WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP de sterkste tegen LDODK in strijd om tweede plaats

Openingstreffer door Barbara Brouwer (foto Leo van Andel)

TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein hadden weer heel wat te analyseren na hun wedstrijd die door TOP met 26-24 was gewonnen. Los van alle lesstof was de algemene conclusie echter óók dat twee echte topploegen er een mooie partij van hadden gemaakt waarin de thuisploeg net iets meer top was geweest.


Daniel Harmzen stelde vorige week dat ploeg van Erik Wolsink na vier wedstrijden het verst in zijn ontwikkeling was. In ieder geval waren de 44 goals een aardig visitekaartje dat de Friezen hadden afgegeven. Dat dat aantal gisteren zelfs niet bij benadering nog een keer gehaald zou worden, ook door TOP niet trouwens, stond wel vast. Daarvoor hebben de ploegen hun verdediging te veel op orde.


Misschien was dat een van de weinige punten waar je als liefhebber van de sport nog wat vraagtekens bij had kunnen zetten. Het komt op hetzelfde neer maar is toch een nuanceverschil: het leek de ploegen er af en toe meer om te gaan er minder door te laten dan om er meer te scoren dan de tegenstander. Dat leek wat remmend te werken.
Spannend bleef het daardoor echter wel in een sportieve maar ook vrij fysieke wedstrijd. Voor de rust was het verschil niet groter dan twee punten (2-4, 7-5, 8-6, 10-8) zodat de 13-13 bij rust de verhouding goed weergaf.


TOP bleek vervolgens het beste voorbereid op het begin van de tweede helft. Jet Hendriks zei daarover: “TOP, LDODK en PKC zijn ploegen die opeens gas kunnen geven en een gat kunnen slaan. Een paar weken geleden stond het tegen PKC ook gelijk maar waren zij opeens weg na de rust. Wij wisten dus dat we er vol voor moesten gaan en dat werkte”. Twee van de in totaal vijf doelpunten die Hendriks zelf maakte, vielen in de eerste zes minuten waarin TOP uitliep naar een 19-14 voorsprong.

“TOP, LDODK en PKC zijn ploegen die opeens gas kunnen geven en een gat kunnen slaan.

Dat LDODK er in dat begin ‘even niet bij was’, noemde Erik Wolsink een ‘understatement’. “Je ziet dat als een ploeg aanvallend even niet lekker gaat, de verdediging dan ook wat inzakt.  Maar eigenlijk moet daar dan een schepje bovenop om meer druk op de tegenstander te geven. Dat deden we niet en een topploeg als TOP weet dat dat perfect uit te buiten”.
De partij leek vervolgens lang onder controle van TOP maar aan het eind werd het toch nog spannend. Met nog vijf minuten te gaan verkleinde Marjolijn Kroon de Gorredijkse achterstand tot 25-23 waarmee de vakwissel - Kroon werd onder de druk van Hendriks weggehaald en speelde de laatste tien minuten tegen Celeste Split - goed uitpakte. Toen Friso Boode 25-24 maakte, was de partij nog even helemaal open maar een strafworp van Nick Pikaar bepaalde de eindstand op 26-24.


Hendriks, begrijpelijk weer uitverkozen tot Erima Player of the Match, deed niet al te dramatisch over die laatste minuten. “Het verschil moet drie, vier doelpunten blijven want nu kon LDODK nog helemaal terugkomen. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Maar ondanks dat we wat inzakten, speelden we op zich wel goed en dat is het belangrijkste”.


Met alle details kunnen TOP en LDODK zo weer flink analyserend aan de slag de komende week. Voor degenen die alleen een mooie pot topkorfbal wilden zien, gold dat ze in De Korf goed werden bediend. Het was een van die wedstrijden waar je als liefhebber voor naar de sporthal komt.

 
Share