Even bellen met ...

Mick Snel, korfballer, over de uitwedstrijd tegen Fortuna

Ha Mick! Jullie hebben de eerste plaats met succes verdedigd. Heb je dat nog tot diep in de nacht gevierd?

Daar had ik echt geen energie meer voor.


Gaan de jaren tellen?

Ik dacht dat dat nog wel meeviel maar zoals je gezien hebt, konden we weer flink aan de bak gisteren. Dit zijn best zware potjes. Eigenlijk altijd tegen Fortuna. Het is altijd fysiek, ze hebben veel rebounds en een plan waar ze niet van afstappen. Een nare ploeg om tegen te spelen, maar dan op een positieve manier bedoeld. Het was echt werken, maar wel een lekkere winst, die 22-26.

Die kwam wel pas laat tot stand. Het bleef lang spannend.

Dat lag een beetje aan ons. Ik vond dat we ook in de eerste helft al afstand hadden kunnen nemen maar door wat slordigheden lukte dat niet. Maar zoals altijd bleven we gewoon rustig en wisten we dat het vroeg of laat toch wel zou komen. Dat het laat was, was dan maar zo. Waarom dat zo was, daarvoor moet ik de wedstrijd nog eens terugkijken.

Even over voor de wedstrijd. Theo Korporaal werd mooi herdacht. Wat deed dat met jullie als team?

Ons medeleven gaat natuurlijk uit naar de familie en Fortuna, dat als eerste. De manier waarop Fortuna het had vormgegeven, was mooi. Zoiets laat je als speler natuurlijk niet koud en toen we in de cirkel stonden tijdens de minuut stilte, voelde ik me triest. Je ziet de emotie bij Fortuna en dan is het best lastig om de focus weer terug te krijgen. Maar op het moment dat de wedstrijd dan bezig is, ben je alleen maar weer daar mee bezig.

Wat bij jullie opviel, was de verdeling in scores in vergelijking tot andere wedstrijden. Sanne had er bijv. vier en ook Nick was op dreef met zes goals. Barbara en Celeste hadden er twee, belangrijk maar minder goals dan anders. Is dat weer het verhaal van de sterkte in de breedte?

Inderdaad. Het noemen van namen is in die zin ook niet belangrijk. Het maakt ons als team echt niet uit wie ze maakt. We gunnen het elkaar en we kunnen het ook allemaal. Bij Fortuna zie je de kwetsbaarheid. Daar was Tim Heemskerk ‘on fire’, hij speelde echt goed voor rust maar toen we daar een antwoord op hadden, scoorde hij er na de rust niet alleen minder maar kreeg Fortuna het scorend helemaal moeilijk. Toch is Fortuna gewoon een goede ploeg. Ik heb respect voor de manier waarop zij zich ontwikkeld hebben in slechts drie seizoenen.

Ik wilde je wat vragen over de invloed van supporters. Er waren weer aardig wat TOP’ers mee gisteren. Op een gegeven moment, ik dacht in de eerste helft, liep Jan naar de hoek om de supporters op te roepen wat meer lawaai te maken. Hoe belangrijk is dat voor jullie?

Ik heb die actie van Jan zelf niet gezien maar support is heel belangrijk. Je hoort het altijd. Bij TOP zitten we dat betreft heel goed want er is geen ploeg die graag naar Sassenheim komt vanwege onze aanhang. Bij uitwedstrijden kan meegekomen publiek voelen alsof je een halve thuiswedstrijd speelt. Bijvoorbeeld bij Blauw-Wit als dan de ene kant van het veld helemaal bezet is met TOP-supporters. Het is gewoon super prettig om gezang of wat dan ook te horen waarbij je het negatieve probeert te filteren en het positieve maximaal probeert binnen te laten komen. Heb jij gisteren ook geschreeuwd trouwens?

Nou en of! Vooral bij die 13-15 van jou geloof ik.

Nou dan ging die er in dankzij jou. Ik wil eigenlijk wel iets meer zeggen over de sfeer bij wedstrijden. Ik mis het karakter van echte derby’s. Dat wedstrijden tegen Fortuna vaak spannend zijn en veel publiek trekken, ligt er volgens mij aan dat TOP-Fortuna als derby gezien kan worden. Maar daar zijn er te weinig van of het stelt tegenwoordig niet meer voor.

Zoals?

Neem KZ tegen Blauw-Wit: dat zou een echte derby moeten zijn maar die sfeer hangt er niet meer zoals vroeger toen het bomvol zat en een gekkenhuis was. Ander voorbeeld: PKC - DeetosSnel, oftewel Papendrecht-Dordrecht: daar ging het vroeger echt om iets. DeetosSnel is natuurlijk een tijd weggeweest van het hoogste niveau maar ook daar is niet meer dat echte prikkelende van vroeger. Het echte clubgevoel moet terug. Volle hallen met een geladen sfeer, dat zie je helaas te weinig.

Nog een ander punt. Hoe is het voor jullie dat de toekomst van Jan nog steeds onduidelijk is?

Voor mij persoonlijk is dat natuurlijk helemaal apart omdat ik zowel aanvoerder van TOP als van het Nederlands team ben. Iedereen weet dat Jan graag bondscoach zou willen worden maar er is nog geen beslissing over het al dan niet verlengen van het contract met Wim (Scholtmeijer). Als selectie van TOP willen we natuurlijk graag weten hoe het na dit seizoen gaat, ook al zitten we nog volop in dit seizoen. Het is ook duidelijk dat wij Jan graag bij TOP zouden willen houden omdat we denken dat de rek met hem er nog niet uit is. Aan de andere kant gunnen we Jan met zijn staat van dienst het allerbeste en als dat ergens anders is, dan is dat zo. Daar moet iedereen goed over na kunnen denken en als dat wat langer duurt, vinden we dat geen probleem. We horen het binnenkort wel.

We hebben het nog niet over Jet gehad.

Ze is er niet maar heb je zelf iets?

Ze maakte de 22-23, een belangrijke goal maar het meest opvallend was die enorme glimlach van haar na die goal.

Jet geniet daarvan, net als wij allemaal. Ik zei het al eerder: als anderen scoren, vinden we dat mooi en als je het zelf kunt doen natuurlijk helemaal. Dat straalde ze uit. Er is een foto van de wedstrijd tegen PKC. Barbara juicht na haar goal en op de achtergrond zie je ons medespelers net zo hard meevieren. Met Jet is het zo: als het niet goed gaat, hoor je het van haar…

… sorry dat ik je onderbreek, maar dat is me wel eens opgevallen, ja…

… maar als het wel goed gaat, is ze ook de eerste om dat te laten zien.

Mooie woorden, Mick! Dank voor je informatie, geniet van de zes punten van de afgelopen week en ik zie je zaterdag!
 

Share
RVD190413untitled331.jpg