Wedstrijdverslagen

Legionella besmetting in kleedkamer 1 en 2 van de Korf

Op vrijdag 22 november werd het bestuur van TOP/SolarCompleet door de beheerder van de Korf, Stiwa Exploitatie en beheer, geïnformeerd dat recent de legionellabacterie is aangetroffen in de waterleiding van kleedkamers 1 en 2 van sporthal De Korf in Sassenheim. De douches van deze kleedkamers zijn tot nader order buiten gebruik gesteld. We gebruiken voorlopig de andere vier kleedkamers. 

Degenen die de afgelopen periode de sporthal hebben bezocht kunnen tijdens dat bezoek in contact zijn gekomen met water dat met de legionellabacterie besmet is. Als dat is gebeurd, is er een kleine kans dat op ziekteverschijnselen, variërend van milde griepachtig verschijnselen tot in het ernstigste geval een longontsteking. Neem bij last van (ernstige) luchtwegklachten met koorts in de eerste 2 tot 3 weken na het bezoek aan de Korf alstublieft contact op met uw huisarts en neem dan deze informatie mee.

Besmettingen met de legionellabacterie verlopen vaak symptoom loos en zijn dan onschuldig.

Als er al sprake is van infectie, is het goed te weten dat de ziekte niet van mens tot mens kan worden overgedragen. De tijd tussen besmetting en het eventueel optreden van klachten (de incubatietijd) is doorgaans 2 tot 19 dagen.

Voor vragen over uw individuele situatie (gezondheid) kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts.

Als dit bericht nog verdere vragen oproept, kunt u contact opnemen met Stiwa via het telefoonnummer (0252) 21 55 94.

Stiwa Exploitatie en beheer betreurt deze situatie zeer en neemt alle noodzakelijke maatregelen om de legionellabacterie te verwijderen en eventuele nieuwe besmettingen te voorkomen.

Share
RVD2003071389.jpg