WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

Korfbal League 2017-2018: TOP en Blauw Wit openen seizoen aantrekkelijk

Celeste Split eerste ERIMA PLAYER OF THE MATCH 

Goed was het nog niet, leuk en spannend wel. Met die vaststelling kan de opening van de Korfbal League 2017/2018 als geslaagd worden beschouwd. TOP/SolarCompleet versloeg AKC Blauw Wit met 28-25 en dat zal na een matige voorbereiding een kleine opluchting voor de ploeg zijn. Blauw Wit dwong respect af met verrassend goed korfbal en een nog immer uitstekende mentaliteit.


Dat het spel nog niet echt goed was, gold dan ook met name voor de thuisploeg. Blauw Wit speelde in de eerste helft prima maar kon het niveau niet volhouden en moest het in de loop van de tweede helft laten gaan. Misschien vond coach Barry Schep zelfs wel dat er meer in had gezeten en daar was wat voor te zeggen, al was de winst voor TOP uiteindelijk wel verdiend.

TOP had weinig indruk gemaakt in de oefenperiode en met die kennis leek de eerste actie van de partij niet veel goeds te beloven. Een verkeerde pass belandde bij Blauw Wit dat uit zijn eerste aanval wel gelijk scoorde Het was de opmaat naar een voortdurende voorsprong van de Amsterdammers in de eerste helft die met 4-8 het grootste was. TOP liet het verschil niet verder oplopen en dat lag zeker niet alleen aan de individuele kwaliteit. Weliswaar had Jan Niebeek dezelfde spelers staan als in de finale in april en bouwt Schep in Amsterdam aan de nieuwe ploeg, toch was het het teamspel dat TOP overeind hield, ook al ging daar nog wel eens het een en ander mis. Twee seconden voor de rust maakte Celeste Spilt 13-13, een van haar zeven goals die haar tot de eerste ERIMA Player Of The Match zouden maken.

De 15-14, de eerste voorsprong van TOP, bleek nog geen kantelpunt. Blauw Wit bleef van zijn eigen kracht en vechtlust uit gaan en kwam weer op voorsprong. Mogelijk dat de kracht die dat de ploeg kostte iets te veel was. TOP, ervaren als het is met dit soort situaties, voelde steeds meer de controle over de partij. Blauw Wit kon even niet volgen en TOP liep uit naar 27-23, waarbij Mick Snel een belangrijke rol speelde. Split was toen al als speelster van de wedstrijd gekozen maar had Snel eerder die klasse laten zien, was de keuze voor zijn teamgenote minder vanzelfsprekend geweest.
Het tekende Blauw Wit dat het in een halve minuut nog op 27-25 kwam en de indruk wekte de laatste anderhalve minuut nog spannend te kunnen maken. Daaraan maakte Barbara Brouwer met een mooi en zelfverzekerd schot definitief een eind.

Een openingswedstrijd belooft soms op papier meer dan hij waar kan maken maar de partij van gisteren was er een om uit te kijken naar de andere. TOP is nog ver van waar het kan zijn. Dat er geen sleet op de ploeg leek te zitten, was misschien wel de grootste winst. Een coach van de wedstrijd kiezen is misschien wat ver gezocht, maar ondanks het goede werk van Jan Niebeek, ging die fictieve titel toch naar Barry Schep, die met nieuwe spelers met een oud en vertrouwd sterk Blauw Wit voor de dag kwam.

 

Bekijk hier de wedstrijd

 

 
 
 
Share