WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP/SolarCompleet verliest strijd om eerste plaats

Sassenheim. De eerste plek en daarmee het thuisvoordeel in de playoff-wedstrijd. Dat was de inzet van de topwedstrijd tussen de nummers 1 (TOP) en 2 (PKC). 

Een wedstrijd met twee gezichten voor beide ploegen. TOP wist een achterstand van 3-7 om te buigen naar een ruststand van 10-7. Na rust werd het zelfs 12-7. PKC hervond zich vroeg in de tweede helft en zette de achtervolging met succes in. Na een kwartier spelen was de stand weer gelijk getrokken: 13-13 TOP wist nog eenmaal op voorsprong te komen: 15-13. Vervolgens viel de doelpuntenproductie helemaal stil en kwam PKC vrij gemakkelijk langszij. Toen PKC daarna voor het eerst weer op voorsprong kwam, was de wedstrijd gespeeld. PKC zette door en kwam op 15-19. De eindstand werd uiteindelijk 16-19. Een zure en teleurstellende nederlaag voor TOP dat in de laatste wedstrijd tegen DVO nog wel een plek in de kruisfinale veilig kan stellen.

TOP begon zeer matig aan de wedstrijd alhoewel het eerste schot en doelpunt van de wedstrijd voor TOP waren. PKC kwam snel gelijk en liep uit naar 1-4. De time-out van coach Jan Niebeek had effect en Nick Pikaar schoot raak van afstand na een mooie en lange aanval. TOP was slordig in de passing en de bal verdween een aantal keer over de zijlijn, tot frustratie van de spelers. PKC profiteerde en liep uit naar 3-7. Aanvoerder Mick Snel ging vervolgens voorop in de strijd en schoot twee keer raak. TOP kwam hierna veel beter in de wedstrijd en had met name door de sterke afvang van Frank Mostard veel aanvallen. Barbara Brouwer en Celeste Split zorgden vervolgens voor de 7-7 en wederom Snel met 2 goals en Split zorgden voor een mooie voorsprong van 10-7 met rust. PKC zat op dat moment totaal niet meer in de wedstrijd, kwam niet tot scoren en dat was de verdienste van TOP dat het tweede deel van de eerste helft soeverein was.

Na rust was het begin nog prima, want Pikaar en Snel vergrootten de voorsprong naar 12-7. Daarna sloop weer de onzorgvuldigheid in het spel en PKC had daardoor lange aanvallen. De aanhouder wint en dat was ook in deze wedstrijd het geval. PKC scoorde en rook kansen. Het schotpercentage ging omhoog en in korte tijd was de achterstand nog maar 12-10. De 13-10 van Snel, die met 7 goals erg trefzeker was, gaf niet voldoende lucht en PKC had al snel de gelijkmaker genoteerd, een knappe inhaalrace van 12-7 naar 13-13. De 15-13 voor TOP was de laatste voorsprong en tevens de mooiste goal van de wedstrijd, gemaakt door Paul Anholts met 1 hand. PKC kwam met nog 9 minuten op de klok weer op gelijke hoogte en de aanvallen van TOP hadden te weinig rendement. Het spel van TOP daalde tot een bedenkelijk niveau en de kansen die er waren misten doel. PKC trok de wedstrijd definitief naar zich toe en met nog 4 minuten te spelen was de voorsprong uitgebreid naar 15-19. Jet Hendriks bepaalde de eindstand op 16-19. Door dit verlies heeft PKC de eerste plek overgenomen en daarmee vooralsnog het thuisvoordeel in de kruisfinales. TOP zal volgende week in ieder geval moeten winnen of gelijkspelen om de tweede plek definitief veilig te stellen. Die plek betekent een uitwedstrijd tegen LDODK in Gorredijk.

 

Share