Even bellen met ...

Avanti - TOP 16-26. Fortuna - TOP 22-25. Even bellen met...

Dinsdagavond: Avanti/Flexcom- TOP/SolarCompleet 16-26

Zaterdagavond: Fortuna/Delta Logistiek - TOP/SolarCompleet 22-25


Zondagmorgen even bellen met… Daniel Harmzen


Met Luuk Harmzen.

Dag Luuk! Hoe gaat het met je?

Goed. Ik heb bloemkool en appeltjes gegeten.

Nog geen patatjes?

Wat is dat?

Dat vertellen papa en mama je later wel. Is Daniel er?

Papa, hier is HWH.

Jooooooooooo!

Ha Daan! Vier puntjes deze week. Het gaat goed.

Het gaat heel behoorlijk. We hebben nu al twintig punten, er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling dus het proces is wel ok. Ik ben wel aardig tevreden hoe het gaat.

Laten we nog even terug naar dinsdag.

Wat was er dinsdag?

Toen speelden jullie tegen Avanti.

Was ik al bijna weer vergeten. Hoeveel was het?

16-26 volgens mij.

Zonder gekheid: ook voor Avanti heb ik respect maar ze vielen heel erg tegen. Die wedstrijd hebben we gewoon gewonnen zoals het van ons verwacht werd maar meer kan ik er niet over zeggen.

Laten we dan maar naar Fortuna gaan. Het leek vrij makkelijk te gaan.

Het had moeilijker gekund in ieder geval. Fortuna begon sterk, kwam met 3-0 voor. Waar wij vaak wat lang nodig hebben om op gang te komen, haakten we nu gelijk aan en was het bij 4-4 alweer gelijk. En bij rust 14-8 voor. Dat was een goede eerste helft.

En de beslissing?

Ik denk het wel. Je kan zeggen dat de tweede helft voor Fortuna was maar we zijn niet meer in de problemen gekomen. Wij hebben gewoon niet de ploeg om na zo’n eerste helft door te stomen; op de een of andere manier gaat onbewust de scherpte er wat vanaf.

Na afloop werd vaak gewezen op het grote verschil in kansen: Fortuna had maar liefst 43 kansen meer dan jullie, pakweg een derde meer.

Ik ga niet over Fortuna maar denk wel dat daar hun zwakte ligt. Als we een wedstrijd in gaan hebben we een plan A, en als dat niet werkt nog een plan B en C. Als Fortuna gisteren meer uit hun kansen hadden gescoord hadden we via een andere tactiek dus moeten zorgen dat hun aanvallen meer verstoord werden. Maar omdat er zoveel mis ging, hoefden we niet van plan A af te wijken. Scoort Fortuna meer dan zijn ze echt gevaarlijk.

Het vak van Nick en Celeste was niet echt scherp.

Ze maakten er minder maar lieten er ook niet veel door. Dat kan een keer een wedstrijd gebeuren, daar zat geen knelpunt. Als twee vakken er zestien maken, speel je een topwedstrijd, nu was het niet top maar gewoon goed.

Ik vind het leuk om soms eens een naam te laten vallen van iemand die op de een of andere manier goed was. Wat dacht je van Barbara gisteren?

Die was inderdaad goed want het is echt niet makkelijk spelen tegen Mirjam Maltha. En dan schoot ze ook nog twee keer belangrijk raak. Maar ikzelf zou Sanne noemen gisteren.

Want?

Vier doelpunten, nog een strafworp mee maar bovenal ook belangrijk als schakel in  het spel. Sanne had een wat moeizaam begin in het seizoen maar wordt steeds beter.

Gaat Mick zaterdag door de 1000 doelpunten heen?

Vast wel. Leuk voor hem. Het is allemaal maar statistiek maar toch ook bijzonder als je zoveel doelpunten maakt. Bovendien is hij nog jong, wie weet hoeveel er nog bijkomen. Maar zaterdag is er nog iets belangrijkers.

Het tweede?

Niet het tweede, al moet ik die nog wel even noemen. Die stonden gisteren ruim achter maar wonnen ook. Dat was een knappe prestatie. Nee, het gaat me nu om de A1, die spelen een degradatiepotje tegen PKC.

Pardon?

Ja, het is raar maar waar. Waar in de League TOP en PKC de dominante clubs zijn de laatste jaren, dreigt hun beste juniorenteam van het hoogste niveau te verdwijnen. Dat willen we natuurlijk niet. Het zou mooi zijn als er zoveel mogelijk mensen de A1 komen ondersteunen.

 


 

Bekijk de wedstrijd op het youtube kanaal van Fortuna ... 

 

Share