WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP verslaat DVO toch nog ruim in lastige wedstrijd

DVO/Accountor blijft een lastige tegenstander voor TOP/SolarCompleet. De 28-21 overwinning van de nummer twee op de nummer negen was weliswaar in overeenstemming met de ranglijst maar gemakkelijk ging het opnieuw niet. Pas in de tweede helft kwam TOP structureel op voorsprong nadat het bij rust 13-14 achter had gestaan. DVO leek daarmee slachtoffer te zijn geworden van zijn eigen tactiek.


Het was niet als verwijt bedoeld aan de ploeg uit Bennekom toen Nick Pikaar zei dat de wedstrijd fysiek stevig was geweest. “Ik ben overal gebutst”, hijgde de Erima Player of the Match nog na, terwijl hij zijn armen liet zien. “Maar gemeen was het niet; het was gewoon hard zoals DVO er in ging”. Mick Snel, al licht gehavend na de Korfbal Challenge, en die opnieuw wat klappen op zijn gekneusde rib had gehad, was iets kritischer: “Wat mij betreft was dit net iets te veel van het fysieke. Het ging er stevig aan toe en er werd relatief weinig voor gefloten. Afgezien van wat verbale dingen over en weer was het niet echt onsportief maar lastig korfballen was het wel”.

Veel viel er over de wat merkwaardige partij niet te zeggen, al was het gelukkig wel meer dan alleen het fysieke. De eerste helft was voor DVO, de tweede voor TOP. De thuisploeg leek er in het begin niet helemaal goed bij, gezien de vele plaatsfouten in aanvallen en onzuiverheden als het om kansen ging die er wel kwamen. Jose Alvarez Andres openende de score, dezelfde speler schoot DVO naar de ruimste voorsprong (7-10) maar TOP kwam weer terug al stond het bij rust alsnog met een doelpunt achter. Opvallend was dat de score vooral hard was opgelopen in korte tijd, in de 4e minuut was het 1-3, geen tien minuten later stond het 8-10.

Met een zelfde speelstijl in de tweede helft had DVO alle kans gehad op winst. Maar TOP wist natuurlijk dat het scorende gevaar vooral van Jose Alvarez Andres (5) en Fleur Hoek (4) afkomstig was geweest. “Daarom zei ik tegen Daniel: ‘ga er maar vol op, geef Jose geen ruimte meer’”, legde Mick de verandering uit. In het andere vak kreeg ook Fleur Hoek het moeilijker. Zij maakte nog wel de 13-15 maar daarna zakte de score bij haar ploeg helemaal in. Daarna leek DVO zich vooral in het fysieke te verliezen en niet meer uit te gaan van de kwaliteit die de ploeg heeft en voor de rust wel had laten zien.

Toch was Jan Niebeek er bij 20-18 nog niet helemaal gerust op en wilde Celeste Split (voor haar kwam Fenna Jagtman) van vak veranderen om de score zo te forceren. “Maar Jet was zo boos, die schoot zelf al raak”, lachte de coach. TOP kwam de twaalf minuten daarna los en won alsnog ruim.

Zoals gezegd liet de partij een rare indruk achter, in ieder geval was het er geen een om lang bij stil te staan. Daar is ook geen tijd voor: TOP vertrekt al snel naar Spanje voor de Europa Cup en voor DVO wachten wedstrijden waarin de ploeg punten moet pakken om weg te komen van de plaats waar het gezien hun kwaliteiten niet hoeft te staan.

Share