Wedstrijdverslagen

DOS’46 - TOP 16-22, de wedstrijdrecensie

 

Zaterdagavond DOS’46 - TOP/SolarCompleet 16-22 

 

Zondagmiddag: de wedstrijdrecensie. Barbara Brouwer blikt níét neutraal maar wél eerlijk terug.

 

Naar de wedstrijd DOS’46 - TOP werd met belangstelling uitgekeken. Op het veld won DOS’46 in Sassenheim, de ploeg is in goede vorm en TOP heeft het altijd lastig in Nijeveen. De verwachtingen kwamen niet uit: TOP won na een spannende eerste helft toch redelijk eenvoudig met 16-22. Barbara Brouwer reageert op een aantal aspecten.

 

16 doelpunten tegen

“Het was een wedstrijd waarin de verdediging bepalend was. Voor de tweede week hebben wij dat uitstekend gedaan. En echt ook met z’n allen. DOS’46 kwam niet onder de druk uit en dat zag je dus in dat lage aantal van 16. Ik heb daarbij niet het gevoel gehad dat ze pech hadden. Natuurlijk valt er wel eens een bal ongelukkig van de mand maar de meeste schoten van hun kwamen onder zo’n hoge druk van ons dat ze niet echt zuiver konden worden”.

 

Nienke Hintzbergen

“Nienke kan heel erg goed schieten met een hoog percentage. Geef haar een klein beetje ruimte en ze maakt de kans. Van de eerste zeven van DOS’46 waren er vier van haar en dat was knap. Wij moesten haar dus proberen uit te schakelen en na de rust lukte dat ook beter. Dat was ook de verklaring voor het vele wisselen van de dames na de rust. Het is moeilijk om een hele wedstrijd geconcentreerd te blijven en Demi kan ook goed verdedigen. Het was dus handig om door het wisselen de scherpte te houden. Omdat we de andere speerpunten van DOS, Harjan Visscher en Jelmer Jonker, goed onder controle hadden, viel de ‘schade’ door Nienke dan ook mee. Haar zes doelpunten waren goed maar met zestien in totaal win je niet snel een wedstrijd in de zaal.”

 

 

22 doelpunten voor

“Ja, dat is ook niet al te veel, hè? We hadden het aanvallend lastig. Zeker het vak met Harjan Visscher legde veel druk op onze aanval waar we maar met moeite onder uit kwamen”.

 

Sanne Jousma

“Fantastisch, hè? Sanne haalt elke wedstrijd wel een ruime voldoende maar het valt misschien niet altijd zo op. Nu maakte ze de belangrijkste goals aan het einde en ik vond het mooi om te zien hoe blij iedereen daarover was. Sanne heeft echt de gunfactor. Het waren bovendien knappe goals”.

 

 

Sanne of Nienke

“In deze wedstrijd absoluut Sanne”.

 

Sfeer

“Die is bij DOS’46 altijd mooi. Maar ook lastig als tegenstander want als het publiek er duidelijk achter staat, kan DOS tien procent meer. Maar omdat wij na de rust de wedstrijd onder controle kregen, werd het publiek steeds stiller. Daar kregen wij ook wel weer energie van. Er was zeker sfeer maar na de rust was die wat meer ‘gelaten’ te noemen”.

 

Reden om thuis te zijn gebleven

 

“Je moet altijd naar de wedstrijd komen. Maar als ik toch iets moet bedenken dan is het dat deze wedstrijd minder spannend was dan de voorgaande partijen in Nijeveen”.

 

 
Reden om wel erbij geweest te zijn
 
“Ik denk dat het heel interessant was om te zien hoe in een wedstrijd de verdediging een beslissende rol speelde. Dat kan ook saai en vervelend zijn maar ik vond de druk die beide partijen gaven op de aanvallen erg boeiend”.

 

De stuiterballen van Nick

“Dat is goed uit te leggen. Er zijn dit seizoen twee scheidsrechters. De ene aan de rechterkant gaf de strafworp. Nick wachtte op een fluitje van hem maar dat gaf degene aan de linkerkant. Bovendien ging dat geluid een beetje onder in het lawaai. Nick stuiterde nog een paar keer maar dat mag dus niet. Het zag er misschien wat knullig uit maar Nick kon er niet veel aan doen - misschien moet hij helemaal niet stuiteren maar dat is een ander verhaal. Gelukkig had het geen gevolgen voor de rest van de wedstrijd”.

 

Algemeen cijfer

“Ik geef de verdediging een 8 en de aanval een 6”.
 

 
 
Share
RVD2003071328.jpg