WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - TOP/SolarCompleet

TOP/SolarCompleet heeft weer een stap richting de kruisfinale gezet. 

Door in de 10 minuten na rust het verschil te maken werd een redelijk eenvoudige zege behaald op Dalto/Klaverbladverzekeringen.

Ondanks de hoge temperaturen wisten beide ploegen er een aantrekkelijke eerste helft van te maken met veel doelpunten. Met rust waren er al 37 goals gemaakt. Dalto kon de eerste helft prima bijblijven en kwam het laatste kwartier voor rust zelfs regelmatig met twee punten voor. Bij 17-15 was dit voor de laatste keer. TOP kwam net voor rust langszij en ging rusten met een kleine voorsprong door een miraculeus doelpunt van Paul Anholts. Na rust schakelde TOP een versnelling hoger en het verschil was al snel 4 doelpunten. Deze marge werd niet meer uit handen gegeven. Ook in de tweede helft werd er nog veel gescoord en het duel eindigde in een 28-32 overwinning voor TOP. Daarmee staat de ploeg van Jan Niebeek met 1 been in de kruisfinale. Deze plek kan zeker worden gesteld door winst op DSC in de laatste wedstrijd.

 

Voor Dalto, dat samen met DSC onderaan staat, zouden punten heel welkom zijn in de strijd tegen degradatie. TOP heeft zich door de overwinningen van de afgelopen weken tegen DVO en DOS’46 weer op de tweede plek genesteld en had wel winst nodig om de achtervolgers voor te blijven. Bij TOP startte Jet Hendriks weer in de basis na een blessure. De tropische temperaturen en het kunstgras waren een combinatie waarin korfballen zwaar was, maar beide ploegen hadden een opvallend goed schotpercentage waarbij opviel dat de krachten wel verdeeld werden. De eerste twintig minuten gingen gelijk op en het was Dalto dat door met name 2 zuiver schietende heren het voortouw nam. TOP verdeelde de scores beter, want bij rust hadden al 7 basisspelers er 1 of meer gescoord. Celeste Split was als vanouds moeilijk te verdedigen en Nick Pikaar en Mick Snel wisten vooral de strafworpen vakkundig af te maken. Doordat de TOP-mannen verdedigend teveel ruimte gaven, kon Dalto vanaf 7-8 de score uitbreiden en na de 8-8 moest TOP in de achtervolging. Bij 13-11 was de achterstand voor het eerst twee doelpunten, maar TOP raakte niet in paniek en bleef rustig korfballen en redelijk gemakkelijk tot scoren komen. Vanaf de 17-15 trok TOP het initiatief weer naar zich toe en met enkele slimme doorbraakacties waren het Split en Pikaar die de stand gelijktrokken. In de laatste minuut voor rust was de voorsprong, weliswaar minimaal, weer voor TOP: 18-19.

 

Na rust waren het Split (2x) en Daniel Harmzen (3x) die de voorsprong al snel uitbreidden naar 19-25. Vooral de 19-24 van Harmzen was van grote schoonheid en kon als “goal van de wedstrijd” worden benoemd. In volle vaart liep hij langs zijn tegenstander en voorbij de korf met 1 hand wist hij heel knap achterwaarts de bal in de korf te krijgen. De voorsprong was het grootst bij 19-27 met nog 10 minuten te spelen. Voor coach Jan Niebeek de ideale gelegenheid om de reserves speelminuten te geven en de moegestreden spelers rust te geven. Zo konden de junioren Julia en Milou Schuiling hun debuut maken in de hoofdmacht. De vele wissels kwamen het spel niet echt ten goede en de laatste fase was een rommelige want ook aan Dalto-zijde werd ruim gewisseld, voornamelijk omdat een aantal spelers afscheid nam. Wel benutte Dalto de laatste fase van de wedstrijd om nog wat aan de score te doen. Dat lukte, maar de winst voor TOP kwam niet in gevaar. Eindstand 28-32. Door deze winst en ook de winst van medeconcurrent DOS’46 staan beide ploegen nu op de tweede plaats met een beter onderling resultaat voor TOP. Aanstaande zaterdag speelt TOP de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen rode lantaarndrager DSC en DOS’46 speelt tegen het nog ongeslagen PKC. Op papier lijken de kaarten dus geschud, de werkelijkheid is soms weerbarstiger. Daarom is de inzet winst en daarmee een kruisfinaleplek.

 

Voor TOP 2 staat er zaterdag nog een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Winst tegen DSC 2 is namelijk de enige optie om degradatie te voorkomen. TOP 2 speelt om 14.00 uur en TOP 1 om 15.30 uur.

Share