Even bellen met ...

Jet Hendriks, korfbalster, over de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit

Met Jet.
Hallo Jet! Met HWH.
Moet je Mick niet hebben?


Is ook goed maar Mick korbalt soms beter dan dat-ie praat…

Dat vind ik nou ook. Wat wil je van me weten?

Laten we het eerst nog heel even over de Challenge en de Europa Cup hebben. Het zijn twee prijzen die jullie tussendoor nog gewonnen hebben. Welke vind jij het belangrijkst?

Nou, de Europa Cup is toch wel echt een prijs, een officiële Europese titel. Het is ook een gezellige trip met de hele selectie en de supporters, wat voor de sfeer heel goed is. De Challenge zijn we verplicht om te spelen. Maar het is een mooi evenement en als je er staat, wil je ook winnen. Het is een beetje apart door de andere samenstelling van de nationale ploegen. Dat maakt het wel extra leuk om er tegen te spelen. Bovendien zat het bijna helemaal vol bij de finale en dat was bij de EC niet zo.

Is het niet zwaar, al die extra wedstrijden?

Natuurlijk is het een extra belasting maar na de kerst spelen is ook wel lekker. Zeker voor Mick is het wel goed, anders zit-ie alleen maar aan de lekkere dingen. En bij de EC wordt de hele selectie ingezet zodat de krachten goed verdeeld worden.

Dan naar Blauw Wit. Jullie wonnen redelijk makkelijk en dat is wel eens anders geweest in de eerste wedstrijd na de EC.

De vloer voor de NOS lag er, dat vond ik wel lekker en de typische hangmandjes van Blauw Wit waren er ook weer.

(Mick):  Sss.. sssoe, sss…

Jet: Soeplepels.

Soeplepels?

(Mick): Ja, soeplepels noem ik die korven. Je kan er je thee mee roeren, zo krom zijn ze.

Jullie leken er niet al te veel last van te hebben.

Tot vlak voor rust ging het gelijk op. We konden nog van 13-11 op 13-13 komen maar in de tweede helft startten we goed en toen liepen we uit naar 13-18.

Zeven doelpunten op rij dus. Zat daar een tactiek achter?

Niet speciaal. Het waren er vijf na de rust. Het was meer dat ons spel op dat moment goed uitpakte. We hadden meer rebounds bijvoorbeeld. Blauw Wit zag je moe worden, zij hadden voor de rust lange aanvallen met veel schoten maar dat konden ze niet volhouden. Zo liepen wij dus uit, al kwamen ze nog wel een keer op vier.

Werden jullie daar zenuwachtig van?

Zenuwachtig niet, het was meer even een kwestie van alert blijven. Daar werden we in een time-out op gewezen en daarna speelden we de wedstrijd gecontroleerd uit.

21-27, een mooie winst. Was er iets in de wedstrijd wat jullie wel zien maar de gemiddelde toeschouwer niet?

Iedereen kon zien dat Paul goed was maar toch zou ik dat toch nog even willen benadrukken. Paul was echt heel erg sterk gisteren en dat voelden we als team ook echt wel. Misschien minder opvallend maar voor ons heel duidelijk was ook de rol van Sanne. Zoals die kijkt en beweegt en ruimte creëert, daar moet je maar eens op letten. En als ik dan toch spelers noem: stel je je de rol van Frank eens voor. Die speelde tegen zijn oude club en dat was niet makkelijk. Toch speelde hij ook gewoon weer goed.

(Mick): Ik wil ook Paul even in het zonnetje zetten. Hij wordt wel vaker genoemd maar gisteren was hij echt goed. Voorbeeld: hij geeft mij een seintje om naar de rebound te gaan omdat hij voelt dat hij vertrouwen in zijn schot heeft. En dat was terecht met zijn vijf goals.

De tegenstanders kunnen gewaarschuwd zijn. De tactiek om Paul maar vrij te laten, gaat op deze manier niet meer werken. Sowieso zaten er een paar goals lekker in. Van Barbara, Celeste en maar ook de laatste van Mick en die ene van jou op aangeven van Nick.

Pikaar stond zelf vrij maar passte naar mij. Het zegt iets over het elkaar gunnen. De sfeer onderling is gewoon uitstekend.

Het was een belangrijke winst. Er is een klein gaatje met Blauw Wit dat nu op de vijfde plaats staat. Het lijkt dat we in de wedstrijden zitten dat er wat verschillen ontstaan op de ranglijst.

(Mick): LDODK heeft tien punten uit acht, Fortuna heeft er veertien uit acht en die spelen tegen elkaar en Fortuna heeft maar 172 goals voor en 151 tegen dus een doelsaldo van 21 en ze laten er dus maar weinig door en scoren ook maar weinig en als LDODK wint dan hebben ze twaalf punten en houdt Fortuna er veertien en als ze gelijk spelen halen ze allebei maar een punt en als wij van PKC winnen komen we boven PKC en als LDODK en Blauw Wit dan een of twee keer verliezen dan doe wij dus goede zaken en …

Mick is meer van de theorieën. Ik bekijk het per wedstrijd maar dit is wel een belangrijke week met eerst Blauw Wit dus, dinsdag PKC en zaterdag Fortuna. Jammer dat PKC op dinsdag is, want zo’n wedstrijd verdient natuurlijk alle aandacht en een volle hal. Hopelijk gaat de voorspelde sneeuw geen problemen opleveren.

(Mick:) We spelen door de week altijd slecht.

Dat is altijd altijd op woensdag Mick.

(Mick:) Dat is toch door de week?

Ja, maar we spelen nu op dinsdag.

(Mick:) Dat is toch ook door de week?

Ja, maar.. . piep - piep - piep

De batterij is bijna leeg. Waar is de oplader, Mick?

(Mick): De oplader? Weet ik niet, Ik heb toch mijn oplader en ik weet niet waar je jouwe is.

Haal’m dan ff!

(Mick): Maar ik weet niet niet waar die is! piep - piep - piep

Jet! Mick! Ik weet voldoende Zie jullie dinsdag.

Ok, tot dinsda…

PIEP!
 

Share
RVD190413untitled339.jpg