Tennis

5 januari Goede Voornemens Tennis Toernooi 2018

tennistoernooi

De kerstdagen staan voor de deur en aansluitend gaan we met zijn allen het nieuwe jaar tegemoet. Veel mensen spreken dan hun goede voornemens uit voor het nieuwe jaar en 1 van de meest voorkomende is dan vaak: WE GAAN MÉÉR SPORTEN !!!

De tenniscommissie van TOP heeft dit thema overgenomen en organiseert, als steuntje in de rug, het eerste toernooitje van 2018. Het doel van de sportende mens is natuurlijk fitheid en in veel gevallen misschien ook wel een paar kilootjes minder. We gaan hier deze avond een invulling aan geven. In de kantine komt een inschrijflijst te hangen waarop je jezelf kunt aanmelden maar kom je voor die tijd niet meer in de buurt, meld je even aan via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Mocht je gebruik maken van het e-mail adres, vermeldt dan de volgende zaken:

- Naam

- Vrouw /Man

- Speelsterkte ( gevorderd / ver gevorderd  of je ranking van de KNLTB als je die hebt )

 

Het zou leuk zijn als we een goede opkomst hebben dus vraag ook even rond bij andere tennissers. Het meenemen ( en aanmelden ) van Introducees ( niet TOP-leden ) wordt op prijs gesteld. Wel graag tennisniveau inschatten aub. De inschrijving is individueel maar we spelen in ieder geval dubbel partijen. De uiterste inschrijftermijn is woensdag 3 januari om 20.00 uur.

 

Speeldag: Vrijdag avond 5 januari 2018

Speeltijd: Vanaf 20.00 uur tot max. 23.00 uur

Ontvangst: Vanaf 19.30 uur

Graag om 19.45 uur aanwezig zijn zodat we op tijd kunnen beginnen.

 

Na de sportieve prestatie sluiten we de avond af met een sapje en een hapje. Natuurlijk zijn ook niet-tennissers van harte welkom. We zien jullie graag op VRIJDAG 5 januari op ons sportcomplex.

 
 

Beschikbaarheid tennisbanen

 

De drie all weather velden worden voor verschillende sportdoeleinden gebruikt, maar hoofdzakelijk verdeeld over tennissers en korfballers. Om het gebruik in goede banen te leiden en teleurstellingen te voorkomen wordt door TOP het veldschema onderhouden. Met name gedurende de periode dat veel korfbal-trainingen gegeven worden is het zaak om goed het schema in de gaten te houden. Overdag zijn de velden veelal beschikbaar en komt het af te toe voor dat bijvoorbeeld het Rijnlands Lyceum gebruikt maakt van een aantal banen. In de winter periode wordt niet of nauwelijks korfbal buiten beoefend, waardoor de velden zowel overdag als in de avonduren en 7 dagen per week beschikbaar zijn.

 

Vaste uren bezet

 

Op de maandag staan diverse activiteiten ingepland. Een aantal banen zijn daardoor beperkt beschikbaar :

 

19.30 - 22.30

19.00 - 23.00

Husselen

Tennislessen

 

Sport maakt dorstig. Daarom is het goed te weten dat de TOP-kantine gedurende een groot deel van het jaar open is. In een gezellige sfeer kan men hier terecht voor het nuttigen van consumpties en het onderhouden van contacten met de andere sporters bij TOP

Klik hier voor de openingstijden van de kantine

laatste wijziging 24mrt18

Geen gebeurtenissen gevonden

LJ Sport

Verplaatsen tennisnetten

 

Omdat er tijdens het korfbal veldseizoen vrijwel elke avond korfbaltrainingen op de velden zijn, dienen degenen die ‘s middags of ‘s avonds de tennisbanen gebruiken na afloop van het tennissen de tennisnetten aan de kant van het veld te plaatsen. Bij het verplaatsen van de netten kan men gebruik maken van de sledes (op wieltjes) die op het veld aanwezig zijn. De meeste mensen werken hier gelukkig goed aan mee. Helaas wordt nog wel eens vergeten de sledes weer onder het net vandaan te halen als het net aan de kant van het veld is geplaatst. Gevolg: het tennisnet gaat doorhangen en kan hierdoor defect raken. Dit kan een grote schadepost veroorzaken.

Een dringend verzoek aan iedereen:

Tennisnetten niet op sledes laten staan (Niet op het veld en niet langs de kant!)

Gelieve reclameborden vrijhouden 

Tennisnetten niet voor de doorgangen plaatsen

 

Teneinde de tennisactiviteiten voor iedereen plezierig te laten verlopen is er een parkreglement opgesteld betreffende de tennisactiviteiten op het sportcomplex van de TOP.  Houdt u aan deze regels, schrijf eerlijk af en speel op de juiste schoenen, dan heeft iedereen het naar zijn/haar zin en houden we het sportcomplex in goede staat.

En nog even aandacht voor

 

Om iedereen ruimte te geven om te tennissen hebben we de basis regel ingesteld dat een Dubbel of Mix wedstrijd maximaal 45 minuten kan duren. De enkel-wedstrijden hebben een maximale tijdsduur van 30 minuten. Dit geldt als alle banen bezet zijn. Er dient te allen tijde op het speelbord aangegeven te worden wie er spelen middels de lidmaatschapskaarten of introducé passen. Ook dient te allen tijden de klok op de starttijd gezet te worden. Het kan namelijk best zo zijn dat als je begint, nog niet alle banen bezet zijn, maar deze kunnen tijdens je spel wel volledig bezet raken. Het is dan natuurlijk zaak dat degene die het langste speelt, als eerste ruimte maakt voor de volgende spelers. Het is echter niet zo, dat spelers verzocht kan worden om de baan te verlaten als er nog andere banen vrij zijn. Wij kennen binnen onze vereniging geen voorkeursbanen en niemand heeft na de maximale speeltijd van anderen het recht om een specifieke baan op te eisen als er nog andere banen vrij zijn. Zijn er banen onbespeelbaar door werkzaamheden, korfbal of anders, en zijn er verder geen vrije banen voor tennis, dan kan er uiteraard afgehangen worden na de geldende periodes als hiervoor omschreven. Als we deze regels met zijn allen aanhouden ontstaan er geen vervelende discussies op de baan.

Parkreglement