Korfballen bij TOP

Korfballen bij TOP

TOP is een grote vereniging waar gezelligheid en ontspanning minstens zo belangrijk zijn als prestaties. Passie, Prestatie en Plezier, daar staat de vereniging voor en straalt zij uit. Bij TOP loopt een mix van prestatie gerichte - en recreatie korfballers. Valt u in de eerste categorie dan heeft u bij TOP de mogelijkheid om middels een goede trainingsopbouw en coaching topsport te bedrijven in deze unieke teamsport. Maar zoals gezegd bij TOP heeft u ook de mogelijkheid om recreatief korfbal te spelen. Niet de prestaties, maar gezelligheid en lekker sportief bezig zijn staan daarbij voor op. TOP is lid van het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) en heeft veel teams in alle leeftijdsgroepen, van senioren tot pupillen. TOP heeft verder enkele niet competitie spelende groepen zoals de kangoeroes. Bent u geïnteresseerd in spelen bij TOP of wilt u eens vrijblijvend komen mee trainen of kijken neem dan contact op met een van de leden van de technische commissie.

Share

Leeftijdsindeling

 

Korfballers die aan de competitie deelnemen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen. De peildatum hiervoor is 1 januari (net als bij de basisscholen) lopende het nieuwe seizoen. De seizoenen lopen van 1 juli tot en met 30 juni. De competitie start ongeveer eind augustus.

 

op peildatum : 1 Januari
senioren 19 jaar >
junioren (A) 16 t/m 18 jaar
aspiranten (B) 14 en 15 jaar
aspiranten (C) 12 en 13 jaar
pupillen (D) 10 en 11 jaar
pupillen (E) 8 en 9 jaar
pupillen (F) 6 en 7 jaar
Kangoeroe Klub 4 t/m 6 jaar*

 

Omdat het hier om een peildatum gaat kunnen kinderen die tijdens het seizoen 6 jaar worden gerust aansluiten bij de Kangoeroe Klub (zie hieronder).

 

De F-pupillen spelen met korven op 2 1/2 meter hoogte. De overige pupillen hebben de korf op 3 meter hangen. De andere categorieën op 3 1/2 meter.

 

Verder onderscheiden de groepen zich door andere spelvorm, veldafmetingen, een andere speelduur en de grootte van de bal. Uiteraard hebben de diverse jeugdgroepen hun eigen aanpak nodig. TOP zorgt dan ook voor goede trainers en leiders die een team een jaar of langer onder handen hebben.

 

Kangoeroes

Naast deze groepen kennen we de Kangoeroe Klub . Zij nemen niet deel aan de competitie maar trainen wel en hebben geregeld toernooien. De Kangoeroe Klub zijn jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar, die op een speelse manier kennis maken met de korfbalsport. Enthousiaste leiders en leidsters zorgen elke zaterdagochtend voor een speciale Kangoeroe training. Regelmatig worden er met verenigingen uit de omgeving wedstrijdjes en speldagen georganiseerd.

Proeftrainingen

 

Kom een keer meetrainen op proef.  Als je twijfelt of korfballen iets voor jou is kun je meedoen met de proeftrainingen bij TOP. Je kunt dan zien wat we allemaal doen bij een korfbaltraining en natuurlijk doe je gelijk ook mee. Misschien heb je wel talent!

 

Je bent ouder dan 6 jaar...

 

Wordt je voor 1 januari nog 7 of ben je ouder en wil je komen meetrainen met een team van TOP dan nodigt iemand van de Technische Commissie Jeugd (TCjeugd) je graag een keer uit voor een of meerdere trainingen bij een team uit jouw leeftijdsgroep.  Hiervoor kun je mailen naar de TCjeugd, of bellen naar een van de leden van deze commissie. Vermeld in een email in ieder geval je naam, je geboortedatum, je telefoonnummer en natuurlijk of je vriendjes of vriendinnetjes hebt die al lid zijn en waarbij je graag mee wilt trainen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om af te spreken wanneer je mee kunt doen.

 

Je bent 4,5 of 6 jaar...

 

 

Ben je voor 1 januari nog geen 7, maar wel minimaal 4 jaar dan kun je iedere zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur zonder aanmelding aansluiten bij de zogenaamde Kangoeroe Klup. De Kangoeroes zijn kinderen van 4 t/m 6 jaar die iedere zaterdag een keertje trainen. Met allerlei leuke oefeningen leren zij spelenderwijs al een beetje korfballen. Voor vragen kun je contact opnemen met de coördinator van de Kangoeroe Klub of natuurlijk gewoon op de genoemde tijd langs komen bij de training op het TOP complex.

