WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP/SolarCompleet naar kruisfinales

Sassenheim: In een wedstrijd die voor beide ploegen nog van belang was, maar voornamelijk in het teken stond van afscheid nemen. 

Dat DSC zou gaan winnen lag niet voor de hand en daarom was het voor DSC voornamelijk een afscheid van de Ereklasse en voor TOP afscheid nemen van onder andere clubicoon Daniël Harmzen. In een wedstrijd waarin de winst voor TOP geen moment in gevaar kwam kon coach Jan Niebeek ruim aandacht schenken aan zijn laatste thuiswedstrijd. De winst van 23-14 betekende weer een kruisfinaleplek voor TOP. Die wedstrijd wordt zaterdag 9 juni gespeeld in Delft tegen de nummer 1 uit de andere poule Fortuna. 

 

TOP startte met Milou Schuiling op de plek van Jet Hendriks. Op die plek speelden deze wedstrijd vier dames allen een kwartier. Met een vliegende start was het na twee aanvallen al 2-0, maar DSC deed al snel iets terug. Bij 3-3 stond het voor de eerste en tevens laatste keer gelijk. Alhoewel vooral het eerste aanvalsvak van TOP veel aanvallen nodig had om tot scoren te komen, lukte het DSC geen moment om zelf lekker in de wedstrijd te komen. Het bleef bij een aantal mooie afstandsschoten, maar dichterbij dan 2 doelpunten kwam de ploeg niet. TOP was over alle vlakken de betere ploeg en gaf DSC weinig kansen. Sanne Jousma was één van de weinigen die in de eerste helft gemakkelijk tot scoren kwam. Uit vier pogingen schoot zij 3x raak. Ook Milou Schuiling wist haar invalbeurt glans te geven met een doelpunt. Daniel Harmzen liet het publiek nog een keer genieten van zijn droge afstandsschoten en hoe gemakkelijk het scoren lijkt. Bij rust was het slechts 11-9, maar na rust ging de rem er enigszins af. Vooral Nick Pikaar maakte de mooiste goals op aangeven van vakgenotes Celeste Split en Barbara Brouwer, waarbij de 21-13 de mooiste was. In het andere vak was aanvoerder Mick Snel trefzeker. De laatste tien minuten van de wedstrijd werd er volop gewisseld. Lara Boonstoppel, Mart Hortensius en Linda van der Zijden kregen na hun invalbeurt een publiekswissel. De laatste wissel was voor Daniël Harmzen die hiermee afscheid nam van het trouwe thuispubliek. Zijn korfbalcarrière wordt in ieder geval nog met 1 wedstrijd verlengd en misschien met nog wel één als TOP zaterdag van Fortuna weet te winnen. Over de eindstand had verder niemand het meer, maar het was wel een degelijke overwinning met een mooie eindstand: 23-14.

 

Topscorers: Nick Pikaar (7) en Mick Snel (6)

Share