34-18: TOP naar de play-offs, Tempo degradeert

Aan de wedstrijd was het niet te zien geweest maar toch viel voor zowel TOP/SolarCompleet als voor Tempo/Klaverblad Verzekeringen een beslissing. Winnaar TOP plaatste zich voor de play-offs terwijl Tempo volgend seizoen weer in de Hoofdklasse zal spelen. Gezien die feiten was de eindstand ook wel begrijpelijk: TOP won met 34-18.

 

 

Ondanks de belangen en het feit dat Tempo én in de eerste wedstrijd behoorlijk had gespeeld én vorige week met veel goals DOS’46 had verslagen, was er eigenlijk geen spanning geweest. Daarvoor kwam TOP te vroeg in de wedstrijd op een grote voorsprong en scoorde Tempo gewoonweg te weinig. Misschien was een eerdere stand ook te verdedigen maar zeker toen Barbara Brouwer TOP in de twaalfde minuut naar 8-2 schoot was er geen enkele aanleiding om aan te nemen dat er serieus nog iets zou gaan veranderen.

 

Daarbij had Jan Niebeek opnieuw twee niet-basisspelers moeten opstellen. Naast de steeds vertrouwder wordende Julia Schuiling was dat Stan Postma. Die deed, totdat hijzelf vervangen moest worden door Thomas Tiggelman, uitstekend werk onder de paal zoals tijdens de aanvallen waarin TOP op 10-2 kwam. Tempo bood weinig tegenstand waarbij het gegeven dat zijn eerste aanvalsvak pas in de negentiende minuut wist te scoren - Thomas van Haastrecht scoorde 12-4 - veelzeggend was. 

 

Spannend zou het ook na rust niet meer worden, sterker nog, tot kort voor het eind bleef TOP wat doelpunten betreft twee op een lopen. Na 32-16 schoot Roos Verheugt, die na Thijs van der Zaag als vijfde vervanger was ingezet, de laatste raak waarmee de eindstand op 34-18 kwam.

 

“De nederlaag was een beetje te groot”, vond Jelle Steenbeek. “We gaven in het begin gewoon te weinig druk en speelden te gelaten. Daarmee help je TOP in een flow en als ze dan zoals vandaag heel goed zijn, maken ze ook veel doelpunten. En het hielp ook niet echt dat wij te veel kansen misten die er eigenlijk gewoon in moeten”. “Toch had ik er aan het begin van de tweede helft nog een beetje vertrouwen in. We kwamen wat beter in ons spel en scoorden wat makkelijker. Tegen DOS’46 kwamen we ook terug van zes punten achter en bij 20-13 had ik nog even een moment waarop ik dacht er misschien nog wat mogelijk was. Maar dat was snel over toen TOP gelijk daarna twee keer scoorde”. 

 

Steenbeek, hoe dan ook een van de smaakmakers in de League met zijn vele goals, treurde niet om de aanstaande degradatie. “Wij verliezen vandaag maar Groen Geel had dat ook moeten doen. De kans was al heel erg klein dus veel meer dan dat het nu definitief is, is er niet veranderd. Wij kijken met trots terug op dit seizoen, het was mooi om de League een keer mee te mogen maken en in de clubhistorie staat toch maar mooi dat we ook op het hoogste niveau gespeeld hebben”. 

 

Nick Pikaar wist niet goed hoe deze wedstrijd te plaatsen. “Wat kun je erover zeggen? Tempo was niet goed genoeg en gaf ons zelfs zoveel ruimte dat ik af en toe niet wist wat ermee te doen. Het is wel goed van ons dat we toch zo gedreven speelden en zoveel doelpunten maakten. Dat lijkt misschien makkelijk tegen een mindere tegenstander maar je moet het nog wél doen”. “Daarbij moet ik Tempo overigens wel een compliment maken. Sommige ploegen proberen het korfbal lam te leggen door bijvoorbeeld zwaar achter te gaan verdedigen om te proberen zo weinig mogelijk goals tegen te krijgen. Tempo deed dat niet. Ze verliezen dan wel dik maar hadden ook hun aandeel in een mooie wedstrijd”.

 
Share