Even bellen met ...

Mick Snel, korfballer, over de uitwedstrijd tegen DeetosSnel

Met Jet.

Dag Jet. Met HWH. Is Mick er?
Ja, hoezo? We moeten zo weg.


Zou ik hem even kunnen spreken?

Waarover?

Over de wedstrijd van gisteren van jullie tegen DeetosSnel.

MICK! HWH hier. Pas op wat je zegt en hou het kort want we moeten nog weg!

Met Mick.

Ha Mick! Even over gisteravond: wat is jouw samenvatting van de wedstrijd?

We begonnen goed. Goede aanvallen over veel schijven en we hadden een hoog rendement. Daarmee hadden we een prima ruststand van 13-18…

(Jet: 13-19)

13-19. Helaas konden we dat niet doorzetten in de tweede helft. Die viel dan ook een beetje tegen.

Wie of wat viel er tegen?

Dat was deze keer het vak van Nick. Dat is helemaal niet erg, tegen DOS’46 waren ze subliem maar gisteren liep het niet echt lekker. Nogmaals: dat is geen kritiek en erg was het ook niet maar het frivole spel ontbrak. Cel was daarbij ook niet in topvorm.

Celeste??

Ja, is dat raar?

Nee, maar het grappige is dat ik pas met een aantal mensen had gediscussieerd of we ons konden herinneren wanneer Celeste eens een mindere wedstrijd had gehad. Ook als die ‘minder’ is, is ze nog steeds geweldig.

Cel is pure klasse. Maar gisteren iets minder. Net als dat hele vak dus.

En was DeetosSnel goed?

Ik denk dat zij van de mindere ploegen grote kans hebben om zich te handhaven. Het is een jonge ploeg die ervaring moet opdoen maar ze werken hard. Dat gaat ze wel punten opleveren verwacht ik.

Werkten ze niet iets te hard?

In de eerste helft in ieder vond ik dat ze te veel over de grens gingen. Neem nu die doorloop van Nick aan het begin. Die bal zou er in gaan maar toen trokken ze aan de paal. Aan het eind bij een gelijke stand kan ik me daar nog iets bij voorstellen maar dit moment sloeg het nergens op. Ze maakten verder harde overtredingen die nergens voor nodig waren en ze waren het met de vrije ballen tegen ook nog niet eens. Dat verbaasde me wel.

Daniel zei vorige week bij de livestream dat hij zich verbaasde dat DVO zo mak was. Dat hij het vuur miste en dat je soms beter het randje kan opzoeken .

DeetosSnel speelde zeker met meer vuur dan DVO. Dat is goed maar gisteren gingen ze over het randje en dat was niet nodig. In de tweede helft deden ze dat niet meer en toen liep het ook beter.

Zo goed dat jullie nog in gevaar kwamen?

(Jet: MICK! Schiet OP!)

Ik moet een beetje opschieten.

Geen probleem, ik ben bijna klaar.

Dus op de terugreis..

(Jet: Je was aan het vertellen over de tweede helft dat we niet in gevaar kwamen!)

Oh ja, nou, we kwamen dus niet in gevaar omdat we niet veel scoorden maar wel op het goede moment. Negen goals is natuurlijk veel te weinig maar 28 in totaal is goed. Alleen die 24 tegen niet. Verdedigend moet het gewoon scherper maar dat komt wel weer.

Kun je nog iets vertellen wat jij als speler of jullie als ploeg wel zien, maar wij niet als gewoon publiek?

Deze keer niet speciaal. Als ik toch iets moet noemen, dan is het de rol van Sanne gisteren. Die was op de goede manier heel erg aanwezig. Iedereen kon haar goals zien maar die waren knap en belangrijk. Vooral die ene achter de korf. . AU!…

Alles goed, Mick?

Au… ja, alles goed. Ik bedoel dus die ene bal die Jet zo fantastisch naar Sanne passte achter de korf. Knappe goal na een fantastische pass. En dat terwijl Sanne die voorhlh, vroholhoo, v…

(Jet: voorhoofdsholteontsteking)

… voorhoofdsholteontsteking had. Nu was ze gelijk weer helemaal terug in de wedstrijd. AU!

Alles goed, Mick?

Au… ja, alles goed. Ik wilde zeggen dat het knap is dat Sanne na die ontsteking weer terug is en ook Jet na haar rugklachten.

Dat wilde ik net zeggen: Jet lijkt ook niet weggeweest: speelde een uitstekende wedstrijd. Moeten we dan ook nog wat over Mostaar zeggen?

Over wie?

Mostáár! Mosterd!

Ik weet niet wie je bedoelt.

Frank!

Oh, Frankie. Ja, die speelde ook gewoon goed. Het probleem is alleen dat-ie dat zelf niet vindt. Hij legt de lat erg hoog voor zichzelf. Dat is ok maar als-ie ok speelt en hij vindt van niet dan is dat niet ok. Hij speelde gisteren ook goed.

Alleen zijn achternaam.

Ja, die kan-ie beter veranderen in een normale achternaam. In Snel of zo.

(Jet: MICK!)

Ik geloof dat we moeten afronden, Mick..

Au! Ik denk het ook…

Zaterdag KCC?

Lekker thuis. Wordt echt niet zo makkelijk als het lijkt, vooral die meiden kunnen best lastig zijn. Maar met onze fantastische supporters - tof trouwens dat er gisteren ook zo veel mee waren - gaan we het vast wel redden en…

(MICK!!!)

Zie je zaterdag HWH!


 

Share

 
RVD190413untitled263.jpg