WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Rondje Nederland levert 4 punten op

Mick - KZ

Ruim 400 km rijden voor 4 punten. Het lijkt wat veel, maar zaterdag was het iedere kilometer meer dan waard.

 TOP 2 heeft horde 2 genomen en won zakelijk bij NIC en TOP 1 liet bij KZ korfbal op zijn mooist zien. En ja, we zijn via de Afsluitdijk gereden, want dat was in dit geval toch echt de kortste route.

 

Het was lang geleden dat de spelers van TOP 2 samen met de E’tjes moesten vertrekken, want om 08.00 uur verzamelen voor het spelen van een wedstrijd was voor de meesten heel lang geleden. Het was een lange zit naar NIC in Groningen en het enige voordeel was dat het nog rustig was op de weg. Na wat zoeken om bij het nostalgische NIC Nest te komen, waren we om 10.30 uur al compleet en wilden we het liefst snel beginnen. Het zonnetje was er gelukkig al bij en we spotten zelfs 2 TOP-supporters (en Rianne) aan de overkant. Zij hadden er wel wat minder kilometers opzitten, maar hartstikke leuk dat ze erbij waren. De voorbespreking met Jan was kort en bondig, alhoewel we even dachten “waar gaat dit heen?”. Maar het werd al snel duidelijk: “wat je er aan energie in stopt, krijg je terug”, dus positief en opbouwend was de boodschap. Na een korte inschietperiode en de mooie woorden van Wessel “Ik heb er zin in!” werd aan de wedstrijd begonnen. En dat Wes er zin in had, liet hij ook zien met o.a. een prachtige goal vanuit de vang in de sprong genomen. Verder was het een moeizame eerste helft, want het achterverdedigen van NIC, het soms wat vertraagde spel en twee lange rebounders zaten TOP in de weg. Verdedigend stond het weer prima en vooral Bastiaan was heerlijk op dreef met onderscheppingen en blokken van schoten. Aanvallend zat het pijnpunt, want er werden veel kansen gecreëerd, maar onvoldoende afgemaakt en te vaak was de bal snel weer het vak uit. Daardoor kreeg NIC de kans bij te blijven. Het was Tessa die met twee mooie schoten en goed uitgespeelde aanvallen de voorsprong voor het eerst op 4-6 bracht. Ook de 5-7 van Roos was belangrijk. Toen Bastiaan de 5-8 binnenschoot leek TOP de wedstrijd in handen te krijgen. Toch werd het net voor rust weer 7-8.

In de rust werden de afspraken onder het genot van een bekertje thee nog een keer herhaald en de puntjes op de i gezet. De tweede helft begon lekker met een blok van Sascha en vervolgens wat minder door het missen van een strafworp. De aanval behield vervolgens de rust en Thomas scoorde de belangrijke 1e goal na rust. Hierna trok TOP het initiatief langzaam naar zich toe. De doelpunten bleven nog wat moeizaam vallen, maar NIC had nog meer moeite en bij 8-12 (Wouter, strafworp voor Roos) was de voorsprong voor de eerste keer vier doelpunten. Toen ook Wout ging mee scoren en Bas zijn tweede binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. Het mooiste doelpunt werd voor het laatst bewaard, want de 10-16 kwam na een flitsende combinatie tussen Wessel en Bastiaan. Wessel benutte de kans in de sprong. Moeilijk om te beschrijven, je had erbij moeten zijn! Check horde 2!!

 

Vervolgens de lange rit naar KZ, onderweg even een lekker bakje koffie en een broodje en weer door…. Wat is Nederland trouwens mooi. 

 

TOP 1 tegen KZ 1, op zich best een aardige affiche en op een zonovergoten sportpark niet onaardig vertoeven langs de lijn. Er werd een wedstrijd verwacht waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. TOP, traditioneel nog niet in topvorm in de eerste wedstrijden en een altijd gedreven KZ met een aantal nieuwe spelers in de basis en winst in de eerste wedstrijd. Bij TOP waren de vakken net als vorige week en ook deze keer maakten beide vakken er een leuke en attractieve wedstrijd van. De wedstrijd begon veelbelovend met 2 aanvallen, 2 goals eerlijk verdeeld. De 2-1 voor KZ was echter de laatste voorsprong, hierna nam TOP het initiatief over. Frank, die zijn draai al helemaal gevonden lijkt te hebben, ging voorop in de strijd en was niet te stoppen. Fenna, die de plek inneemt van de geblesseerde Jet, speelde verdedigend een hele sterke wedstrijd en scoorde ook nog van afstand. Zij hield international en topschutter Esther Cordus op slechts 1 velddoelpunt. Celeste was als vanouds zuiver met haar schoten en haar acties naar binnen leverden bijna standaard een strafworp op die werden benut door Mick. Overigens werden er geen stippen gemist door TOP deze wedstrijd. TOP speelde net als vorige week met veel flair en de vele afwisselingen in tempo en spel waren prachtig om naar te kijken. De lange en gevarieerde aanvallen werden vaak beloond met mooie goals van onder andere Sanne en Barbara. Dat TOP het verdedigend ook goed had staan bleek wel bij de ruststand. Toen was het al 7-17 en had KZ ook nog een stip gemist.

 

Frank Mostard (foto M. Spelten)

 

Na rust begon KZ met twee goals, maar het was wederom Frank die het sein gaf voor de start van een mooie tweede helft. TOP wist het hoge niveau van de eerste helft vast te houden en liet slechts maar weer 7 goals toe. Het plezier spatte ervan af. De verdediging van Celeste was inmiddels overgenomen, maar zonder veel resultaat, want Celeste bleef onnavolgbaar en speelde of zichzelf of Sanne vrij die wel raad wist met de kansen. De combinatie Frank en Nick leverde nog een aantal prachtige goals op en de assist via een stuitbal van Barbara op Nick werd door laatstgenoemde vakkundig afgemaakt. Kortom, het was genieten langs de lijn en TOP maakte er een ware korfbalshow van. Mick, die wat pech had met zijn schoten, werd onder luide aanmoedigingen vanaf de reservebank eindelijk beloond voor zijn harde werken en bij 13-27 stond ook zijn naam bij de velddoelpunten. Hierna kregen de reserves nog enkele speelminuten. Deze werden door Thomas en Bastiaan goed benut want beiden kwamen tot scoren en bepaalden hiermee de eindstand op 14-29. Een mooie overwinning in een hoogstaande wedstrijd en hiermee is TOP nog ongeslagen. 

 

Na dit weekend zou ik haast zeggen #zodoenwedat, maar die # is al in gebruik. Suggesties zijn welkom!

 

Doelpunten: Frank (7), Celeste (5), Mick (5), Nick (4), Sanne (3), Barbara (2), Fenna, Thomas en Bastiaan

 
Share