Even bellen met ...

Mick Snel, korfballer, over de uitwedstrijd tegen LDODK

Ha Mick! Heb je spierpijn?

De spierpijn gaat nog wel maar ik voel de beentjes wel.


Het was dan ook een stevige wedstrijd…

Het was pittig en dan bedoel ik vooral dat het hard werken was. Vechten voor elke bal en dat kost kracht en energie.

En jullie hadden wat in te halen na de rust.

17-12 was inderdaad niet zo’n beste stand.

Is Jet er niet?

Nee, hoezo?

Het was 17-11 bij rust…

17-11 dan. Ook goed. Of eigenlijk ook níét goed. Zeventien tegen en er zelf maar elf maken. Je mag het dramatisch noemen.

Hoe kwam dat?

Voornamelijk omdat het vak van Cel aan banden werd gelegd. Mijn vak deed het wel ok vond ik, zeker verdedigend. Wij onderschepten nog aardig wat ballen waardoor hun aanval niet nog meer kon scoren en dat was maar goed ook want ze waren zuiver. Hun drastische tactiek draaide echter allemaal om Friso, die legde in feite de hele boel plat.

Wat een klerejong toch…

We houden nog allemaal van Friso hoor, maar niet altijd als tegenstander.

Friso die de boel ontregelt in het vak van Celeste, een loepzuivere aanval tegenover jouw vak en dan een flinke achterstand bij rust. Wat gebeurde er in de bespreking?

We hebben een soort gewoonte. Eerst bespreken we als team de wedstrijd en daarna komt de staf erbij. Vervolgens bedenken we dan een plan.

Is iedereen het daar altijd mee eens?

Natuurlijk niet. En het is ook niet altijd voor iedereen even leuk. Maar als je niet goed in de wedstrijd zit, moet er iets gebeuren. Dan moet je eerlijk zijn. Iedereen begrijpt dat en je kunt daaraan zien dat we een hechte groep zijn.

Wat was het plan?

Er waren twee dingen. Eerst moest het lastpak Friso bestreden worden. Wessel was al ingezet maar dat veranderde de rol niet echt. Door Frank naar dit vak te verplaatsen, kwam Friso opeens tegen een veel aanvallender speler te staan en daar is hij minder goed in. Zo kon de aanval wel lekkerder gaan draaien. Het tweede was het van vak wisselen van Cel. Marjolijn (Kroon) is ook een topspeelster maar het was niet per se zij alleen die het Cel lastig maakte. Dat bleek wel toen Marjolijn mee wisselde. Cel kreeg ondanks dat toch meer ruimte en scoorde een paar belangrijke goals en had zelfs kans op meer.

En Barbara pikte het ook goed op.

Die twee goals van Bar aan het eind waren echt grote klasse.

Wanneer begon je er weer in te geloven?

Zes goals achter tegen LDODK is natuurlijk niet niks. Maar toen we op 19-17 kwamen, voelde ik zelf dat alles nog mogelijk was. We verdedigden veel beter en zij maakten er nog maar weinig. Bij hun was Friso er al uit waarmee we ook reboudend en daarmee aanvallend meer ruimte kregen. Een geweldige zet van Jan vond ik trouwens de time-out na de goal van Paul, de 22-22. Je zou kunnen zeggen: je zit in een flow en onderbreek dat niet maar LDODK begon er doorheen te zitten. Zij hadden meer last van de onderbreking dan wij. Dat bleek ook wel want Bar schoot ons zelfs naar 22-24.

Toch werd het nog 24-24.

Iedereen maakt fouten, laat ik het daar op houden.

En toen nog die stip van Nick.

Ook Pikaartje kan missen en dat neem ik hem niet kwalijk. Het is jammer omdat we daarmee een punt verspelen. We hadden de wedstrijd onder controle en de winst voor het grijpen. De wedstrijd duurde net een minuutje te kort om het alsnog binnen te slepen.

Heb je Nick wel eens ooit zo boos gezien?

Pikaartje barst ook van de ambitie. We zie hem wel altijd als de vrolijke, frivole flierefluiter maar Nick wil ook gewoon winnen. Zijn reactie is alleen maar mooi om te zien.

Het klinkt alsof je hebt genoten!

Ik had echt kippenvel. Dit was gewoon een prachtige pot. Ik weet dat ze er in Friesland anders over denken maar ik vind dat wij een punt hebben verloren. Voor de neutrale kijker was dit een fantastische wedstrijd, toch? Hier kom je voor kijken.

Ook voor de niet-neutrale, hoor! Ik had wel voorkeur voor een bepaald team zoals je weet maar het was een mooie wedstrijd. Ik moet je complimenteren, Mick!

Dank je.

Ik bedoelde naast de wedstrijd ook je analyse. Glashelder en helemaal zonder Jet!

Ik denk dat ze het er wel mee eens is. En anders hoor ik het vanavond vast wel.

 

 

 

Share
RVD190413untitled260.jpg