de kantine om te schuilen is zeer beperkt. 
 • Er zijn naast de spelers, coaches en scheidsrechters die met hun wedstrijd bezig zijn, maximaal 250 toeschouwers toegestaan op ons complex, waarbij de sporters, scheidsrechters en coaches die klaar zijn met hun wedstrijd meetellen als publiek/toeschouwer, tenzij ze ons complex verlaten. Zonder de ploegen van TOP/LITTA die voor 12.00 uur vertrekken op zaterdag, blijven we hieronder en biedt ons complex voldoende ruimte om afstand te houden.

 

In de kantine en op het terras van TOP/LITTA

Hou er rekening mee dat de kantine en het terras minder open zijn en niet altijd voor iedereen toegankelijk. Niet iedereen zal altijd op het gewenste moment een plek in de kantine of op het terras vinden. Hier gelden de volgende regels:

 • Alleen pinnen (geen contant geld)
 • Gezondheidscheck is verplicht bij de ingang van de kantine via een formulier of QR-code. Hier kan je je tevens registreren.
 • Volg de aangegeven looproutes
 • Tafels en stoelen niet verplaatsen
 • Consumpties alleen zittend nuttigen (niet staand)
 • De kantine of het terras is vol als alle stoelen en tafels bezet zijn
 • Glazen alleen op het terras en in de kantine. 

 


 

 

 

 

 

 

 

Share