Wedstrijdverslagen

Wel de complimenten, niet de punten

Helaas niet de eerste punten voor TOP 2. De ploeg speelde een prima wedstrijd, kwam terug na een schijnbaar hopeloze achterstand van 21-27, maar verloor toch met 26-29.

 

Het was een beetje TOP 2 tegen de ervaren Sijmen van den Bergh, want met 9 goals was hij de absolute speler van de wedstrijd. TOP had Siem die zich met 7 goals onderscheidde, maar deze waren helaas dus niet genoeg om de punten in Sassenheim te houden. TOP had eindelijk weer een blessurevrij team en dat was goed te merken aan het spel. Soms nog wat onwennig en onervaren, maar de inzet maakte veel goed. De eerste helft was lang gelijk opgaand. TOP speelde energiek, met mooie goals. Roos was lekker op schot (totaal 6 goals) en Julia hield Claire van Oosten netjes in bedwang. Vanaf 6-6 nam Fortuna een voorspong van 2 doelpunten en vanaf dat moment moest TOP in de achtervolging. Bij de 8-9 van Roos hing de gelijkmaker weer in lucht, maar niet scherp verdedigen en aanvallend te slordig spelen gaven Fortuna de gelegenheid om te gaan rusten met een 9-11 voorsprong.

 

Na rust leek de koek al snel op bij TOP. De eerste helft had veel energie gekost en Fortuna liep vrij gemakkelijk uit naar 11-18. De wedstrijd leek gespeeld. Met nadruk “leek”, want waar TOP nog wel eens het koppie laat hangen, verraste de ploeg het publiek met een ongekende inzet en juiste mentaliteit. Niet opgeven en doorgaan. Wout, Roos en Siem maakten de mooiste goals en TOP kroop langzaam dichterbij. De al genoemde Sijmen was en bleef de grootste plaaggeest. Steeds als TOP naderde scoorde hij en hoe ..., ook voor een supporter van TOP mooi om te zien. Met de 25-27 door Wout waren er nog 3 minuten te spelen en het publiek ging er achter staan. Jammer genoeg lukte het niet meer en de eindstand werd uiteindelijk 26-29. Een wedstrijd met perspectief zoals zo vaker mooi gezegd, maar dat klopt wel. Als de ploeg zo blijft spelen gaan de punten zeker komen.

 

Doelpunten: Siem (7), Roos (6), Wout (6), Thomas (2), Julia, Thijs, Milou, Stan en Maayke

Share
topsourpride.jpg