WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TC-Jeugd nieuws

In dit TCJ-nieuws een kort verslag belangrijk nieuws over wijzigingen in het trainingschema voor enkele teams. Daarnaast een kort verslagje van de trainersbijeenkomsten die beiden deze maand plaatsvonden. Verder krijgen we momenteel veel nieuwe meetrainers en -leden door het Combibrug event in de kerstvakantie. Mooi om te zien, dat dat het event tot veel enthousiasme heeft geleid in Sassenheim en omgeving.

 

Verandering van trainingsdagen en -tijden D2, D1, C1, B2 en B1

Het TKC stopt per 10 februari, hierdoor worden er wat wijzigingen in het trainingsschema gedaan, die vanaf maandag 10 februari ingaan. Dit is mede gedaan om onze selectieteams de gebruikelijke twee trainingsmomenten in de week aan te bieden. Er wordt dus door deze teams niet meer om de week getraind maar wekelijks. Voor de D2 en B2 geldt dat zij 1 keer van trainingsdag wisselen.

 

Maandag 10 februari tot en met vrijdag 27 maart 2020

Maandag D1 van 17:30 – 18:30 uur De Korf

Dinsdag D2 van 16:15 – 17:15 uur De Korf (trainen niet meer op maandag)

Dinsdag B2 van 17:15 – 18:15 uur De Korf (trainen niet meer op woensdag)

Woensdag C1 en B1 van 19:15 – 20:15 uur De Korf

 

Extra trainingen voor Combibrug deelnemers

Door het Combibrug-event, die in de kerstvakantie plaatsvond, is er een behoorlijk aantal nieuwe kinderen naar de extra trainingen gekomen. We gaan als TC jeugd kijken of wij de extra trainingen dit zaalseizoen nog kunnen verlengen en op welke dagen deze ingepland gaan worden.

 

Extra D-team

Dit leidt ook tot een vorming van een D6 voor de tweede helft van de veldcompetitie. Momenteel zijn we druk met het organiseren van de zaken die bij zo’n nieuw team komen kijken. Binnenkort meer informatie over de indeling van dit team.

 

Trainersbijeenkomst 4 januari

Op 4 januari 2020 kwamen om 10:00 rond de 50 jeugdtrainers bij elkaar voor een trainers-bijeenkomst. De groep werd in 3 groepen verdeeld: 

Er waren 3 workshops van 25 minuten.

 

Trainers kapstok – Stanley Lardé

Hoe helpt de kapstok jou als trainer om een goede training te geven?

 

Visie op het TOP spel – Ruben Boode

Trainbaar maken van het TOPspel

 

Weerbaarheid en veranderde omstandigheden - Leon Braunstahl 

Hoe kun je kinderen stimuleren tot leren door het veranderen van omgeving en/of taak.

 

Na de workshops kwamen de groepen weer bij elkaar in de topkantine waar de groepen middels post-its input leverden op de volgende vragen:

 

1. Hoe ervaar je het trainerschap?

2. Hoe ervaar je de ondersteuning vanuit TOP?

3. Wat verwacht/hoop je van trainersbijeenkomsten?

 

De TC Jeugd neemt deze input mee bij de organisatie van volgende trainersbijeenkomsten.

Daarna kon iedereen nog even napraten en van een lunch genieten die Cees Zuurmond met de keukenploeg heeft georganiseerd. 

 

Spelenderwijs verbeteren

Afgelopen vrijdag kwamen de mannen van ‘ Spelenderwijs Verbeteren’ naar TOP voor een workshop. Naast onze trainers waren ook trainers van verenigingen uit de buurt uitgenodigd. Al een aantal jaar kunnen onze trainers gebruik maken van de Spelenderwijs verbeteren-app. Zo’n 30 trainers van TOP en uit de regio kregen een demo waaraan een aantal A-kinderen meewerkten en luisterden naar de achterliggende visie. 

Tegelijkertijd gaf Wim Scholtmeijer in de bovenkantine een presentatie over talentherkenning en jeugdbeleid, waar ook zo’n 30 mensen uit de regio aandachtig naar luisterden.

 

 

 

Share