WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP/SolarCompleet verliest kruisfinale

Delft: In de kruisfinale die werd gespeeld  op een zonovergoten veld was de tegenstander Fortuna, dezelfde tegenstander als in de Ziggodome-finale, waarin TOP de derde landstitel op rij behaalde.

Een lang en zwaar seizoen voor beide clubs die tot het einde in zowel de zaal als het veld om prijzen meedoen. Fortuna bleek over de meeste wil te beschikken om te winnen en was in de wedstrijd die in de tweede helft nog even spannend werd bij 17-17 de terechte winnaar. Voor TOP kwam hiermee een week eerder dan gehoopt een einde aan het lange seizoen. Na een welverdiende periode van rust gaan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen half augustus weer van start.

 

Op een sfeervol veld met veel supporters van beide clubs opende Nick Pikaar voor TOP de score. Als snel kwam Fortuna op 1-1 en daarna ging de wedstrijd tot 6-6 gelijk op. Fortuna had vanaf het begin al wel veel langere aanvallen door de enorme reboundcapaciteit en kon op het schot vaak herhalen. Daarnaast maakte Fortuna het TOP erg lastig om tot goede aanvallen te komen door strak te verdedigen en de spelers die minder tot scoren komen vrij te laten. Vooral het vak met Celeste Split, Barbara Brouwer, Nick Pikaar en Paul Anholts kwam onvoldoende tot goede en succesvolle aanvallen en dat was zeker de verdienste van Fortuna. Bij TOP ontbrak het ook een beetje aan geluk, want zeker 3 schoten van Mick Snel draaiden weer uit de korf. Vanaf de 6-6 nam Fortuna het initiatief helemaal over en liep uit naar 11-7. Net voor rust was het Jet Hendriks, die haar tegenstander aan alle kanten voorbij liep en de 11-8 scoorde. Fortuna had gelijk een antwoord klaar en daarmee gingen de ploegen rusten met een 12-8 stand.

 

Na rust stond er een beter TOP in het veld. De aanvallen liepen beter en belangrijker was dat de kansen werden afgemaakt. Vooral de TOP-dames waren goed op dreef, zowel in scorend als verdedigend storend overzicht. De aansluitingstreffer van Mick Snel betekende 14-13, maar een onnodige overtreding en daarmee een strafworp en de achterstand was weer twee doelpunten. Zo nu en dan had de wedstrijd meer weg van rugby dan van korfbal en TOP had moeite met het in hun ogen te weinig optreden hiertegen door de scheidsrechter. Toch herpakte de ploeg zich en vanaf 17-14 ging TOP succesvol in de achtervolging. Met Wouter de Koning en Thomas Tiggelman in de ploeg waren het Jet Hendriks (2), Barbara Brouwer en Celeste Split die de ploegen na de 6-6 eindelijk weer op gelijke hoogte zetten met nog bijna een kwartier te spelen. Dit had de ommekeer in de wedstrijd kunnen en wellicht moeten zijn, maar Fortuna toonde veerkracht en kwam vrij snel weer op 18-17. Sanne Jousma trok de stand weer gelijk en met een time-out probeerde coach Jan Niebeek de ploeg nog eenmaal op te peppen. Jammer genoeg was de topschutter bij Fortuna op dreef en twee maal van ver schoot hij Fortuna naar 20-18. Hoewel er nog enkele minuten op de klok stonden en TOP een strafworp werd onthouden, lukte het niet meer om de stand gelijk te trekken. Het was aanvoerder Mick Snel die de laatste goal voor TOP dit seizoen maakte. Eindstand 21-19. Over de hele wedstrijd gezien was Fortuna de betere ploeg en de verdiende winnaar, maar ondanks dat had er toch iets meer ingezeten voor TOP. Hiermee is het seizoen afgesloten, een zeer succesvol seizoen met wederom een landstitel en een kruisfinale op het veld. 

 

Doelpunten: Nick Pikaar (4), Jet Hendriks (4), Sanne Jousma (3), Celeste Split (3), Mick Snel (3), Wouter de Koning en Barbara Brouwer

 

Share