WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP pakt eerste plaats na winst op PKC

De winst van TOP/SolarCompleet tegen PKC/SWKGroep was misschien niet opzienbarend. Toch was het in competitieverband al een tijdje geleden dat de Sassenheimers hun geduchte concurrent thuis versloegen.

Beide teams waren niet op hun best maar een echte wedstrijd op niveau leverden ze wel.

Het was jammer dat net deze wedstrijd als laatste van speelronde acht doordeweeks gespeeld moest worden. De inzet leed er niet onder maar het wedstrijdgevoel van spelers en toeschouwers was toch net iets minder puur dan op een gewone speeldag.

Toch was er een boeiende partij te zien geweest met een overzichtelijk scoreverloop. Nadat de doelpunten snel vielen in het begin ontstond het eerste gaatje bij 6-4 na negen minuten. In minder dan hetzelfde tijdbestek liep TOP uit maar een verrassende 12-6 voorsprong. Bij rust was het 16-11. PKC drong wel aan na rust, maakte het gat ook wel iets kleiner maar TOP scoorde op de noodzakelijke momenten tegen. Met 26-24 was het verschil het kleinst en TOP won met 28-25.

Een echte teleurstelling was het verlies niet voor Sanne van der Werff. “Natuurlijk hadden we hier graag gewonnen”, zei de jonge speelster. “Maar er is niets aan de hand. Ook bij ons gaat het om het halen van de play offs en daarvoor hoeven we niet zoals andere jaren bijna alles te winnen. Het is toch lastig om doordeweeks te spelen met studies en banen. Ik ben eigenlijk gewoon blij dat we deze wedstrijd hebben gehad”. Over de wedstrijd was Van der Werff duidelijk. “We hebben het in de eerste helft laten liggen. We maakten te veel foutjes en kregen te veel vrije ballen tegen en daar maakte TOP goed gebruik van. In de tweede helft ging het beter, kwamen we ook wel terug maar TOP deed het heel erg knap door op de goede momenten te scoren en afstand te houden”.

Het PKC-talent viel zelf op in de eerste helft door het met doorbraken Celeste Split moeilijk te maken. “Ik had niets te verliezen en had ook nog nooit direct tegen haar gespeeld. Voor de rust ging dat inderdaad goed maar daarna kreeg Celeste er wel meer grip op, hoor”.

Jan Niebeek was vooral te spreken over de effectiviteit van zijn ploeg. “Ze deden het prima maar het was niet vloeiend. Daar zie je nog ruimte voor verbetering. Maar de manier waarop de goals vielen wanneer het echt moest, was heel erg knap”. Een paar voorbeelden ondersteunden die mening: de 22-18 van Mick Snel na een matige aanval maar dus wel met een knap schot, de 27-24 van Celeste Split die vlak voor de zoemer toch nog raak schoot en de 28-25 van Jet Hendriks, een wat we maar ‘frommeldoorloop’ moeten noemen.

De effectiviteit kwam vooral op naam van de TOP-dames: 17 van de 28 goals kwamen van hen. En van die 17 waren er zeven van Split maar de grootste bewondering - en daarmee onomstreden de Erima Player of the Match-prijs - kreeg Barbara Brouwer. Op haar doelpunten, acht in totaal, stond geen maat.

De winst leverde TOP de koppositie op op precies de helft van de competitie. De favorieten voor de eerste vier plaatsen maken vooralsnog die naam waar maar de volgorde is nog helemaal open. Reden genoeg om zich te verheugen op de terugronde. 

Share