Even bellen met ...

Mick Snel, korfballer, over de uitwedstrijd tegen DVO

Ha Mick! Is Jet er ook?

Nee, we zijn een beetje gescheiden vandaag.


Wat? Zijn jullie gescheiden?

Nee, we zijn niet gescheiden, maar vandaag wel een beetje. Vanavond is ze er weer.

Dan stel ik jou maar weer een paar vragen, als dat kan.

Ik antwoord alvast: zware wedstrijd, het ging moeizaam en de winst was zwaar bevochten.

Tegen DVO is dat voor ons geen ongebruikelijk beeld van de wedstrijd.

Klopt. We hebben het tegen hen altijd lastig. Zeker uit. Maar heel raar is dat niet. DVO staat achtste, niet heel hoog, maar is wel de best schietende ploeg van de League. Dat is wel opvallend voor een nummer acht. Het geeft in ieder geval aan dat het geen slechte ploeg is.

Wat doen ze dan niet goed, dat ze niet hoger staan?

Ze verdedigen niet goed genoeg. Net als wij gisteren niet trouwens. Vooral in de eerste helft was dat een probleem. We maakten er zeventien, dat was op zich prima maar er vijftien doorlaten, dat ging helemaal nergens over wat mij betreft.

En dus?

En dus werd ik een beetje pissig in de rust, vooral op Frank en Pikaar. Ik kreeg er ook wel een paar tegen, maar dat was tegen Gertjan Meerkerk, een bewezen spits. Chris van Haren en Robbe de Wit, waar Frank en Pikaar tegen liepen, zijn ook geen slechte korfballers maar je hoeft ze niet te laten schieten van korte afstand, die ruimte mogen ze gewoon niet krijgen.

Ik ben wel benieuwd eigenlijk hoe Pikaartje reageert als je pissig tegen hem doet.

Dan haalt-ie zi’n schouders op en zegt-ie: “J..J.. J.. Ja, … I.. I…I…I… Is goed, joh!”. Tenzij je ongelijk hebt, dan krijg je het later wel te horen. Maar om alle misverstanden te voorkomen: er was geen ruzie in de kleedkamer; ik zei alleen wat er volgens mij niet goed ging.

Hielp de sessie?

Het vak van Pikaar hield het daarna heel lang dicht. We hebben er daarna nog twaalf doorgelaten, dat was in ieder geval beter.

En er nog maar dertien gescoord.

Dertig in totaal toch? Waarvan Cel acht, Paul is in de vorm van zijn leven. Is dat niet goed?

Dertig doelpunten, zeker uit, dat is gewoon goed. Maar als je ziet hoeveel jullie er op het laatst maken, vond ik dat deel van de wedstrijd tegenvallen.

Dat is niet onterecht maar nadat we op zes waren gekomen was de wedstrijd wel gespeeld, hoor.

Ook toen DVO nog 23-26 kwam?

Volgens mij scoorde Jet daarna.

Een knap schot op het goede moment inderdaad. En zelfs noodzakelijk. Ik wil niet zeuren maar vroeg me af of het met die zes wel echt al gespeeld was, als de score wat tegenvalt.

Ik denk dat dat meer jouw gevoel is. We hadden misschien wat sneller kunnen scoren maar de wedstrijd voelde bij ons wel als binnengehaald. Je klinkt erg kritisch vandaag, HWH!

Moet ik nog over dat schot van je beginnen vorige week in de laatste minuut?

Laat maar. We houden het bij gisteren. Ik vat samen: hectische wedstrijd en en ik ben blij dat we ‘m hebben gewonnen.

Hoe was de sfeer?

Gemoedelijk. Het kan bij DVO nog wel eens tekeer gaan maar volgens mij was het allemaal prima gisteren. Hooguit wat reacties op de beslissingen van Stan de Groot.

Was dat terecht?

Je kunt altijd discussiëren over bepaalde beslissingen. Maar ik vind zo’n Stan de Groot echt verfrissend voor de League. Hij is een jonge scheidsrechter die niet zo autoritair in het veld staat. Dat maakt het accepteren van beslissingen waar je het niet mee eens bent, wel makkelijker.

We liggen op schema, Mick!

Het gaat goed. Zware tegenstanders gehad, alles gewonnen en op de eerste plaats. Op naar de volgende wedstrijden, eerst tegen DeetosSnel. Ik zie je zaterdag!

Share
RVD190413untitled321.jpg