WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

We zijn weer begonnen

TOP Dalto

Na een korte voorbereiding, een teambuildingsweekend en een oefenwedstrijd begon de selectie aan het nieuwe seizoen. 

Een seizoen dat voor wat betreft het veld wat anders dan normaal zal verlopen. Want, helaas degradeerde het tweede en daardoor speelt het in de res. Hoofdklasse. Dat is op zich niet zo’n punt,  maar wel als je naar het programma kijkt. Vier weken langer door op het veld, geen gekoppelde tegenstanders, om 11.30 uur in Groningen spelen en door naar Koog aan de ZaanL, om 17.30 uur in Oldeholtpade. Dingen die jarenlang niet aan de orde waren en alleen leuk zijn als je er een weekend van kunt maken. Het is niet anders en de selectie (want we doen het Samen), zal er alles aan doen om dit voor 1 seizoen te laten zijn. En er zijn nog meer dingen anders, want zonder nestor Daniël,  Lara weer in het (trainers)groen, Linda in het blauw (met witte sokken), Mart in het blauw/oranje, geen Stanley en Lilian weer binnen de lijnen is het even wennen….

 

Maar, het is ook weer leuk met allemaal nieuwe gezichten: Bastiaan, Frank, Roos, Maayke, Sascha, Timon, Leon en Thaddeus. Ze horen er al helemaal bij, want zo is dat bij TOP, iedereen is welkom!

 

De doelstelling voor het tweede team mag na het bovenstaande wel duidelijk zijn en met het realiseren daarvan werd zaterdag begonnen. Tegenstander KVS, om onverklaarbare redenen altijd een lastige tegenstander, was horde 1. Aan de hand van een scherpe en korte analyse van KVS-kenner Bastiaan werd het strijdplan gemaakt en uitgevoerd. Na een niet ingecalculeerde 0-1 achterstand was het TOP dat het spel dicteerde. Vooral verdedigend stond het als een huis, KVS kon de bal regelmatig niet kwijt. Mooi om te zien hoe de vakken dit vooral ook Samen deden. Alleen werd de energie die verdedigend werd geleverd niet uitbetaald in goals, waardoor KVS heel lang in een positief resultaat kon blijven geloven. TOP was zoooooooveeeeeel beter en de doelpunten moesten toch een keer gaan vallen. Het missen van drie stippen hielp niet echt mee, maar net voor rust ging de stip van Thomas er (tergend langzaam) gelukkig wel in. De ruststand werd hiermee 7-4 en 4 goals tegen was natuurlijk een prima resultaat, nu de doelpunten nog. Na rust bleef het qua score wat moeizaam lopen, maar de doelpunten van vooral Bastiaan en Thimo (als vanouds) vielen steeds op de juiste momenten en bij 12-8 was de grootste marge bereikt, voldoende voor de overwinning. Zeker toen ook Wout, Roos en Maayke scoorden was de ban definitief gebroken. De inzet en het goede spel werden eindelijk beloond en met een eindstand van 17-13 was de eerste overwinning binnen, yes! Horde 1 is genomen.

 

Doelpunten: Thimo (6), Bastiaan (6), Maayke (2), Thomas, Wouter en Roos

 

Hierna de wedstrijd van TOP 1 tegen Dalto. Bij TOP startten Frank en Fenna in de basis. Jet was helaas nog geblesseerd. Nog meer veranderingen want de vakken waren ook anders, iets wat in deze wedstrijd goed uitpakte en heel erg leuk was om naar te kijken. Net als bij het tweede startte ook deze wedstrijd met een 0-1 achterstand. Deze werd als snel omgebogen in een 3-1 voorsprong door Celeste, Barbara en Nick (sw voor Fenna). Dalto bleef nog heel even in de race en trok de stand gelijk, maar de snelle  4-3 en 5-3 van Nick (hij was warm) maakten een einde aan de hoop. Frank liet zien zich al helemaal op zijn gemak te voelen, want hij was overal in het vak te vinden, had de rebound en onderschepte heel veel ballen. De 6-3 van Sanne was zo’n van je bank opspringmoment, want nadat Paul de bal afving, heel goed zelf de bal had kunnen nemen, speelde hij haast zonder te kijken door naar Sanne die koel afrondde, heerlijke bal! Tja, en dan toch weer die stippen. TOP kreeg er genoeg, want haast iedere actie naar binnen bij met name de dames leverde een strafworp op. Ook bij 1 gingen er maar liefst drie mis, maar ook nu weer zonder gevolgen. Net voor rust schoot Mick de 9-5 binnen. Vijf goals tegen is prima, 9 maken nog te weinig. 

Daar werd in de tweede helft goed aan gewerkt, met heel aantrekkelijk en gevarieerd spel dicteerde TOP de wedstrijd en liet het Dalto niet in de wedstrijd komen. Bij 13-8 maakte TOP een run van 6 doelpunten op rij, waarbij de one-hander van Paul  op een prachtige pass van Mick het absolute hoogtepunt was. Daarnaast waren de onderscheppingen van Frank belangrijk in het ontregelen van het spel van Dalto. Toen ook Frank zich nadrukkelijk met de score ging bemoeien en hij de 18-8 (uit de draai) en 19-8 scoorde was de wedstrijd definitief gespeeld. Het plezier straalde van het spel af en het publiek genoot langs de lijn. Bastiaan kwam de laatste 8 minuten in het veld en bekroonde zijn invalbeurt met een benutte (!)strafworp en bepaalde zo de eindstand op een ruime 25-15. De eerste wedstrijd is natuurlijk nog geen graadmeter voor de rest van het seizoen, maar deze wedstrijd was in ieder geval een heel mooi begin.

 

Doelpunten: Nick (6), Mick (5), Celeste (4), Frank (4), Sanne (2), Barbara (2), Paul en Bastiaan

Share