WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP heeft geen moeite met zwak DVO

Niet zozeer de winst zelf maar het gemak waarmee TOP/SolarCompleet van DVO/Accountor won viel gisteravond op. 

TOP was voor het vierde seizoen op rij beter maar had in tegenstelling tot die andere keren nauwelijks tegenstand gevoeld. De thuisploeg speelde goed maar de 32-17 kwam net zo zwaar op rekening van het ronduit zwakke DVO deze avond.


“Geen strijd”, vatte Robbe de Wit het spel van zijn ploeg samen. “En dan houdt het op. TOP was beter maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Vorige week verloren we ook (27-31 tegen LDODK) maar toen was er volle inzet en maakten we er na rust zeventien. Nu in de hele wedstrijd slechts zeventien. Dat zegt genoeg”.


Gertjan Meerkerk had nog wel het openingsdoelpunt gemaakt maar na acht minuten leidde TOP al met 6-2. DVO kon heel even het gat verkleinen tot 7-5 maar dat was op een moment waarop doelpunten heel snel vielen en TOP weer uitliep naar 9-5. Met 18-9 bij rust was duidelijk dat de tweede helft een formaliteit zou worden.

Ondanks die wetenschap lukte het TOP om zich niet te veel uit zijn concentratie te laten halen. De scores namen wel iets af maar kwamen uiteindelijk wel boven de dertig uit en het aantal tegendoelpunten bleef ruim onder de twintig.

“Dat zijn mooie cijfers”, vond Barbara Brouwer, “maar het belangrijkste was dat we gewoon weer lekker gespeeld hebben. Dit was wat tegenstand betreft geen echte wedstrijd en toch lukte het ons om er voor onszelf wat van te maken. Het was pas de derde wedstrijd, we zijn er nog niet maar dit was wel de beste. De ontwikkeling is zichtbaar”. Met Sanne Jousma weer in de ploeg had Jan Niebeek overigens geen noodzaak gezien te wisselen en zo speelde zijn basisacht de complete wedstrijd.

Deze partij in Cashback World Korfbal League zal niet lang in herinnering blijven al waren er wel een paar te noemen details. Mick Snel blonk uit en kon daardoor niet anders dan gekozen worden tot Erima Player of the Match. Er waren meer mooie doelpunten maar de 24-13 en 30-16, beide door Barbara Brouwer, waren het terugkijken waard.

Geheel in het beeld van de wedstrijd paste echter een curieus moment in de eerste helft. Scheidsrechter Peter van der Terp liep ietwat ongelukkig in de weg en ving een voor Mick Snel bedoelde bal zelf op. Galant, maar misschien niet helemaal volgens de regels gaf hij de bal aan Snel die vervolgens de 12-7 raak schoot. Het was het sein voor de DVO-aanhang om het begrip ‘de negende man’ een nieuwe betekenis te geven.

 

Share