PKC - TOP 27-23, de wedstrijdrecensie

Zaterdagmiddag: PKC - TOP 27-23.

 

Zondagmiddag: de wedstrijdrecensie met Jet Hendriks.

 

Overwinningen van TOP/Solar Compleet uit bij PKC/SWK Groep blijven schaars. Ook gisteravond was PKC met 27-23 te sterk. Toch ging de wedstrijd lang gelijk op en viel de beslissing pas laat. Jet Hendriks reageert op een aantal aspecten.

 

Bloemen voor Celeste

Dat was een mooi gebaar van PKC. In het veld zijn TOP en PKC echte rivalen en gaat het hard tegen hard maar buiten  het veld gaan we prima met elkaar om. Tegen veel spelers spelen we al jaren - of spelen samen met ze in Oranje - en daardoor kennen we elkaar door en door. Er is onderling groot respect en dat bleek ook uit die bloemen. Leuk ook dat Suus (Suzanne Struik) als vorige topscorer de bloemen uitreikte. Iedereen gunt Celeste deze prestatie.

 

Lang niet gewonnen bij PKC

Ik zie deze wedstrijd niet per se in die rij. We zijn niet vaak compleet geweest in Papendrecht. Gisteren waren we dat wel. Nick deed dan wel niet mee, hij had ook niet getraind door een voetblessure, maar we spelen dit seizoen met vijf heren. We begonnen goed en hadden alles wel onder controle. Daarna ging het gelijk op, wij een keer vier voor daarna PKC maar wij kwamen toen weer terug. Aan het eind misten we opgelegde kansen en dat kostte de winst. Ik vind namelijk dat we de wedstrijd wel hadden moeten winnen. Maar hoewel we dus weer verloren, zie ik deze wedstrijd niet in een bepaalde rij.

 

Het wisselen aan het begin

Jij vindt dat een een beetje raar overkomen? Ach, het is tactisch en het mag. Je mag als ploeg meer wisselen dan eerst en dan kun je aan het begin nog makkelijk je opstelling omgooien om een bepaalde speler tegenover een andere te krijgen. Je kunt dan zeggen: kan het niet gelijk zo neergezet worden maar het kan slim zijn: je kunt een verrassingseffect oproepen. Ik kan alleen wel zeggen: wij doen het niet! Daar zit ook een gedachte achter. Wij vinden dat je niet zozeer een-op-een verdedigt maar als vak. Blijkt een opstelling net iets anders dan stellen wij ons als vak daar op in door een ander accent te leggen. Het voordeel is dat je vakken niet overhoop gehaald worden. Maar nogmaals: wij doen het niet en dat andere teams het wel doen, is prima want het is toegestaan.

 

De botsing

We moesten er allemaal om lachen en dat zegt ook wat over het onderlinge respect. Sanne en ik waren aan het voorverdedigen toen Maaike Steenbergen mij omver liep. Een overtreding en ik kreeg de bal ook mee. Je kunt heel erg boos worden maar het was eigenlijk erg grappig vooral omdat we bijna in de knoop lagen. Een komisch moment, niets meer en niets minder.

 

Groene kaart

De eerste voor een dame in de League was voor mij. Daar ben ik niet trots op maar omdat het nog maar dertig seconden te gaan was, had het team er verder geen nadeel van. Ik was het niet eens met een beslissing en ook een beetje gefrustreerd omdat we gingen verliezen. Dan laat je je een keer gaan. Niet slim, maar emoties horen er ook bij.

 

Reden om erbij geweest te zijn

Er waren sowieso al heel wat mensen ingestapt. Dat vinden wij als team altijd heel fijn, al die support en daar zijn we echt dankbaar voor. Maar ze kregen een mooie en spannende wedstrijd te zien, zoals eigenlijk altijd tussen TOP en PKC. Ik kan me niet voorstellen dat, afgezien van de uitslag, iemand het een teleurstellende wedstrijd vond. Zaterdag moet iedereen trouwens wel gewoon weer naar De Korf komen. Dat moet altijd maar zaterdag verheugen we ons op Fenna. Hopelijk kan ze de hele wedstrijd spelen met haar pink.

 

Reden om niets gemist te hebben

De uitslag: 27-23. Ik hou niet van verliezen.

 

Algemeen cijfer

Ik ben altijd zo slecht in het geven van cijfers… De wedstrijd was niet zo slecht maar als je verliest, kun je nooit een voldoende krijgen. Ik hou het daarom op een 5.

 

 

 

 

Share