Even bellen met ...

Barbara Brouwer, korfbalster, over de uitwedstrijd tegen KCC

Ha Barbara! Kan ik je wat vragen over KCC?

Mag dat van Mick?


Ik weet niet wat Jet ervan vindt. Volgens mij vindt ze het wel goed hoor.

Maar Mick is wel de aanvoerder. En hij was gisteren weer enorm goed in de wedstrijd.

Stuur Jet dan maar naar me toe als er problemen van komen. Ik wil jouw visie ook wel eens horen.  Het was weer een “boeiende” partij gisteren vanaf de kant. Vond jij dat ook?

Nee, bepaald niet. Tenminste: de eerste helft niet. Die was niet om aan te zien.

Bloedje spannend toch met 8-9 als tussenstand?

Was het maar spannend. Het was niet goed, er waren te weinig goals en verder viel er ook niet veel te beleven. Na 5-7 hadden we de kans om weg te lopen maar toen scoorden we een aantal minuten niet. Dat zei genoeg.

De tweede helft was beter?

Vond ik wel. Het ging een beetje zoals de afgelopen weken: de eerste helft niet goed, dan steken we even de koppen bij elkaar en pakken we de wedstrijd alsnog. Ook gisteren in de rust was het voor iedereen duidelijk dat we beter op een aantal details moesten letten. Dat had gelijk effect want we liepen vrij snel uit.

Mick vertelde vorige keer dat het vooral verdedigend beter moet. Maar met acht goals tegen voor de rust en vijf erna hebben jullie dat toch goed gedaan?

Dat ben ik met je eens. Maar er blijven belangrijke details. Ons vak had moeite met de lengte van Mark Behrens en toen die van vak wisselde, kreeg het andere vak er ook niet goed grip op. Uit dat soort situaties kunnen we nog leren. Ons vak heeft er na de rust nog maar een doorgelaten, KCC maakte er in totaal maar dertien. Over het geheel genomen hebben we wel goed verdedigd, denk ik.

De enige die voor de rust in jouw vak scoorde, was Frank.

Is dat zo? Dat was me niet meer zo bij gebleven. Het was mooi voor Frank dat hij die rol oppakte maar het onderstreept wel de slechte eerste helft van ons. Bovendien vielen twee goals van Frank al in de eerste vijf minuten. Je kunt zeggen: als de een niet scoort, neemt de ander het wel over maar slechts een scorende speler in een vak is natuurlijk niet goed.. Laten we de eerste helft maar vergeten.

Je bent dan wel positief over de tweede helft maar we zagen je toch nog tegen een tas trappen na je zoveelste gemiste schot.

Over mezelf blijf ik inderdaad wat minder tevreden. Ik voelde me al wat ziek deze week en daardoor liep het niet lekker gisteren. Als ballen er dan niet in willen, raak je wat gefrustreerd. Gelukkig viel er toch nog eentje binnen. Het was echt persoonlijke ergernis want als team hebben het echt wel goed gedaan in de tweede helft.

Jullie kregen de harde kern van KCC in ieder geval stil.

Die zorgde wel voor een lekker sfeertje. Dat zingen geeft echt wat extra’s in zo’n wedstrijd, alle respect daarvoor. Maar volgens mij gingen ze een biertje drinken in de rust en kwamen wat later terug. Op dat moment waren wij al uitgelopen en was het blijkbaar moeilijk voor ze om nog eens een helft vol aan te moedigen. Maar laten we niet onze eigen supporters vergeten: er reed gisteren ook weer een bus. Dat is geweldig, hoor, zo veel eigen fans mee in een uitwedstrijd.

Zijn er eigenlijk hallen, behalve De Korf natuurlijk, waar je graag speelt?

Ik hou van volle zalen. Neem bijvoorbeeld DVO of DOS’46: daar is het altijd wel lekker vol en dat vind ik prettig spelen.

Waarom is Jan zo bang voor KCC? Hij was er net als vorig jaar weer niet bij in de uitwedstrijd.

Hij zei zelf dat-ie ziek was maar misschien was het iets anders. Ik zal het hem ’ns vragen.

Jullie zijn officieel geplaatst voor de play offs. Gefeliciteerd!

Misschien moeten we die felicitaties ook gewoon eens aannemen. We zijn superkritisch op onszelf maar ondertussen hebben we wel het eerste doel bereikt.

Kijken jullie al naar de mogelijke tegenstanders?

Helemaal niet zelfs. Jij kent ook het cliché dat als je kampioen wilt worden, je van iedereen moet kunnen winnen en zo zien we het ook echt. En om van iedereen te kunnen winnen, moeten wij optimaal zijn. Dat zijn we nog niet dus kijken we alleen maar naar onszelf. Verdedigend was het gisteren alweer wat beter, nu gaan we de aanvallen maar weer eens bestuderen.

Zullen we maar afsluiten met het hoogtepunt van de wedstrijd?

Mooi was-ie, hè?

Ik zou het als volgt beschrijven: aanloop, afzetten, in de lucht hangen, bedenken wat je gaat doen,  in de lucht hangen, om de tijd te doden even een bakkie koffie zetten, in de lucht hangen, even twijfelen of je de bal afspeelt en dan toch maar zelf…

… en met het linkerhandje!

(Bar en HWH): MOOIE GOAL, NICK!

 


 

 
Share
RVD190413untitled331.jpg