DVO - TOP 28-21. De wedstrijdrecensie

Zaterdagavond: DVO - TOP 28-21.
 
Zondagmiddag: de wedstrijdrecensie met Frank Mostard.
 
TOP/SolarCompleet verloor van DVO/Accountor. Niet alleen dat gegeven viel op in de elfde speelronde van de Korfbal League, ook de uitslag deed dat: met 28-21 was TOP dik geklopt. Frank Mostard kijkt terug aan de hand van een paar steekwoorden.
 
Kater
 
“Ik heb geen kater. Nooit, want ik drink niet. Oh, je bedoelt van de wedstrijd? Ja, daar wel van en stevig ook. Ik kan namelijk niet zo goed omgaan met verlies. Die kater voel ik nog wel en ik denk dat dat voor meer mensen geldt”.
 
Verrassing
 
“Wij waren de favoriet en als je als koploper van een team zes plaatsen onder je verliest, valt dat natuurlijk op. Maar DVO is geen slechte ploeg, bij ons thuis speelden ze ook goed en ze kunnen veel scoren. TOP heeft het vaak lastig in Bennekom. Die dingen bij elkaar maakten waarschijnlijk dat er wat mensen waren die niet zo’n goed voorgevoel hadden. Ze zaten er anders in dan anders. De verrassing was bij ons daarom niet eens zo heel groot. Overigens gold dat niet voor mij: ik voelde me goed en ik had zeker niet verwacht dat het hier op uit zou lopen”.
 
28-21
 
“Ik kan me niet goed herinneren wanneer we in de gewone competitie zo dik hebben verloren, zeker niet tegen een lager staand team. Vorig jaar gingen we er in de play-offs flink af tegen Fortuna maar een uitslag als deze komt niet zo vaak voor. Voor mij maakt het niet zo veel uit hoeveel ik verlies. Verlies is verlies en zoals ik net al zei, hou ik daar niet van. Niet met een punt verschil en ook niet met zeven”.
 
Pech
 
“Als je gaat tellen hoeveel ballen van ons op de achterkant weg stuitten of uit de mand rolden, kom je dik boven de tien uit. Gezien hoe wij speelden, kun je je afvragen of het wel pech was. Op de winst van DVO valt namelijk niets aan te merken: zij waren beter en verdienden deze winst. Stel dat er wel een paar schoten van ons goed waren gevallen, dan was de wedstrijd qua score wel wat anders verlopen, maar was DVO nog steeds beter in het spel geweest. Was het verschil misschien iets kleiner geweest maar dat is allemaal oninteressant. Het missen van onze kansen paste bij de wedstrijd: wij waren minder dan DVO”.
 
Aanval of verdediging
 
“Vooral verdedigend ging het niet goed. In de eerste helft hadden we er al zestien tegen en dat waren er veel te veel. Natuurlijk, DVO schoot goed maar de fout bij ons was dat we veel te weinig druk op de verdediging gaven. Als je als team die vrijheid krijgt en je bent zuiver dan kom je helemaal lekker in de wedstrijd. Aanvallend vond ik dat we niet eens zo slecht begonnen maar het werd wel minder. Dan kun je nooit de wedstrijd draaien. Maar de eerste oorzaak was de slechte verdediging van ons”.
 
Speler van de wedstrijd
 
“Koen (van Roekel) was goed en hij verdiende die prijs zeker. Maar er waren wel meer spelers goed en ik vond dat het vooral een teamprestatie van DVO was. Daarbinnen kon Koen boven zichzelf uitstijgen en was hij heel belangrijk”. 
 
Waarom had je er bij moeten zijn
 
“Als je een keer een verrassende uitslag had willen meemaken”.
 
Waarom je thuis had kunnen blijven
 
“Wij hebben nauwelijks iets kunnen bieden. Dat wat we heben laten zien, was veel te weinig om naar toe te gaan. Ik wil met nadruk wel zeggen dat we weer heel erg blij waren met de support die er was en iedereen oproepen om ons te steunen. Die support stellen we namelijk niet alleen maar op prijs, we hebben hem ook hard nodig”.
 
Strafworp van Paul
 
“Je gaat het niet geloven, maar die heb ik niet gezien. Ik liep al naar het andere vak omdat ik ervan uitging dat Paul hem wel zou maken. Ik begreep dat hij er nét niet in ging. Ja, ook dat kan gebeuren”.
 
Ramp
 
“Dit verlies is helemaal niet erg. Je kunt niet achttien wedstrijden goed zijn of toch telkens nog weten te winnen. Het is goed dat het nu midden in het seizoen gebeurt. We zijn op scherp gezet, gaan de boel analyseren en er hard op trainen”. 
 
Algemeen cijfer
 
“Je verliest de wedstrijd. Ik geef een vier. En misschien nog wel lager”.
 
 
Share