WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

KCC maakt het TOP moeilijk maar komt nog tekort

Was KCC/SO natural dicht bij een stunt geweest? Misschien wel maar dan was gelijk de vraag wat TOP/SolarCompleet nóg slechter had moeten doen. Met een bedenkelijk niveau versloeg TOP de nieuwkomer met 26-22 en daarmee blijven de Sassenheimers het goed doen. KCC weet ondanks het verlies dat Capelle aan den IJssel alle kansen heeft om in de Korfbal League vertegenwoordigd te blijven.


Dat laatste bedoelde Barbara Brouwer toen ze zei: “KCC is geen slechte ploeg”. Brouwer keek terug op de slechtste wedstrijd van TOP tot nu toe maar wilde daarbij haar tegenstander niet tekort doen: “Zij handhaven zich wel want ze hebben kwaliteit genoeg”. Toch zag ze daarin niet direct de reden voor het matige presteren van haar eigen team, waarin Brouwer overigens een van de weinigen was, die wél een goede wedstrijd speelden. “Ik kan het niet direct verklaren. Misschien dat we moeten wennen aan het soort korfbal dat een Hoofdklasser speelt. Het is op een bepaalde manier fysiek wat anders is dan wat we gewend zijn”. De speelster wees ter ondersteuning nog even naar haar oude club: “Kijk maar naar Dalto, dat het na jaren League nog steeds heel moeilijk heeft met de tegenstanders in de Hoofdklasse”.

Het seizoen ontwikkelt zich dusdanig dat TOP de ploegen uit het ‘rechterrijtje’ als laatste treft. KCC was dan ook een andere ploeg dan in de vijf voorgaande wedstrijden. Toch mocht dat geen excuus zijn voor de 3-6 stand die na een kwartier op het bord stond. Het schotpercentage was dramatisch laag geweest hoewel TOP niet eens zo slecht speelde als het op de organisatie aankwam. Aanvallen met meer dan een doelpogingen waren er genoeg, maar teveel ervan zonder doelpunt. KCC was scherper en met name Gertjan Meerkerk viel op met een echte League-mentaliteit. Meerkerk scoorde ook de twee goals die tot de maximale voorsprong van 7-11 leidden. TOP scoorde daarna wel vier keer op rij maar ging door een schot van Mark Behrens toch met een achterstand de rust in.

Ook na de rust bleef KCC taai en hield het TOP lang van zich af (16-18). Met Thomas Tiggelman voor Paul Anholts probeerde Jan Niebeek meer scores te forceren. Het lukte Tiggelman zelf niet maar na zijn invallen begon een korte periode waarin TOP het individuele kwaliteitsverschil wel in scores wist om te zetten. Na dertien minuten zette Barbara Brouwer TOP weer op voorsprong (19-18) en daarna liep TOP uit naar 23-18, een gat dat KCC niet meer wist te dichten.

Je hebt van die wedstrijden en dit was er eentje van

“Je hebt van die wedstrijden en dit was er eentje van”, zei Daniel Harmzen nuchter. “Het schotpercentage in de eerste helft ging echt nergens over. We hebben gewonnen, volgende wedstrijd”.

Uiteindelijk was de 26-22 niet verrassend, de Erima Player of the Match was dat wel enigszins. Nick Pikaar blijft een genot om naar te kijken maar beleefde niet zijn hoogtepunt tegen KCC. Gegund was de titel aan GertJan Meerkerk die niet alleen acht keer scoorde maar dat ook deed op belangrijke momenten. Het meest verrassend misschien wel was het aantal treffers van Mick Snel. Waren zijn gemiste schoten vooral in het oog gesprongen, achter zijn naam stonden toch tien treffers, waarvan ook maar drie strafworpen. De woorden van zijn directe tegenstander, Gertjan Meerkerk waren dan ook treffend: “Mick blijft een klasbak”.

Geen goede wedstrijd maar de twee punten waren toch een mooi ‘eerbetoon aan Liesbeth Kok en de familie’, zoals Jan Niebeek het zei. Trouw TOP-lid en vrijwilliger Liesbeth overleed eerder deze week en werd voor de wedstrijd herdacht met een kort in memoriam van voorzitter Ruud Westerbeek en aansluitend een minuut stilte.

Dinsdag speelt TOP uit tegen DOS’46.

 

Share