TOPpers in Oranje

Mick, Celeste, Barbara en Nick in EK selectie

Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft vanochtend zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK Korfbal, dat van 13 tot en met 21 oktober in Friesland gespeeld wordt.

 

Wedstrijdselectie TeamNL Korfbal - EK Korfbal 2018


2 Esther Cordus
3 Barbara Brouwer
4 Marjolijn Kroon
7 Celeste Split
8 Suzanne Struik
9 Fleur Hoek
11 Olav van Wijngaarden
13 Erwin Zwart
15 Mick Snel
17 Laurens Leeuwenhoek
18 Nick Pikaar
20 Daan Preuninger

 

Bij toernooiselectie (tribune)
1 Jessica Lokhorst
5 Marloes Frieswijk
12 Jordi Pasma
14 Harjan Visscher

 

Vaste staf TeamNL Korfbal
Bondscoach - Wim Scholtmeijer
Asisstent-coach - Leon Braunstahl
Assistent-coach - Jennifer Tromp
Fysiotherapeut - Ada Jansen
Arts - Anne van Vegchel
Teammanager - Peter Boeren

 

Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek), Marloes Frieswijk (Blauw-Wit), Jordi Pasma (KZ/Thermo4U) en Harjan Visscher (DOS’46) moeten het tijdens het IKF European Korfball Championship 

Anders dan voorgaande eindrondes gaat Scholtmeijer namelijk met een wedstrijdselectie van zes mannen en zes vrouwen het toernooi in. De vier genoemde spelers, volledig geaccrediteerd en wedstrijdfit, behoren wel tot de toernooiselectie. Zij nemen in Friesland plaats op de tribune en kunnen bij blessures en/of schorsingen direct aansluiten bij de groep.

 

Scholtmeijer over zijn keuze: “Tijdens internationale toernooien duren de wedstrijden vier keer tien minuten. Als je daarin met de zes beste mannen en zes beste vrouwen doordraait in een vak, kunnen de besten elke wedstrijd spelen en is dus de kwaliteit van het team het hoogst.” 

 

Over het afvallen van Stavenuiter en de tribuneplekken voor Lokhorst, Frieswijk, Pasma en Visscher zegt hij: “Wanneer je je selectie terugbrengt tot zes mannen en zes vrouwen, dan gaat het er alleen nog maar om dat de anderen nóg beter zijn. Het niveau van onze totale selectie is ongekend hoog en iedereen vecht elkaar - op een positieve manier – de tent uit. Dat komt het niveau ook alleen maar ten goede. De afvallers hebben echt alles gegeven en het is dan ook vreselijk om ze te moeten teleurstellen.”

 

TeamNL Korfbal, dat zijn thuisbasis op Papendal heeft, traint deze weken in Antwerpen. Over twee weken reist Scholtmeijer met de twaalfkoppige wedstrijdselectie af naar Portugal voor een laatste trainingsstage. Op zaterdag 13 oktober start het EK, dat in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen gespeeld wordt.

 

Meer informatie over het toernooi vind je hier.

 

 

Share