WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Van wie had jij vroeger training?

In deze tijd van Corona worden op social media veel flashbacks geplaatst naar vroeger tijden: finales in Ahoy’ (waaronder die naar onze eerste titel!) en ook de vroegere helden van de huidige topkorfballers worden geëerd. Ook een mooi moment om zelf eens terug te denken aan vroeger; met wie zat ik in een team, tegen wie speelde ik en ook van wie had ik training?

 

Ik heb mijn jeugd door gebracht in het mooie Drenthe, had een team met alleen maar vrienden, waarvan ik met sommigen ondanks de afstand nog steeds contact heb. Een mooie tijd, waar de basis gelegd is voor mijn korfbalskills. Van wie leerde ik dat? Bij de welpen waren dat mijn moeder Anneke en de buurvrouw Fia; samen brachten ze mij en mijn vrienden balvaardigheid bij en de beginselen van motorische vaardigheden, al denk ik dat ze zich van het laatste niet bewust waren. In de pupillen nam mijn vader Henk de trainingen van hen over en werden we echt korfbalvaardig. Maar de trainer die mij het meest is bijgebleven is, is Ali Vos. (zie foto) Jullie zullen haar niet kennen, maar in haar tijd, in de jaren na de oorlog, een roemruchte korfbalster. Op trainersgebied was ze haar tijd ver vooruit; ze vond het in de jaren tachtig al belangrijk om veel te schieten, een ander moest maar zorgen dat de bal in het spel bleef. We waren dan ook een veel scorend (maar nog veel meer schietend) team. Wat mij vooral bij staat is de gedrevenheid in haar trainingen. Lukte iets niet naar haar zin, dan moest het team na ons maar even wachten met trainen, eerst moest het gelukt zijn! Ze was streng voor ons, maar kon tegelijkertijd een groepsgevoel creëren.

 

Waarom dit relaas? Het zal toch niet een bericht zijn om Ali Vos te eren?

Klopt inderdaad, het gaat niet om Ali Vos. Maar hoe mooi zou het zijn, als over pakweg 40 jaar zo over jou gesproken wordt? Hoe mooi is het, als jij bijdraagt aan een mooie jeugdherinnering van onze huidige TOP-kinderen? Hoe mooi zou het zijn, als één van onze huidige F-spelers over 15 jaar geïnterviewd wordt voor Korfbal.nl en jouw naam noemt als degene de aan de wieg heeft gestaan van zijn of haar glansrijke korfbal carrière?

 

Er zijn gelukkig heel veel trainers binnen onze club die zich inzetten voor onze jeugd en echt niet allemaal om over 40 jaar genoemd te worden in een stukje op een site. Ik denk ook niet dat dat de ambitie van Ali was. Maar we missen een hele groep trainers uit de jonge senioren, pakweg tussen de 20 en de 35 jaar. Ga eens terug naar je eigen korfbaljeugd en denk eens aan hoe fijn het was dat er iedere keer weer een enthousiaste trainer stond en gun dat ook onze huidige jeugd!

 

 

 

Kom op en meld je aan om volgend jaar trainen te geven!

Er is heel veel mogelijk; eens per week, twee keer per week, in afwisseling etc. Roep een paar van jouw vrienden met wie jij vroeger training had bij elkaar en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ik (en met mij de rest van de TC jeugd) reken op jullie.

 

Steven Kalkman

 
Share