WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

27-19 winst van TOP op KZ beetje vertekend

Driekwart van de wedstrijd kon KZ/Thermo4U het TOP/SolarCompleet moeilijk maken. Daarna gaf de sterkte van de thuisploeg toch de doorslag en won TOP met 27-19. 

Dat was een uitslag die er voor de favoriet weliswaar goed uitzag, echter weinig zei over het spel van KZ. Té weinig eigenlijk want KZ was verre van overklast.

Dat TOP zelfs toch nog boven de 25 goals uitkwam, verbaasde achteraf enigszins. Bij rust had de ploeg namelijk met een schamele 11-9 voorgestaan nadat het in de eerste tien minuten niet eens meer dan drie goals had weten te produceren. TOP speelde een moeizame wedstrijd, kwam zelf niet goed in zijn spel en had moeite met het taaie KZ.

Nick Pikaar en Jordi Pasma“Met deze wedstrijd kunnen we niet tevreden zijn”, gaf Nick Pikaar dan ook toe. “KZ probeerde onze aanval te ontregelen door te gaan achterverdedigen. In plaats van onze eigen oplossingen te bedenken, gingen we mee in hun spel en daardoor verliep het moeizaam”. “Bovendien is KZ gewoon een goede ploeg”, voegde Pikaar daar aan toe. “Dat maakte het extra lastig”.

KZ kwam op 0-2 voor, behield die voorsprong tot 5-6 maar kon het gat, behalve op 2-5, niet groter dan twee krijgen. Pech had het het ook wel een beetje: het aantal ballen dat uit de korf draaide of er op een andere manier net niet in wilde, steeg zeker boven de tien uit. De meeste van die gemiste kansen kwamen daarbij van Jordi Pasma. “Het is jammer dat die ballen er niet ingaan”, zei de speler met het masker - Pasma vindt vier gebroken neuzen wel genoeg. “Het gaat niet zozeer om mijn gemiste kansen maar we maken er in het algemeen te weinig. Negen in de eerste helft en tien in de tweede. Dan kun je nog wel goed spelen maar om te winnen is het gewoon te weinig, zeker tegen topploegen”.

KZ kwam na de 11-9 achterstand bij rust nog knap terug tot 11-11 maar daarna liep TOP uit naar 14-11. Toen Paul Anholts nog een strafworp versierde - ook op dat vlak zat het KZ niet mee, werd het voor KZ een moeilijke missie. TOP kwam los en liet - het was wat aan de late kant - na een kwartier in de tweede helft een aanval zien die bij de ploeg paste: Celeste Split rondde mooie de 20-13 af.
“We moesten TOP laten gaan”, gaf Pasma het moment van de 15-11 ook als breekpunt aan. “Het is jammer dat we het goede begin na de rust niet konden voortzetten. We scoren te weinig maar dat hoort bij de ontwikkeling die we nu doormaken, Het spel is op zich goed, alleen moeten we dat een hele wedstrijd zien vol te houden met regelmatig doelpunten. Met een hogere ruststand hadden we langer mee kunnen gaan maar nu moesten we TOP in het laatste kwart laten gaan. En dan kan het verschil nog aardig oplopen. Toch denk ik dat de eindstand niet het beeld van de wedstrijd weergeeft”.

Daar was Pikaar het mee eens. “Maar ondanks de mindere wedstrijd is dit toch een lekker begin van de feestdagen”, zei de speler die deze wedstrijd een serie strafworpen feilloos benutte.

Frank Mostard werd Erima Player of the Match. Hij was ook de enige die ervoor in aanmerking kwam. Met veel doelpunten maar ook een tomeloze inzet had hij TOP aan de gang gehouden. Het was niet het beslissende moment maar de 6-6 in de eerste helft mocht wel model staan voor de dagprijs

 

.

 


 

 
 
 
 
Share