WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP/SolarCompleet komt tekort tegen PKC

TOP/SolarCompleet heeft de eerste veldhelft afgesloten met een forse nederlaag tegen PKC/SWKGroep.

In een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd, nam PKC vanaf minuut 1 het initiatief. Na 15 seconden spelen en twee schoten was het al 2-0 voor de thuisploeg. Bij TOP ontbrak Celeste Split vanwege een blessure en haar aanvalskracht werd behoorlijk gemist. TOP probeerde zichzelf na een slecht eerste kwart met veel inzet alsnog in de wedstrijd te spelen, maar dit lukte niet. Het hoge afrondingspercentage van PKC, met name van afstand, gaf TOP niet de kans om aan te sluiten. Bij rust was het al 14-8.

In de tweede helft waren de verhoudingen iets meer gelijkwaardig, maar op het moment dat TOP een betere fase had, was het toch weer het zuivere afstandsschot van met name de PKC-heren dat de ruime voorsprong in tact hield. De eindstand van 29-21 was een verdiende overwinning voor PKC, dat hiermee het onverwachte verlies van vorige week weer heeft rechtgetrokken.

Zo sluiten de landkampioenen Zaal en Veld de eerste competitiehelft af met een gedeelde eerste plek.

 

Het is altijd een mooi affiche, TOP/SolarCompleet tegen PKC/SWKGroep. Twee ploegen die steevast strijden om de titels en elkaar inmiddels ook door en door kennen. Toch zijn de wedstrijden over het algemeen niet heel spannend en eindigen veelal in een overwinning voor PKC. Behalve in de zaalfinales, want daarin is TOP de laatste jaren de betere ploeg gebleken. Op het veld heeft PKC al wat titels vergaard, zo ook het afgelopen seizoen.

In de ereklasse werden dit weekend de laatste wedstrijden gespeeld. Zo hebben de ploegen ruim de tijd om zich voor te bereiden op het Korfbal League seizoen dat op 9 november weer van start gaat.

 

Tegenstander PKC, dat vorige week zeer onverwacht bij DVO had verloren en daardoor op de tweede plek stond, wilde laten zien dat die wedstrijd een incident was. Bij TOP was topschutter Celeste Split er niet bij. Op haar plek speelde Roos Verheugt. Verheugt speelde zeker niet onverdienstelijk, maar de aanvalskracht van Split werd duidelijk gemist in het vak. De druk kwam daardoor vooral op de schouders van aanvoerder Mick Snel te liggen en hij kon het niet alleen, alhoewel hij met 6 goals wel de topscorer was. Het werd mede daardoor een wedstrijd waarin TOP veelal tegen zichzelf korfbalde en moeite had om het snelle spel van PKC te ontregelen. PKC, dat steevast heel veel schoten kan nemen door een goede rebound, had het vizier duidelijk op scherp staan. Al in de eerste aanval en het eerste schot was het raak en ook het tweede balcontact leverde een goal op. TOP was duidelijk overdonderd want na de 2-1, een mooie goal van Frank Mostard, was het al snel 5-1. PKC speelde frivool en aantrekkelijk korfbal en scoorde zoveel gemakkelijker dan TOP dat het in deze wedstrijd met af en toe een goal moest stellen. Daarbij was de ploeg verdedigend niet altijd even geconcentreerd en dit kostte een aantal onnodige goals. Met rust was de achterstand al opgelopen naar 14-8.

 

Na rust opende TOP de score met een goal van Mostard, maar PKC nam gelijk weer het initiatief over. Minder dominant dan in de eerste helft, maar wel voldoende om de ruime voorsprong te behouden. Alhoewel TOP in de tweede helft beter speelde en meer kansen wist te creëren en af te maken, werd de achterstand nooit minder dan 6 doelpunten. Wat TOP ook probeerde, de ploeg kreeg geen grip op de tegenstander. De fase van 25-15 naar 25-18 was de beste van TOP en daar liet de ploeg even prima spel zien. Het eindsignaal klonk bij 29-21, een overwinning voor PKC waarop niets viel af te dingen.

Beide ploegen sluiten hiermee de eerste veldhelft af met 6 punten en delen de eerste plaats.

 

Stand na de eerste helft van de veldcompetitie

 

  G P W V GL
PKC/SWKGroep 4 6 3 1 0
TOP/SolarCompleet 4 6 3 1 0
DeetosSnel 4 4 2 2 0
KZ/Thermo4U 4 4 2 2 0
DVO/Accountor 4 3 1 2 1
Dalto/Klaverblad Verzekeringen 4 1 0 3 1

 

Share