TOP wint wedstrijd van 100 minuten alsnog van KZ

Het was de eerste wedstrijd van de terugronde, maar TOP/SolarCompleet en KZ/Thermo4U leken gewoon verder te gaan waar ze in Koog aan de Zaan waren geëindigd. Voor het gemak was de 28-28 stand van toen maar weer op 0-0 gezet maar verder leken de wedstrijden sterk op elkaar. Met als verschil dat met veel minder doelpunten TOP nu wel het verschil in stand hield aan het eind. TOP won met 22-18.
Even gingen de gedachten naar de opvallende wedstrijd van vorige week tegen LDODK. Na de magere 8-8 ruststand liep de score om en om op naar 15-15 maar toen TOP op 17-15 was gekomen, was dat het breekpunt en won het toch nog - vertekend - ruim.
 
Ook tegen KZ bleef de score min of meer in balans en kwam er na 15-15 bij 17-15 een gaatje dat ook weer de basis bleek voor de winst. Toch lag de vergelijking met de uitwedstrijd meer voor de hand: KZ was een taaie ploeg waartegen TOP het vooral aanvallend weer moeilijk mee had. KZ stond bij rust zelfs met 8-11 voor.
 
“Dat was een goede stand voor ons”, vond Alwin Out. “TOP kwam moeilijk tot scoren en hoewel wij er ook niet heel veel maakten, kwamen we toch met die drie punten voor. Dat had in principe genoeg moeten zijn om zo door te gaan en hier te gaan winnen. Ons plan werkte in ieder geval voor de rust”. 
 
Hoewel de acht doelpunten gelijk verdeeld waren over de beide aanvalsvakken, had vooral het tweede aanvalsvak van TOP moeite om tot vlotte aanvallen te komen, misschien door de consequente verdedigingstactiek van KZ. Meermaals lukte dat niet eens binnen de toegestaan 25 seconden. Een spectaculaire draai als tegen LDODK kwam er niet maar het begin van de tweede helft was duidelijk voor TOP met meer gevaar uit eigen aanvallen en weinig tegendoelpunten.
 
Out kon het niet goed verklaren. “Ik had niet het gevoel dat we heel veel anders deden. We kregen dezelfde kansen maar ze gingen er niet meer in. Misschien dat we te krampachtig op die goals speelden, ik weet het niet precies. Wel is duidelijk dat je met 7 goals in een helft een wedstrijd tegen TOP niet gaat winnen. Dat voelt toch wel zuur want ik denk dat we zeker een goede kans hadden gehad als de we na de rust hetzelfde hadden laten zien als in de eerste helft”.
 
Daar was wat voor te zeggen want hoewel er wat meer variatie kwam, schitterde TOP ook na rust niet. Belangrijk was het inzetten van Julia Schuiling en het overplaatsen van Jet Hendriks naar het andere vak maar dat was op een moment dat TOP al meer grip op de wedstrijd had gekregen. De doorslag gaf de individuele klasse van Mick Snel (zes van zijn negen goals na rust).
 
“Het ging weer lekker”, glunderde Schuiling na haar opnieuw goede invalbeurt. “Ik heb niet zo op de wedstrijd zelf gelet maar kreeg de opdracht om van de zijkant voor meer aanvallende druk te geven en dat ging goed”. Het talent speelde wel de wedstrijd uit maar maakte aan het eind zelf nog even twee minuten plaats voor Celeste Split die weer even het ‘wedstrijdgevoel’ mocht meemaken en daarbij prompt nog een prachtige doorloop scoorde.
 
Niemand hoeft nog in topvorm te zijn en er lijkt ook nog geen ploeg optimaal aan het begin van de tweede helft van dit League-seizoen. Boeiend is het wel en hoewel de bekende namen goed op weg lijken naar de play offs, zijn er nog verrassingen mogelijk. TOP heeft goede papieren maar als KZ zijn lijn volhoudt, zou het zomaar tot die laatste categorie kunnen gaan behoren. Alwin Out: “Zaterdag thuis tegen LDODK gaat voor ons wat dat betreft een interessante wedstrijd worden”. Datzelfde geldt overigens voor DVO-TOP.
Share