WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

En weer 4 punten erbij

Zo lyrisch als vorige week zal het verslag ditmaal niet zijn. Het kan ook niet altijd feest zijn, zullen we maar zeggen. 

Alhoewel ze daar in Sassenheim waarschijnlijk heel anders over denken in de feestweek. Maar goed, het resultaat telt en dat is gewoon 4 punten in the pocket. 

 

Dat de voorbereidingen voor het zaalseizoen al in volle gang zijn, was duidelijk, want we begonnen de voorbereiding voor de veldwedstrijd met de traditionele fotoshoot voor de zaal door Master Korfbalfoto Marco Spelten. Altijd een leuk moment met veel plezier. En een moment dat iedereen even groot lijkt te zijn, rara hoe kan dat J. Het plezier en de taakgerichtheid (we moeten immers met z’n allen op de foto) werden gebruikt voor de voorbespreking van TOP 2 en moesten in de wedstrijd terug te zien zijn. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want wat de eerste twee wedstrijden niet lukte leek tegen OVVO 2 een makkie, namelijk de score openen en snel op voorsprong komen. Thimo en Maayke gaven het startsein en Wessel (stip Demi), Demi en Roos volgden. Zo was het al 5-0 voorsprong binnen 8 minuten, wat een heerlijk begin. Het waren zo wie zo de dames die in alle opzichten een overwicht hadden op hun tegenstanders met veel onderscheppingen. Vooral Demi was niet te houden en werd letterlijk met handen en voeten verdedigd en dat betekende of een goal of een strafworp. Thimo was intussen ook lekker op schot en mooi was dat bij rust al 7 van de 8 spelers hadden gescoord. Dat gaf wel aan dat de ploeg niet afhankelijk is van een paar spelers. Ook de ruststand van 16-8 was duidelijk, TOP was de (veel) betere ploeg. Na rust ging de score niet meer zo heel snel en OVVO scoorde een paar mooie (en onnodige) doelpunten, maar kwam niet dichterbij omdat Koning Winter als vanouds op schot was. Hij maakte er uiteindelijk 9 en die 10e wilde er helaas net niet meer in. Sascha scoorde van afstand de 21-10 en kwam daarmee ook op het scoreformulier. Bjarne maakte na weken van herstel weer zijn rentree en na een eerste lastige actie van zijn tegenstander nam hij sportief revanche door uit zijn eerste schot te scoren. Kortom, TOP 2 speelde drie kwart van de wedstrijd goed en overtuigend en dat betekende een mooie eindstand van 26-17. Met deze lekkere ruime overwinning kan achter horde 3 ook weer een vinkje worden gezet. Dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt al de returnwedstrijd tegen KVS gespeeld, zodat TOP 2 ook een weekje vrij kan zijn in oktober. Aanvang 20.30 uur bij KVS. Supporters zijn van harte welkom!

 

Doelpunten: Thimo (9), Demi (4), Thomas (4), Wessel (2), Wouter (2), Roos (2), Sascha, Bjarne en Maayke

 

TOP 1 startte in dezelfde vakken als vorige week, maar zo gemakkelijk als de combinaties in de wedstrijd tegen KZ liepen, tegen Deetos had de ploeg het moeilijker. Deetos begon sterk aan het duel, had veel rebound en opende de score. TOP had moeite met het opzetten van een goede aanvallen en was de bal vaak snel kwijt. Via 1-3 en 2-4 kwam TOP bij 4-4 weer langszij, toen waren er al 15 minuten gespeeld. Verdedigend had TOP veel over maar aanvallend moest de ploeg op zoek naar een ander spelletje om zo Deetos uit het ritme te halen. Dat betekende meer inzet, meer bewegen zonder bal en het nemen van goede kansen. Dit had effect want na het missen van een stip door Deetos bij 4-5, maakte Celeste eerst de 5-5 en vervolgens Nick de 6-6 en vanaf dat moment stond TOP niet meer achter. Mick zorgde voor de eerste voorsprong in de wedstrijd. Het was ook Mick die voor de ruststand van 10-8 zorgde.

 

Na rust was de concentratie er in de verdediging even niet en twee aanvallen later was het alweer 10-10. Het leek het sein voor de wake up call, want TOP schakelde een tandje bij en liep in korte tijd uit naar 14-10, waarbij Paul een belangrijke steunende rol vervulde voor zijn vakgenoten en ook nog een stip mee kreeg. De 14-10 van Frank was weer een voorbeeld van hoe het wel moet, de lang doorgespeelde combi (neem jij hem of neem ik hem) met Nick werd prachtig afgerond. TOP liet in de tweede helft bij vlagen weer  aantrekkelijk korfbal zien waarbij de mooiste goal van Mick helaas om onverklaarbare redenen werd afgekeurd. Bij Deetos lukte er weinig meer en TOP nam de wedstrijd volledig over. Bij 20-11 was de wedstrijd gespeeld en TOP dacht de laatste 5 minuten de teugels te kunnen laten vieren. Daar profiteerde Deetos uitstekend van en met 5 doelpunten op rij stond het nog maar 20-16. De tijd voor een verdere inhaalrace was te kort en met haar vierde doelpunt maakte Celeste een einde aan alle illusies. Mick  eindigde de wedstrijd waar hij mee begon, een doelpunt en hij bepaalde daarmee de eindstand op 22-16. Niet de beste wedstrijd van TOP, maar wel eentje waar veel uit te leren viel en waarmee de ploeg vooruit kan èn dat hard werken loont. Komende week wordt alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld tegen PKC.

 

Doelpunten: Mick (8), Nick (5), Celeste (4), Frank (3), Sanne en Barbara

Share