Scheidsrechters

 

Scheidsrechters bij TOP

 


Elk jaar moet elke vereniging een aantal wedstrijden neutraal fluiten (niet bij TOP) en/of beoordelen. De hoeveelheid hangt af van het aantal teams wat wedstrijdkorfbal speelt en het aantal scheidsrechters welke daar ingezet worden. Voor TOP zijn dat veel teams. Dit heeft tot gevolg dat er wekelijks veel wedstrijden neutraal gefloten en/of beoordeeld moeten worden. Volgens richtlijnen van de korfbalbond bestaan hier ook sancties op. Als er niet genoeg wedstrijden neutraal gefloten worden er een geldboete vastegesteld en eventueel punten in mindering aangebracht in het volgende seizoen van de senioren teams die wedstrijdkorfbal spelen.

De actuele stand wordt in onze arbitragemeter weergegeven.

 

 


 
 
 

Algemeen

Scheidsrechters en juryleden maken deel uit van de sport en van wedstrijden op alle niveaus. Het zijn allemaal vrijwilligers, die wekelijks op en rondom de sportvelden (binnen en buiten) te vinden zijn en zich net als sporters en coaches bewust zijn waar het om gaat in de sport: samen plezier beleven.

Naast het sportplezier gaat het er uiteraard om dat de regels correct worden toegepast en dat de wedstrijden voor alle sporters veilig verlopen.

 

Geen wedstrijd zonder scheidsrechters.

De scheidsrechterscommissie zorgt er voor dat voor alle thuiswedstrijden een scheidsrechter is aangewezen. Daarnaast is de commissie verantwoordelijk voor de opleiding van de scheidsrechters. TOP heeft een flinke lijst met (opgeleide) scheidsrechters, dit zijn er helaas vrijwel nooit genoeg om alle wedstrijden wekelijks te voorzien van een scheidsrechter. De scheidsrechterscommissie vraagt in eerste instantie de senioren en junioren om zelf aan te geven welke wedstrijd(en) zij willen fluiten. Indien er nog gaten zijn in het rooster dan worden de wedstrijden verdeeld over de senioren en junioren die geen team hebben of geen commissielid zijn. Natuurlijk kan je extra uitleg krijgen over het fluiten of begeleiding krijgen bij het fluiten. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Naast de thuiswedstrijden, wordt er ook wekelijks door scheidsrechters op neutraal terrein gefloten. Dit gebeurt door scheidsrechters die een KNKV diploma hebben behaald. Denk je ik vind het leuk om vaker te fluiten of extern te fluiten en een opleiding te volgen.

Dan kan je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Weblinks

 

KNKV Verenigingsarbitrage

KNKV scheidsrechter