WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP trekt weer aan langste eind tegen DOS’46: 24-23

Sympathiepunten: Ze worden niet gegeven in het korfbal maar wanneer wel dan had DOS’46 ze vanavond verdiend. Lang hadden de Nijeveners uitzicht op in ieder geval een wedstrijdpunt maar in de laatste minuut greep TOP/SolarCompleet toch de winst: 24-23.

 Tevreden met het spel, ontevreden met het resultaat, daar moest DOS’46 het mee doen. Voor TOP gold het omgekeerde. DOS’46 kan zich al een aantal jaar nog steeds niet in de strijd bovenin melden maar tegen TOP speelt het vaker goede wedstrijden. Het meest recente voorbeeld was de wedstrijd in Nijeveen. Die won TOP met 18-21 nadat DOS’46 met 18-15 had voorgestaan. De thuisploeg speelde toen goed maar liet het aan het eind lopen. Vanavond hield de ploeg het langer vol, vier minuten voor tijd was de stand met 23-23 in evenwicht. In die spannende slotminuten was er van alles mogelijk en zetten de coaches alles op alles om de partij in hun voordeel te beslissen. Pascal Zegwaard wisselde bijvoorbeeld Jelmer Jonker van vak, Jan Niebeek deed hetzelfde met Jet Hendriks. Die laatste kwam bij Mick Snel, Celeste Split en Frank Mostard en tegen die aanvallende kracht hield de DOS’46-verdediging nét geen stand. Mick Snel maakte met een mooi schot in de laatste minuut de 24-23.

Begrijpelijk maar vooral mooi om te zien waren de tranen van de teleurgestelde Nienke Hintzbergen: een uitstekende wedstrijd spelen en tóch weer net aan het kortste eind trekken: het moet heel oneerlijk gevoeld hebben. En in zekere zin was het dat ook. De score was immers de hele wedstrijd min of meer gelijk opgegaan; een keer was het verschil drie punten (6-3) maar met drie doelpunten op rij kwam DOS’46 weer gelijk. Bij rust was het 13-12, kort voor het midden van de tweede helft leidde de uitploeg zelfs met 18-20 en later ook nog met 21-22. Het kwam op het einde aan en in die rol had TOP natuurlijk al vaak zijn meesterschap getoond. Rustig blijven, blijven zoeken naar de juiste kansen waarbij de individuele kwaliteit ook nog de doorslag kan geven. DOS’46 had de geluksfactor nodig maar het zat de ploeg net niet mee. Misschien dat je daarom zou kunnen zeggen: TOP was de terechte winnaar omdat het echt tot de laatste seconde zelf beslissend kon zijn. Toch zou dat de prestatie van DOS’46 te kort doen. Een punt had de ploeg ook zeker verdiend met deze uitstekende wedstrijd.

‘Balen’ deed Geertje Hoekstra dan ook vanwege het verlies. “Wij waren goed en verdienden meer.   De score ging gelijk op en we hebben zelfs nog een keer met twee punten voor gestaan. Maar als je niet weg kunt lopen, weet je dat het op het einde aankomt. De aanval van TOP was zó goed dat ze wel zeven keer konden herhalen. Dan voel je ergens dat de goal gaat vallen en dat gebeurde dus ook”, verzuchtte de speelster berustend. “Bij ons moet net die ene kans, dat ene schot erin gaan maar dat geluk hadden we niet”. Het was een cliché-vraag maar wel een die na juist deze wedstrijd gepast was: Hoe kan het dat DOS’46, met zoveel kwaliteit in de ploeg en zo goed spelend als vanavond, toch maar zo weinig punten heeft? Hoekstra veelzeggend: ”Als jij het weet, geef het dan even aan ons door, dan doen we er gelijk wat mee”.

Nick Pikaar

Goed spelen en geen punten bij DOS’46, Nick Pikaar was blij met het tegenoverstelde. “Nee, dit was niet onze beste wedstrijd, we kregen ons spel er niet goed in. Dat lag ook aan DOS’46, dat met hun verdediging goed druk gaf en onze aanval naar de buitenkant drukte. Bij ons tweede schot zakten ze en daarmee pakten ze veel rebounds. Daar hadden we het moeilijk mee”. Over het rustig blijven had Pikaar een opvallende ervaring gehad. “Niet dat ik onrustig werd maar ergens had ik ook het gevoel dat het vandaag ook anders had kunnen aflopen, ik had er in ieder geval minder vertrouwen in dan anders. DOS’46 was gewoon goed en bleef dat ook tot het einde. Toch is het ook wel weer eens lekker om zo te winnen: een moeilijke wedstrijd die we echt uit het vuur hebben moeten spelen”.


Zo eindigde de wedstrijd toch zoals de stand op de ranglijst voorspelde. Maar het was wel een hoogst onderhoudende en spannende wedstrijd. Tegen TOP lukte het niet maar DOS’46 speelt zich wellicht tegen een andere ploeg in de kijker. De kwaliteit is er naar.

Share