TC-Jeugd nieuws

In deze editie van het TCJ-nieuws een korte evaluatie van het veldseizoen, informatie over ons indelingsbeleid en over de start van het zaalseizoen.

Afgelopen veldseizoen

We hebben de afgelopen vergadering alle teams geëvalueerd: zowel op sociaal als op prestatief gebied. Er zijn heel veel medailles en taarten uitgedeeld ofwel we hebben veel kampioenen; de kinderen in de B3, de C3 en C4, de D2, de E1, E2, E7, E8, E9 en de F3 hebben allemaal de figuurlijke kampioensbeker omhoog mogen houden.

Gefeliciteerd allemaal!

Een aantal teams heeft het moeilijk gehad. We hebben deze teams gemonitord en zien, met uitzondering van de B6, wel leuke wedstrijden met ook veel doelpunten voor onze teams en verliespartijen met weinig verschil. We hebben de indeling in de zaal voor deze teams extra goed bekeken en denken een goede indeling voor deze teams te hebben.

De A3 heeft op dit moment nog te weinig kinderen door late opzeggingen. Er was gelukkig veel bereidheid tot invallen vanuit andere teams, waardoor dit team wel heeft kunnen spelen. De prestaties zijn ook nog eens behoorlijk goed. Alle invallers hartelijk dank voor jullie inzet en A3-ers bedankt voor jullie flexibiliteit!

Voor de zaal zijn we na overleg met diverse commissies tot een permanente oplossing gekomen, waar deze week de acties voor uitgezet worden.

We hebben op sociaal vlak bij één team overleg om de sfeer positief te beïnvloeden.

Indelingen: aantal kinderen

We hebben enkele vragen gekregen over de indelingen en dan vooral m.b.t. de aantallen kinderen.

In tegenstelling tot eerdere jaren zijn de teams wat ruimer ingedeeld. Enerzijds omdat er net te kort is voor een extra team, maar anderzijds ook op verzoek van het wedstrijdsecretariaat, dat in de afgelopen jaren wekelijks bergen werk moest verzetten om teams compleet het veld in te laten gaan.

Met grotere teams hoeven er dus minder vaak invallers geregeld te worden. Opvallend in de afgelopen weken was dat juist enkele van die grotere teams toch invallers nodig hadden. Er wordt dus ook daadwerkelijk veel afgezegd en de ervaring leert dat dit in de loop van het seizoen meer wordt.

Een andere reden ligt in de jongens-meisjesverhouding. Zeker in de hogere letters willen we voorkomen, dat er meisjesteams het veld in gaan. Juist het gemengde karakter is de charme van de sport. Wanneer we teams kleiner maken, kunnen we niet ontkomen aan meisjesteams, wat dus tegen ons beleid in gaat.

Ook liggen er redenen om dit seizoen voor wat grotere teams te kiezen op het gebied van kader. Meer teams betekent dat we meer trainers en begeleiders nodig hebben. En dat kader is simpelweg erg moeilijk te krijgen, wat inhoudt dat we geen kwalitatief goede training kunnen waarborgen. En dat is nu juist één van onze speerpunten.

Als laatste reden is er de trainingsfrequentie. We proberen, naast de selectieteams, alle kinderen uit D, de E en de F een mogelijkheid te bieden twee keer per week te trainen. Dat is, zeker in de zaal, een enorme uitdaging. Er is geen ruimte voor nog meer teams om twee keer in de week te trainen. Meer teams zou betekenen dat er teams omlaag gaan in trainingsfrequentie.

Indelingen: teamwijzigingen D

Dit seizoen hebben we met name in de D leeftijd nieuwe leden kunnen verwelkomen. Nadat ze de eerste periode hebben meegetraind, gaan deze kinderen nu ook wedstrijden spelen. Zij zullen in de bestaande teams worden ondergebracht. Hierdoor zullen we ook een klein aantal kinderen verschuiven van team. Het betreft de volgende wijzigingen, waarvan de betrokkenen al op de hoogte zijn:

·        Levi de Romph blijft bij de D5 waar hij al een paar keer heeft meegedaan

·        Laura Knetsch gaat spelen in de D4

·        Marit Stolk gaat spelen in de D3

·        Bente van Dam gaat van de D4 naar de D2

·        Ruben Schaap gaat van de D2 naar de D1

·        Teije Noordermeer, Lois Staal en Nour Oauzzou blijven meetrainen met de D5.

Zoals hierboven al beschreven kiezen we dus voor het huidig aantal teams.

Start zaalseizoen; trainingen

Enkele teams hebben nog wedstrijden op het veld, maar voor de meeste teams zit het veldseizoen er op. De eerste zaaltrainingen zullen op 4 november zijn. Het trainingschema volgt binnenkort; op het moment wordt de laatste hand gelegd aan dit, zoals ieder jaar, zeer ingewikkelde proces. Bij publicatie kunnen jullie meer lezen onze gedachtengang (en die van de andere technische commissies) en vanuit welke visie we hebben gehandeld.

Start zaalseizoen; oefenwedstrijden

We kunnen inmiddels spreken van een gebruikelijke organisatie van oefenwedstrijden. Hugo Faas heeft weer voor alle jeugdteams oefenwedstrijden weten te regelen, voor de D5 zelfs twee wedstrijden. De oefenwedstrijden vinden plaats op 9 november of 16 november. Op korte termijn kun je bij ‘Programma-Uitslagen-Standen’ lezen wanneer jij moet spelen.

In tegenstelling tot competitiewedstrijden kun je deze wedstrijden NIET in de Sportlinkedapp vinden!

Deel de wedstrijd in de teamapp, zodat iedereen op de hoogte is. Ook het vervoer kun je met behulp van de teamapp organiseren. Voor de oefenwedstrijden wordt geen vervoer geregeldvanuit de club.

Ook bij oefenwedstrijden wordt er op je gerekend!

Start zaalseizoen; TOP 1 en 2

Ook de selectie gaat binnenkort van start met de Korfbal League. Zij starten al op 9 november met een uitwedstrijd in Koog aan de Zaan, maar een week later barst het spektakel in de Korf weer los. Wat zou het leuk zijn, als we het komende jaar weer meer jeugd in het supportersvak kunnen zien en horen! Spreek met je team af om met zijn allen het supportersvak te vullen en laat je horen!

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de TC Jeugd,

Steven Kalkman