WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP opnieuw te sterk voor Fortuna: 28-20

De hoop van Fortuna/Delta Logistiek om TOP/SolarCompleet weer eens in competitieverband te verslaan, eindigde in een teleurstelling voor de ploeg uit Delft. Met 28-20 was TOP opnieuw te sterk waarbij misschien het aantal doelpunten het meeste stak. De tactiek was immers op de verdediging gericht en daar bleek TOP weinig last van te hebben.


“De taken die we hadden afgesproken werden niet overal uitgevoerd”, verzuchtte Eva van der Zon. “ We hadden goede hoop na de wedstrijd tegen KZ dat we al zo ver zouden zijn om lang met TOP mee te kunnen gaan. Maar voor de rust was het gat eigenlijk al net te groot. Dat is balen”.

TOP leidde bij rust met 17-12 en dat was gezien de eerste helft een beetje vertekenend. Een kwartier was de score immers gelijkmatig opgelopen tot 9-9, het kleine gaatje dat TOP daarna sloeg, wist Fortuna tot 13-12 bijna weg te werken. Een knap schot van Daniel Harmzen en de daarop volgende treffers van de belangrijkste scorers bij TOP, Nick Pikaar (8), Celeste Spit (5) en Mick Snel (8) zorgden voor het ruime verschil.

“Daarmee gaven we het te vroeg uit handen. Even hadden we nog hoop dat we bij 21-15 een inhaalrace konden inzetten maar TOP was te sterk. Het is een simpele analyse en een die we maar snel moeten loslaten. We moeten er komende wedstrijd tegen KCC gewoon weer staan”, zei Van der Zon.

Tekenend voor het niet werken van de tactiek was misschien wel de 13-10 van Celeste Split. Ard Korporaal wisselde Claire van Oosten van vak en zette Jessica Lokhorst in haar plaats op Split. Dichter verdedigen dan Lokhorst deed was nauwelijks denkbaar maar toch kon Split direct scoren. Het had haar zomaar opnieuw Erima Player of the Match kunnen maken maar het publiek koos voor Jet Hendriks, die weer op het randje van toelaatbaarheid een plaag was voor Mirjam Maltha.

“Het wad een leuke wedstrijd” vond Hendriks. “Het was goed dat we niet in het fysiek meegingen van Fortuna maar dat we van onze eigen kracht uitgingen. Nu ging het eerst gelijk op en bleken we gewoon sterker”.

De woorden onderstreepten de ‘simpele analyse’ van Van der Zon. Voor de wedstrijd was het jammer dat het gat voor de rust al net te groot was want in de tweede helft kwam Fortuna er niet meer bij. De ploeg leek ook steeds meer tegen zichzelf te gaan spelen en kon alleen nog de maximale achterstand van tien doelpunten (27-17, 28-18) terugbrengen naar acht.

Hoewel die 28-20 eindstand, anders dan de 17-12 bij rust, niet eens een verkeerd beeld van de verhoudingen weergaf, zei het niets over de kracht van Fortuna. Het is toch knap hoe Korporaal weer een goed team heeft samengesteld dat als het speelt zoals tegen KZ in de vorige speelronde ver kan komen. Helaas trof het een TOP dat wat recht had te zetten na de meer dan teleurstellende tweede helft tegen PKC. Niebeek heeft zijn ploeg nog niet wáár hij kan zijn maar liet wel weer zien wát hij kan zijn.

Share