WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Alleen veel doelpunten in saaie seizoensafsluiting TOP - Blauw-Wit

Omdat de laatste speelronde geen verrassingen meer opleverde, zijn de verwachte play offs nu definitief. TOP/SolarCompleet ontmoet Fortuna, PKC het Friese LDODK. 

Blauw-Wit kon in de laatste speelronde de eerste plaats van TOP geen moment bedreigen. Als er al iets verrassends was, dan het gemak waarmee de thuisploeg met 36-25 won. Over zijn vorm zei het echter niets. Wat korfbal betreft zal deze editie snel vergeten zijn. Omdat TOP al snel een grote voorsprong nam en Blauw-Wit niet de vorm had om daar iets tegen te doen, was er van een wedstrijd eigenlijk geen sprake. Veel doelpunten en een paar mooie acties bleken de enige reden om te blijven zitten want verder was het een van de minst interessante partijen van dit seizoen.


BW-coach Barry Schep kon daar ook niet veel aan toevoegen. “De eerste helft was moeizaam. Gelukkig konden we in de tweede helft met wat aanpassingen toch nog wat van ons eigen spel laten zien waardoor ik uiteindelijk nog wel tevreden ben over het deel na de rust. Maar een echte wedstrijd was het niet: TOP was gewoon beter”.

Dat bleek al gelijk aan het begin. Na zeven minuten stond TOP al met 7-1 voor en Blauw-Wit had niet de indruk gemaakt daar iets tegenover te kunnen gaan stellen. Het verschil liep daardoor alleen maar op en bij rust was het 18-6. De 2-1 van Nick, de 13-5 van Mick (die daarmee leek te willen laten zien niet alleen strafworpen te kunnen maken) waren schaarse hoogtepuntjes voor de rust.

De tweede helft was vervolgens eigenlijk alleen aardig vanwege het hoge aantal doelpunten. Blauw-Wit wist er zelfs een meer te maken dan TOP (18-19) waarmee de verder saaie partij eindigde in 36-25. Nick Pikaar (10x) en Mick Snel (13x) sprongen er wat aantal scores betreft duidelijk uit.

Veel meer van belang was er over de wedstrijd niet te vertellen maar de naam Marc Broere mocht niet ontbreken. Hij viel in zijn laatste League-wedstrijd pas laat in maar liet nog even zien waarom korfballiefhebbers jarenlang van deze topscorer genoten hadden. Jan Niebeek had de speler al voor de wedstrijd publiekelijk bedankt me het overhandigen van een shirt met zijn naam van een club ‘uit een andere sport’.

Een andere ex-Blauw-Witter, Frank Mostard, vond het leuk dat hij tegen zijn oude club had kunnen spelen. “Jammer alleen dat ik moest uitvallen. Ik kreeg een klap op mijn benen en kon niet verder. We gaan dinsdag kijken hoe het er mee staat”. Over de wedstrijd was Mostard niet ontevreden: “We hadden aanvallend goede percentages, we konden veel herhalen en dat liep goed. Maar omdat de wedstrijd al vrij snel gespeeld was, lieten we het in de tweede helft wat lopen, zeker verdedigend. Was het er echt om gegaan dan hadden we Blauw-Wit veel minder moeten laten scoren. Het belangrijkste echter is: het gevoel na deze wedstrijd naar de play offs is
goed”.
 

Share