 

Kleding

 

Het speelshirt van TOP wordt door het kledingfonds beschikbaar gesteld aan alle leden. Hiervoor wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd, die via de kosten van het lidmaatschap wordt verrekend. De shirt worden per team na iedere wedstrijd verzameld en worden per toerbeurt gewassen.  Spelers dienen zelf voor een zwart broekje/rokje te zorgen. Dit kan (hoeft niet), net als bijvoorbeeld trainingspakken in de TOP-lijn, besteld worden via TOP. Het wedstrijdtenue van TOP bestaat uit een wit shirt met een verticale rode baan in het midden, een zwart broekje voor de jongens en een zwart rokje voor de meisjes en witte sokken. Verder benodigd is een trainingspak, noppenschoenen, (voor kunst- of natuurgras) en gymschoenen (zaal). De teams spelen hun competitiewedstrijden op het eigen TOP-complex op kunstgras. Uitwedstrijden zijn veelal ook op kunstgras, maar kunnen ook op natuurgras plaatsvinden. Zaalschoenen met zwarte zolen zijn in de meeste zalen verboden.

 

Verzekering

 

Door TOP is een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor alle aspiranten, pupillen en welpen. Deze verzekering is van kracht tijdens alle verenigingsactiviteiten, dus ook tijdens het vervoer naar een wedstrijd en terug. Voor meer informatie en eventuele schademeldingen kunt u terecht bij: 

Ongevallenverzekering FAS

Faber Assurantien
Essenlaan 44a
tel: 0252-241222

 

Vervoersregeling

 

De jeugd speelt de uitwedstrijden van de competitie altijd buiten Sassenheim. Dit kan zijn in Leiden, Noordwijk, maar ook verder weg in bijvoorbeeld Zoetermeer of Den Haag. Voor het vervoer wordt aan de ouders gevraagd om zich bij toerbeurt beschikbaar te stellen voor het rijden. Al na gelang het aantal beschikbare auto's per team is dit ongeveer 5 keer per jaar. Een vervoersschema wordt bij het wedstrijdschema geplaatst en eventueel aangepast. Een van de vervoers-coördinatoren zal u t.z.t. benaderen om te vragen of u bereid bent om te rijden.

Trainingen

 

TOP organiseert voor alle teams die deelnemen aan de korfbalcompetitie trainingen. De meeste teams trainen 1x per week. De hoogste teams 2 of meer keer. De veld trainingen zijn op onze velden aan de Sportdreef. De zaal trainingen vinden plaats In de Wasbeek en de Korf in Sassenheim. Het trainingsschema en de locatie worden op de website gepubliceerd. Uiteraard kun je bij TOP ook alleen komen trainen. Dan wordt in overleg met de Technische (jeugd)commissie besloten met welke groep je kunt mee trainen. Daarnaast is het voor volwassenen altijd mogelijk om mee te trainen bij een van de groepen.

 

Wedstrijden

 

TOP neemt deel aan de korfbalcompetitie van de KNKV, zowel landelijk als districtsgebonden (district Noord-West). TOP is een zaterdagvereniging. De wedstrijden voor de jeugd zijn in het algemeen op de zaterdagochtend en begin van de middag. De junioren en senioren wedstrijden zijn meestal op zaterdag middag of zaterdagavond (zaal). Er is een aparte veld- en zaalcompetitie. Hierdoor bestaat het jaar uit 3 gedeelten, te weten 1e helft veld (augustus-oktober), zaal (november-maart) en 2e helft veld (april-juni). Wedstrijden worden via deze website bekend gemaakt. Als een speler verhinderd is om een wedstrijd te spelen, wordt u verzocht zo vroeg mogelijk af te zeggen bij betreffende wedstrijdsecretaris. Dit dient in principe minstens een week van te voren te gebeuren. Een en ander om te voorkomen dat teams incompleet in het veld verschijnen.

De veldtrainingen en wedstrijden vinden plaats op ons complex aan de sportdreef, achter zwembad De Wasbeek. In de zaal vinden de trainingen plaats in de Korf of de Wasbeek. Dit houdt in dat er in de veld- en zaalseizoen verschillende trainingstijden zijn. De trainingen worden gehouden op een doordeweekse dag. Afhankelijk van het team is dat 1 of 2 keer per week.