Even bellen met ...

Barbara Brouwer, korfbalster, over de uitwedstrijd tegen PKC

Hallo Barbara. Jet en Mick hebben het een beetje druk. ‘Mensen over de vloer’, zei Mick. Volgens mij moet-ie van Jet koffie zetten en zo. Heb jij even tijd?
Tuurlijk!
 

Ik weet nog nauwelijks iets van de wedstrijd. Hoe was het?

Voor de neutrale kijker een mooie wedstrijd denk ik. Het stond heel lang 6-7 maar we konden die achtste er maar niet in krijgen. Sowieso lukte het nauwelijks om er twee achter elkaar te scoren want telkens maakte PKC er weer een tegen. Het stond 14-12 bij rust en na 14-13 maakten zij gelijk weer 15-13. Zo liepen we er een beetje achteraan al had ik nog wel lang het gevoel dat we er nog bij hadden kunnen komen. Dat lukt niet en PKC won met 27-24.

Was het wel een echte wedstrijd? Ik bedoel: jullie zouden elkaar zo nog maar eens tegen kunnen komen als het er echt om gaat. Zowel jullie als PKC zouden je hebben kunnen inhouden.

Het klopt niet helemaal wat je zegt. Gisteren ging het ook ergens over. PKC was nog niet zeker van minimaal de tweede plaats en eerste of tweede willen ze zeker worden met het oog op het thuisvoordeel van een derde wedstrijd in de play offs, mocht die nodig zijn. Wij willen ook wel eerste worden en bij winst waren we dat geweest. Zelfs het doelsaldo speelde een rol. Hadden we er nog een gemaakt dan hadden we zaterdag tegen Blauw-Wit aan een gelijkspel genoeg gehad om op onderling doelsaldo eerste te worden. Het was dus zeker een echte wedstrijd met belangen.

Wat kun je er over zeggen?

Het verhaal was eigenlijk dat er een vak goed was en dat er een vak niet onder de druk van PKC uit kwam. Dat was het vak waarin Paul ontbrak. Paul was van de week door zijn rug gegaan en deed niet mee.

Bij andere verenigingen denken ze dat dat niet zo’n ramp is.

Dat mogen ze vinden maar ik wil daar nog wel iets over kwijt. Er worden dit seizoen wel vaker dingen over Paul gezegd maar je ziet hoe belangrijk hij voor ons is. We misten hem gisteren gewoon. Niets ten nadele van Thomas (Tiggelman) maar tegen Laurens (Leeuwenhoek) had hij weinig rebounds.

Ik denk ook dat mensen TOP niet goed gevolgd hebben als ze dat nog steeds beweren. Wij weten beter. Mick is ook al vaker vol lof over Paul geweest. Ander thema: de rust is altijd interessant als het gaat om de stemming. Hoe was die?

We gingen er in met 14-12. Ik heb ons met los zand vergeleken. Iedereen wilde wel maar het lukte niet om er als een geheel mee in het veld te komen.

Waren er geen omzettingen mogelijk?

Jawel, maar dat wilde Jan niet.

Dat begrijp ik niet. Jullie wilden winnen maar deden er niet alles aan?

Het gaat om de langere termijn, in eerste instantie de play offs dus. Onze huidige vakken zijn pas later in het seizoen zo gevormd en ze zijn nog niet maximaal op elkaar ingespeeld. Dat moet wel om straks zo goed mogelijk voor de dag te komen. Gisteren draaide het niet echt lekker en dan is de taak om samen uit te zoeken wat er beter kan. Haal je de vakken uit elkaar dan kom je daar als basisvak niet meer aan toe. Ik had dat best gewild, want ik wil altijd winnen maar Jan is de kapitein op het schip en die bepaalt dat. Het plan was dus wel om zo goed mogelijk te spelen maar niet zozeer om met de wedstrijd op zich bezig te zijn.

Is de sfeer nog wel goed?

Daar is niets mis mee. We hebben alleen een duidelijke taak in de aanloop naar de play offs: uitvinden waarom het niet liep zoals zou moeten. De manier waarop we gisteren speelden past niet bij ons.

Het is een duidelijk verhaal, Bar! Was er verder nog iets te melden?

Ik zei je een paar weken terug dat ik graag in volle zalen speel. Nou, het was behoorlijk vol bij PKC gisteren, iets van 1000 toeschouwers heb ik gehoord. En wat ik indrukwekkend vond was de eer de PKC gaf aan hun verzorger, Sjaak Euser. Die doet die taak al twintig jaar en gisteren hebben ze voor de wedstrijd een tribune naar hem vernoemd. Dat was een prachtig moment waar ik veel respect voor had. Ik zou zeggen: vrijwilligers moet je koesteren! 

Share
RVD190413untitled258.jpg