Wedstrijdverslagen

KZ - TOP 28-28, de wedstrijdrecensie

Zaterdagavond KZ/Thermo4U - TOP/SolarCompleet 28-28

Zondagmiddag: Mick Snel keurt zijn eigen vlees


TOP speelde zijn eerste wedstrijd uit tegen KZ. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in 28-28 waarbij de gelijkmaker van KZ pas 9 seconden voor tijd viel. Hoe kijkt Mick Snel terug op de wedstrijd? Een recensie aan de hand van een paar punten.
 

Algemene indruk

“Een verloren punt voor ons. Ik vond ons over de hele wedstrijd beter; we stonden ook het grootste deel van de wedstrijd voor. Maar we verdedigden matig waardoor KZ steeds de kans kreeg om te scoren. Dat slechte verdedigen legde ook grote druk op onze aanval want die moest ook scoren. Dat gebeurde dan ook wel maar ontspannen spelen is het niet. Zeker in de eindfase hadden we daar beter mee om moeten gaan”.

Het beslissende moment

“Dat kan ik niet bepalen. In die zin was het een beetje een gekke wedstrijd. In het algemeen waren alle momenten waarop wij verzuimden het verschil naar drie of vier punten te brengen beslissend. Omdat we dat gaatje niet sloegen, kon KZ bij blijven”.

Sfeer

“Die was fantastisch. De zaal bij KZ is groot maar hij zat behoorlijk vol. Dat heeft de club daar goed op orde om veel publiek naar de hal te trekken. Gelukkig waren er ook veel eigen supporters mee zodat heel levendig was. Nee, met de sfeer was gisteravond niets mis”.

Mooiste doelpunt

“Ik kies de 10-11 van Barbara. Prachtige wegtrekbal en met een hand scoren”.

Opvallendste speler of speelster

“Dat waren er twee. Marjolijn Schenk en Anna Kriek, allebei van KZ. Schenk schoot er zeven raak en dat was knap en bepalend bij KZ. En Anna Kriek maakte er vier waarbij de laatste, de 28-28, natuurlijk het meest in het oog sprong. Zo kort voor tijd een alles-of-niets-poging er in schieten mag genoemd worden”.

Reden om naar de wedstrijd te komen

“De sfeer, het publiek dat voor veel rumoer zorgde en de wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef”.

Reden om thuis te blijven

Geen enkele. Dit was voor iedereen, maar zeker voor ook voor de ‘neutrale’ kijker een mooie wedstrijd. De enige reden om thuis te zijn gebleven zou zijn als je ziek was.

De nieuwe spelregels

“Die hadden gisteren niet te veel invloed. Alle spelers moeten hun eigen strafworpen maar daar hebben we op getraind. Behalve een misser van mij gingen ze er verder allemaal in. Een groene kaart is er niet gevallen maar er waren een paar situaties waarop hij wat mij betreft wel gegeven had kunnen worden. Dat vond ik overigens ook prima maar de groene kaart als nieuwe regel speelde gisteren dus geen rol. Wat betreft de twee scheidsrechters (Buis en Meijer) was het nog wel een beetje wennen. Je merkte dat ze toch een beetje hun eigen fluitstijl bleven hanteren. Dat was af en toe wat verwarrend.

 

De tegenstander

Ik weet dat het een eindeloze discussie is en dat ze het zelf anders zien maar ik zelf ben geen fan van het achterverdedigen van KZ. Het was effectief en leverde ze een punt op maar ik heb er niets  mee.

Cijfer voor de wedstrijd

De sfeer en spanning krijgen een 9. Voor onze aanval geef ik een 7, voor onze verdediging een 2. Misschien ben ik ook wel erg kritisch. Ik geef daarom als algeheel cijfer een 5,5.

 

 

Share
RVD2003071391.jpg