WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Heerlijk TOP-avondje bij Fortuna

Met de thuiswedstrijd nog in gedachten waarin het de “Sijmen van den Bergh” show was, TOP te laat op gang kwam en er werd verloren, wilde TOP 2 de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken. En daar paste verlies tegen (weer een top 4 ploeg) niet in. Het werd een mooie avond in Delft met 4 punten.

 

Zonder Thomas die (hartstikke goed) in 1 meedeed speelde TOP 2 weer een heerlijke wedstrijd. En TOP 2 had ook een speler met een “eigen” show. Thijs was deze wedstrijd een genot om naar te kijken. Naast 7 goals was hij een plaag voor zijn tegenstander en de scheidsrechter. Er was regelmatig wat onbegrip (ik heb heel wat variatie in blikken gezien) over en weer 😊, maar Thijs was de grote winnaar. Wout (naar de kapper geweest?) speelde een hele sterke wedstrijd tegen de al genoemde Sijmen en hij hield hem op 3 veldgoals en dat was knap. Daarmee was gelijk wel een angel uit de ploeg van Fortuna gehaald, want de andere spelers hadden meer moeite met scoren. 

 

Gelijk op

De eerste helft ging gelijk op met om en om een gaatje van 2 doelpunten. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en ontliepen elkaar weinig. TOP knokte voor iedere bal en leverde net zoveel strijd als vorige week, mooi om te zien. Net voor rust waren het Maayke en Wout die TOP op een 9-11 voorsprong zetten. En laat dat nou net de ruststand van de thuiswedstrijd zijn, alleen dan nu voor TOP. Dat beloofde veel goeds en dat gebeurde ook. Thijs scoorde met 1 hand de 9-12  en dit was de 1e keer 3 doelpunten verschil. Dit was achteraf gezien het beslissende gaatje. Fortuna scoorde namelijk wel, kwam regelmatig op 1 doelpunt, maar verder dan dat liet TOP het niet komen. Zeer sterk spelend, fel in de duels, strak in de verdediging, rustig in de aanval, schotklok in de gaten houden én scoren op de belangrijke momenten. Kortom, alles wat nodig was voor een overwinning. En die overwinning kwam er en met twee goals van Thijs en een buzzer van Fortuna was het mooie avondje Fortuna begonnen. Eindstand 17-22 en weer 2 punten erbij. Klasse gespeeld!

 

Dit voorgerecht smaakte natuurlijk naar meer en dat kwam er, want met een mooie overwinning van TOP 1 kon deze TOP-avond niet meer stuk.

 

Doelpunten: Thijs (7), Milou (4), Wout (4), Roos (2), Maayke (2), Siem (2) en Demi.

Share