Korfbal League

 

 
 

 
 
PHOTO-2022-04-16-15-23-03.jpg

 


Maayke Brouwer vertrekt bij TOP/LITTA

Afgelopen weekend na de competitiewedstrijd tegen AW/DTV heeft Maayke Brouwer de TC Topsport en het bestuur van TOP/LITTA laten weten aan haar laatste seizoen in Sassenheim bezig te zijn. Maayke (26) maakt komend seizoen, net zoals haar zus Barbara eerder bekend maakte, de overstap naar DVO/Accountor. TOP/LITTA had Maayke, die vier jaar geleden op haar 22e bij TOP kwam spelen en zich sindsdien als speelster heeft ontwikkeld tot een vaste waarde van het eerste team, graag behouden. 
 
Maayke over haar keuze: ““Ik heb hele fijne en leuke jaren bij TOP gehad. Genoten van deze mooie club, de fijne mensen en de kansen die TOP mij gegeven heeft. Ik heb me altijd heel welkom en thuis gevoeld en daarvoor ben ik iedereen heel dankbaar. Nu is het tijd voor een ander en nieuw hoofdstuk, maar jullie zullen mij zeker langs de lijn treffen! Uit het oog maar niet uit het hart.”
 
Maayke veel succes bij DVO/Accountor en we hopen je nog regelmatig bij TOP/LITTA te zien!

Barbara Brouwer maakt overstap naar DVO/Accountor

Bestuur en TC Topsport van TOP/LITTA maken hierbij bekend, dat Barbara Brouwer (29) komend seizoen de overstap naar DVO/Accountor maakt. TOP/LITTA had haar aanvoerster graag behouden. Haar kwaliteiten en drive passen, gecombineerd met onze jeugdige selectie, goed bij de nieuwe plannen van de club voor de toekomst. Dit is helaas niet gelukt, omdat de ambitie van Barbara om korfbal op het allerhoogste niveau te spelen groot is.

Lees meer...

Frank Mostard keert terug naar Blauw-Wit(A)

Bestuur en TC Topsport van TOP/LITTA maken hierbij bekend, dat Frank Mostard (29) komend seizoen terug gaat naar zijn voormalige vereniging, het Amsterdamse Blauw-Wit. TOP/LITTA had Frank graag behouden, omdat hij met zijn vele kwaliteiten, inzet en karakter goed past in onze jeugdige selectie en de plannen van de club voor de toekomst. Dit is helaas niet gelukt omdat de ambitie van Frank om in de Korfbal League te spelen heel groot is. Mostard maakte in 2018 de overstap naar TOP/LITTA met als doel alles uit zijn sportcarrière te halen. Daarnaast trainde en coachte hij in die periode met veel enthousiasme de B1.

 

Frank, veel dank voor al je inspanningen voor onze mooie club, succes bij Blauw-Wit en we hopen je nog regelmatig bij TOP/LITTA te zien.

 

 

 

TOP/LITTA sluit seizoen af met winst

Een moeilijk seizoen werd afgesloten in De Korf met een overwinning op Dalto/Klaverblad verzekeringen. Een overwinning die geen invloed meer had op de ranglijst, maar die wel belangrijk was voor de club en het team. In een mooie ambiance met veel supporters en publiek liet TOP zien wel degelijk te kunnen strijden en voor elkaar te willen spelen. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte TOP in de tweede helft het verschil en won verdiend. Een overwinning die wel belangrijk was voor het goede gevoel richting de tweede helft van het veld. Want daar moeten nog punten worden gepakt.

Lees meer...

Het doek is gevallen

Degradatie uit de Korfbal League is een feit. Na een moeizaam verlopen fase in de degradatiepoule en een complete off-day in de midweekse wedstrijd tegen Blauw-Wit werd de laatste kans om nog uitzicht te houden op behoud niet gegrepen door het verlies van 18-17 tegen KCC/CK Kozijnen.

Lees meer...

Verliezen doet pijn

Verliezen doet altijd pijn en de wijze waarop versterkt dit soms ook nog eens. De kater de volgende dag voelt altijd erger als je er zó dichtbij bent geweest maar het net niet hebt gehaald. Dit overkwam onze toppers dit afgelopen seizoen meerdere wedstrijden, net-niet. Dos’46 thuis en zo ook de absolute degradatie kraker tegen KCC in Capelle. 18-17 betekende de definitieve degradatie-klap ondanks de fantastische support van onze meegereisde supporters en het keihard knokken van onze staf, spelers en speelsters.

Lees meer...

Ondanks eindsprint net niet

Na het fluitsignaal kwam KCC het best uit de startblokken, na 5 minuten keek TOP al tegen een 0-4 achterstand aan. TOP kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg verdedigend de wedstrijd onder controle. Het zelf scoren echter bleek, zoals de laatste weken vaker gezien kon worden, weer moeizaam. Daarbij had TOP ook gewoon pech, vrije kansen werden feilloos benut door KCC, maar bij TOP rolden de ballen uit de korf of raakten helemaal geen korf. Met een ruststand van 9-12 was nog van alles mogelijk. De tweede helft hetzelfde beeld, waarin KCC tot 13-20 kon uitlopen. Met een eindsprint kwam TOP uiteindelijk nog heel dichtbij, maar was de tijd te kort om nog minimaal een punt uit de wedstrijd te slepen. Eindstand 20-21. 

