Even bellen met ...

Mick Snel, korfballer, over de uitwedstrijd tegen DOS’46

Hallo Mick!

Hallo HWH!

 Is het goed als ik je een paar vragen stel over de wedstrijd van gisteren? Ik belde voorheen altijd met een teamgenoot van je maar die is ermee gestopt.


Heb ik wel eens gelezen, ja. Geen probleem, ga je gang!

Ik zou graag jouw versie van de wedstrijd horen.

Moeizaam was het. We hadden weliswaar veel meer kansen en pogingen dan vorige week maar er gingen er te weinig in; we zaten niet lekker in de wedstrijd. Maar dat gold dan met name voor ons vak want het andere vak met Paul, Pikaar, Cel en Bar, was echt goed. Dikke pluim voor hen want zij hebben de wedstrijd voor ons gewonnen. En het tweede wordt ook bedankt want het halve tweede heeft een bijdrage geleverd. Fenna natuurlijk, maar later ook Demi, Thimo enne …

(Jet op de achtergrond) Bastiaan

… Bastiaan. Dank je, Jet!

Fenna deed weer mee voor Sanne, toch?

Ja, Sanne is nog steeds ziek, die heeft last van een voorhlh, vroholhoo, v…

(Jet op de achtergrond) voorhoofdsholteontsteking.

… voorhoofdsholteontsteking. Dank je, Jet!

Was was er met Pikaar?

Pikaar speelde waanzinnig goed maar had op een gegeven moment niet het publiek op zijn hand. DOS’46 ging op een gegeven moment over elkaar heen spelen waardoor een dame als een soort blok voor Pikaar ging staan. Die gaf haar een zwieper en dat vonden ze in Nijeveen niet zo leuk. Hij werd vervolgens bij elk balcontact uitgejouwd en uitgefloten. Kan ik me trouwens best voorstellen hoor, maar toch opvallend want dat maak je bij DOS’46 niet zo snel mee. Alleen was Pikaartje een beetje gefrustreerd en toen hij een keer een vrije doorloopbal miste, schopte hij tegen de paal. Van der Lucht gaf hem daarna geel, waar ik ook wel begrip voor had. Maar Pikaar speelde een dikke 9, hij was echt goed.


 

Botsing Nick Pikaar
Jullie wonnen wel maar makkelijk ging het dus niet.

Het was vrij ondermaats, vooral in mijn vak dus. We moeten gewoon meer scoren. Maar aan de andere kant: het vertrouwen is er wel en dat zag je aan het eind. Wij hebben geleerd de afgelopen jaren om rustig te blijven als we achter staan. Dat deden we nu ook bij 18-15. Ik had het gevoel dat zij iets te vroeg juichten bij die stand. DOS’46 is geen slechte ploeg. Ze hadden een duidelijke tactiek, wel een beetje voorspelbaar maar ik miste bij hun een beetje een echt sterke wil om de partij over de streep te trekken. Dat zag je ook wel want de laatste zes doelpunten waren van ons. Daar zaten strafworpen bij maar die moet je ook forceren natuurlijk. Het was geen makkelijke winst maar helemaal kapot was ik ook niet na de wedstrijd.

Kun je iets uitleggen wat jij als speler wel meemaakt, maar de toeschouwer niet direct?

Dan neem ik de 18-15. De tweede helft was al een aardig eind bezig en we stonden drie punten achter. Cel valt maar weet toch de bal naar Pikaar te spelen en die scoort. Op dat moment voelde ik dat het er nog in zat, het zelfvertrouwen was terug terwijl ik eigenlijk al dacht dat we het uit handen zouden geven. Maar dat doelpunt was de ommekeer. Dat is een heel bijzonder moment dat je niet misschien direct ziet maar voor ons heel goed voelbaar was. Dit was al langer een kwaliteit van ons maar het was leuk om te zien dat het er nog steeds in zit.

Het blijft toch een eind, hè, Nijeveen.

Ik vind het altijd lastig. Je bent lang onderweg en het goede moment kiezen om te eten is niet makkelijk. Het is lang wachten op de wedstrijd zelf.

(Jet op de achtergrond) ...

Wat zeg je Jet?

(Jet op de achtergrond) De terugweg was wel gezellig.

De terugweg was heel gezellig. Dank je Jet! Dat wist je nog niet maar de selectie heeft een box gekocht waarmee je alles kan; muziek afspelen op een flink geluidsniveau, karaoke, noem maar op. Als je hem oplaadt, heeft-ie genoeg capaciteit om het een lange busreis vol te houden. We hebben, op Bastiaan na, niet veel zangtalent maar gezellig is het wel. Laat ik het zo zeggen: de ramen zaten er nog net in toen we thuiskwamen. Die box was een goede aankoop.

De sfeer is goed, zo te horen.

De sfeer is fantastisch. Dat is al lang zo en gelukkig dus nog steeds.

Maar met twee punten is de sfeer beter dan met nul.

Zeker, anders hadden we nu alleen onderaan gestaan.

(Jet op de achtergrond) DVO heeft ook nul punten.

Oh ja, dank je Jet! DVO heeft ook nul punten. Als we hadden verloren hadden we dus samen met DVO onderaan gestaan.

Ik ben gerustgesteld Mick! Het niveau is nog niet waar jullie zijn moeten maar alles wijst erop dat jullie op de goede weg zijn. Ik zie je zaterdag.

Wat zeg je, Jet?

Ok! En ook de groeten van Jet.
Mick Snel (foto Rene van Dam)

 

 
 
 
Share

 
RVD190413untitled290.jpg