WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP en DeetosSnel boeien weinig: 28-22

De wedstrijd tussen TOP/SolarCompleet en DeetosSnel was er een om snel te vergeten. Als hij dat niet al was snel na afloop, want veel was er niet te beleven geweest in De Korf. 

TOP liet zich onvoldoende uitdagen om zijn echte kwaliteit te kunnen laten zien en DeetosSnel vertrouwde te weinig op zijn eigen kunnen. En deed zich daarmee misschien tekort.


De koploper tegen de onderste plaats: een voorspelling wagen was natuurlijk vragen naar de bekende weg. Maar er kan altijd iets verrassends ontstaan: de tegenstelling extreem vergroot (denk bijvoorbeeld aan de 42-19 waarmee TOP eerder KCC versloeg) of de verwachting komt maar ten dele of helemaal niet uit.

TOP versloeg DeetosSnel met 28-22 en die stand paste prima bij de genoemde plaatsen op de ranglijst en er was weinig aanleiding in de partij geweest om op iets verrassends uit te lopen. De ruststand sprong nog het meest in het oog: met 10-9 was die aan de magere kant. De score kwam langzaam op gang (na zeven minuten nog maar 2-2), TOP leek met 9-5 toch nog voor de rust uit te lopen maar maakte in acht minuten nog maar een treffer.

Na rust liep TOP toch weer uit maar zette zijn tegenstander niet op een echt onoverbrugbare afstand. Toch liep het verschil langzaam op naar uiteindelijk zes en zo won de koploper vrij eenvoudig. Een paar mooie doelpunten zoals van Mick Snel (25-19) of van Jordi van Elburg (27-22), veel meer bleef er niet hangen van de weinig opzienbarende wedstrijd.

Het was flauw om te zeggen dat de echte rake klappen slechts in de rust te zien waren. De kleine demonstratie van Sarel de Jong, kickboksster, kon misschien toch inspireren. Een  totaal andere tak van sport maar wel een waarin het ook gaat om een goede verdediging en aanval.

Brett Zuijdwegt was desondanks tevreden over het spel van DeetosSnel. “Dit zijn niet de wedstrijden waarin wij ons druk hoeven op te leggen”, legde de speelster uit. “We willen lekker spelen en plezier hebben. We hadden zeker in de eerste helft goede aanvallen en speelden we zoals we het wilden”. “In de tweede helft maakten we een paar fouten, net te laat reageren en daardoor een vrije bal veroorzaken. Dat waren de momenten waarop TOP kon weglopen. Maar in zo’n wedstrijd mogen we die fouten maken. Het gaat er om dat we dat niet doen tegen KCC of DVO. Ondanks de fouten ben ik toch tevreden over deze wedstrijd, want we hebben genoeg goede aanvallen laten zien”.
Dat was waar maar de vraag bleef toch hangen of DeetosSnel zijn huid wel duur genoeg verkocht had. In de eerste helft miste de ploeg - net als TOP overigens - veel open kansen en daarmee een mogelijkheid om de tegenstander goed onder druk te zetten. Het goede werk van onder meer Francy Crielaars en Jordi van Elburg was dan misschien nog beter uit de verf gekomen. Het leek er in ieder geval op dat DeetosSnel meer punten kan verzamelen dan de twee die het tot dusver heeft.

TOP keek minder tevreden terug op zijn optreden. ‘Saai’, vond althans Barbara Brouwer de partij. “We kwamen niet echt in ons spel. Dat is al een paar weken zo maar we goed, we winnen wel. En dat met 28 goals, vorige week 30, waarbij we vandaag allemaal weer gescoord hebben. Het was dan wel geen beste wedstrijd maar dat doen we in ieder geval wel goed”.


Barbara Brouwer

 
 
 
 
Share