Lees meer...

Statement Bestuur en Videocrew

Sassenheim, zondag 6 maart 2022.

Gisteravond is de livestream van de wedstrijd TOP - KCC zoals gebruikelijk van commentaar voorzien. Eén van de commentatoren van het duo deed uitspraken en vertoonde gedrag dat TOP en Korfbal League onwaardig was. Daarvoor biedt het bestuur en de Videocrew haar welgemeende excuses aan. Het spijt ons tevens dat we niet adequaat en tijdig actie hebben kunnen ondernemen. Helaas kunnen we dit niet meer herstellen en hebben we de wedstrijd met Nederlands commentaar offline gehaald.

Het bestuur en de Videocrew hebben de commentator inmiddels gesproken en hem uitgenodigd voor een gesprek. De stream met Engels commentaar van Tom Brady blijft wel beschikbaar.

 

Aandacht voor Oekraïne

Onder de voorzitters van de Korfbal League clubs is het besluit genomen om tijdens de KL wedstrijden van vandaag 5 maart stil te staan bij de slachtoffers van de  vreselijke oorlog in Oekraïne. We zullen hiervoor op gepaste wijze aandacht vragen rondom de wedstrijd en via de livestream. Bij TOP/LITTA wordt daarnaast een collecte gehouden voor Giro 555. Je kunt natuurlijk ook zelf direct een bijdrage overmaken naar dit goede doel.  

Namens het bestuur

Ruud Westerbeek

Tickets TOP/LITTA - KCC/CK Kozijnen

A.s. zaterdag spelen we de kraker tegen de directe concurrent voor de derde plaats, KCC/CK Kozijnen, beide teams staan op 6 punten in de degradatie poule. Om nog aanspraak te maken voor meer zal er door onze helden en heldinnen punten gepakt moeten worden. En waarom eigenlijk niet gewoon tegen KCC. De verkoop van toegangsbewijzen vindt als vanouds gewoon plaats bij de kassa aan de zaal. Laten we er een TOP avondje van maken.

Lees meer...

TOP/LITTA verliest belangrijk duel

In wat een sleutelduel werd genoemd voor zowel TOP als Dalto is het TOP niet gelukt om de punten mee naar Sassenheim te nemen. In een wedstrijd waarin TOP stijf van de zenuwen leek te staan en maar liefst vier strafworpen miste, vocht het nog puntloze Dalto voor de laatste kans.

Lees meer...

Ga jij mee naar Driebergen ?

Zaterdag a.s. de belangrijke wedstrijd (zijn ze dat op dit moment niet allemaal, alle punten tellen) tegen Dalto uit. Afgelopen zaterdag ging het net mis, dus we moeten aan de bak. Er is voor 50 TOP supporters een plekje gereserveerd. Daarom wel verplicht vooraf aanmelden. KL management laat in de loop van deze week weten wie de gelukkigen zullen zijn.

Lees meer...

TOP/LITTA start met nipt verlies

TOP/LITTA is de spannende tweede fase van de Korfbal League gestart met een nipt verlies tegen Blauw-Wit. In een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd met weinig doelpunten, veel slordigheden en vooral veel spanning wist Blauw-Wit in het laatste deel van de wedstrijd naar vier doelpunten verschil uit te lopen. TOP zette nog een hele knappe eindsprint in, maar de tijd was te kort. Met een 17-18 eindstand verloor TOP deze eerste wedstrijd in de degradatiepoule.

Lees meer...

Arjen van Nieuwenhuijzen interim trainer/coach van TOP/LITTA 2

Nadat de trainers/coaches van TOP/LITTA 2 Ewoud van der Kooij en Alfred Lambooij eerder deze week hebben aangegeven het huidige seizoen niet af te maken, zijn het bestuur en de TC-Topsport verheugd bekend te kunnen maken, dat Arjen van Nieuwenhuijzen bereid is gevonden om het seizoen af te maken als trainer/coach van TOP/LITTA 2.

Lees meer...

TOP selectie

Selectie TOP

Contact


Korfbal League manager

Ard Verbaan 

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Korfbal League TOP PR

Ron Thoms

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Video Crew 

Ad Slobbe

Andre Kager

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


TC-Topsport commissie

Patrice de Vos

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Teammanagers

TOP/LITTA 1 Mascha Nieuwenhuijsen

TOP/LITTA 2 Inge de Vroomen

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


TOP'sOurPride

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Supportersbus

Topsourpride

Ron Thoms

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kantine commissie

Nubia Smits

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPRVD20220402-3318.jpg